مقام معظم رهبري استفاده از کالاي ايراني را در بين مردم، مشروط بر قابل رقابت بودن از نظر کيفيت و قيمت با کالاهاي خارجي مي دانند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۵۵
کارشناسان اقتصادي متفق القول بر کنترل، محدوديت و حتي حذف واردات کالاهايي که مشابه آن در داخل توليد مي شوند، تأکيد دارند، اما رئيس اتاق بازرگاني تهران نظرديگري دارد. يحيي آل اسحاق در آخرين اظهارنظر خود مي گويد: مقام معظم رهبري استفاده از کالاي ايراني را در بين مردم، مشروط بر قابل رقابت بودن از نظر کيفيت و قيمت با کالاهاي خارجي مي دانند.
او ادامه مي دهد: در صورتي که اين هدف محقق شود موجب افزايش اشتغال،توليد، بهبود کيفيت، نشاط و رونق اقتصادي کشور مي شود.وي با اين حال اظهار مي دارد: امروز با شرايطي که کالاهاي خارجي در جهان، منطقه و حتي در داخل کشور در حال رقابت هستند، نمي توان جلوي ورود و خروج کالا را با ديوارهاي بلند گرفت و اگر ازمبادي رسمي جلوگيري شود به صورت قاچاق وارد مي شوند.
رئيس اتاق تهران با اعتقاد کامل به وجود زمينه رقابت آزاد بين کالاهاي داخلي و خارجي اضافه مي کند: بايد کيفيت کالاهاي داخلي را افزايش دهيم و اگر اين هدف محقق شود، مصرف کننده به سمت کالاهاي خارجي کشيده نخواهد شد.وي با اين حال به اين نکته اشاره نکرد که برخي شرايط اقتصادي هستند که کنترل آن در دست توليدکننده نيست و با اين حال سبب افزايش قيمت تمام شده مي گردد و در برخي موارد کيفيت را کاهش مي دهد.
آل اسحاق مي افزايد: باوجود اضافه شدن هزينه حمل و نقل و تعرفه به قيمت تمام شده کالاهاي خارجي، باز هم اين کالاها با قيمت ارزان تر به دست مصرف کننده داخلي مي رسد که اين امر نشان دهنده پايين بودن ميزان بهره وري در کشور است.به نظر مي رسد، مي توان از گفته هاي آل اسحاق، رئيس اتاق بازرگاني صنعت و معدن تهران اين استنباط را کرد که رويکرد اين اتاق کما في السابق به سمت و سوي بازرگاني مبتني بر واردات است.
به نظر مي رسد، اتاق تهران نمي خواهد از نقش غيرقابل انکاري که در محدود کردن واردات کالاهايي که عمدتاً بنجل و چيني هستند و اين روزها انگشت اتهام از بين رفتن توليد صنعت به سوي آنها نشانه رفته است، استفاده کنند.نقشي که بي شک تمامي کارشناسان و مسؤولان منتظرند در محدوديت واردات کالاهاي بنجل مؤثر واقع شود.