آلمان تصميم به غير فعال كردن كليه راكتورهاي اتمي خود دارد
مرکل بتازگی در سخنان اخیر خود در اینباره گفته بود: نظر من در مورد استفاده از انرژی اتمی تغییر کرده است و اکنون مترصد آنم فرآیند غیرفعال شدن کلیه هفده راکتور اتمی آلمان را تسریع کنم
تيترآنلاين - براستی آیا می توان به نگاه تغییر یافته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در خصوص فاصله گرفتن از نیروگاههای اتمی و استفاده از انرژی اتمی در این کشور اعتماد کرد؟ این عنوان گزارشی است که هفته نامه آلمانی اشپیگل در خصوص تغییر موضع مرکل در مورد استفاده از نیروگاههای هسته ای پس از فاجعه نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن منتشر کرده است.
مرکل بتازگی در سخنان اخیر خود در اینباره گفته بود: نظر من در مورد استفاده از انرژی اتمی تغییر کرده است و اکنون مترصد آنم فرآیند غیرفعال شدن کلیه هفده راکتور اتمی آلمان را تسریع کنم.
اشپیگل با اشاره به اینکه در مقابل، مفسران رسانه های آلمان معتقدند صدراعظم آلمان در نهایت، هیچ گزینه ای جز بازگشت به استفاده از نیروگاههای اتمی در آلمان نخواهد داشت، نوشت: باید دید این تغییر موضع مرکل تا چه میزان موثق و قابل اعتنا خواهد بود؟ این هفته نامه چاپ آلمان اضافه کرد: آنگلا مرکل در واکنش به شکست دردناک انتخاباتی یکشنبه گذشته حزب حاکم ائتلافی خود در ایالت بادن وورتمبرگ آلمان، متعهدانه اعلام کرد: خروج آلمان از انرژی اتمی را تسریع خواهم کرد.
صدراعظم 58 ساله آلمان، روز بعد از انتخابات (دوشنبه گذشته) در دیدار با حزب دموکرات مسیحی آلمان ضمن تشریح فقدان پیروزی حزبش در ایالت بادن وورتمبرگ و جان گرفتن دوباره حزب سبزهای آلمان در این ایالت خاطر نشان کرد: رویدادهای اتمی اخیر در ژاپن، نگاه مرا به مقوله انرژی اتمی تغییر داده است.
وی تاکید کرد: از آنچه که بتازگی در ژاپن اتفاق افتاد، درس گرفتم.
” کلیه احزاب آلمان اکنون می دانند چنانچه حمایت خود را در استفاده از این نوع انرژی اعلام دارند با سرسختی و عصبانیت رای دهندگان خود روبرو خواهند شد “
اشپیگل با بیان اینکه علت موفقیت حزب سبزهای آلمان در انتخابات ایالت بادن وورتمبرگ آلمان، مخالفت شدید آنان با انرژی اتمی بود، افزود: در سایه این مخالفت بود که موجی از ترس عمومی از انرژی هسته ای بویژه پس از حادثه انفجار نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن، آراء سبزها را در این ایالت افزایش داد.
اکنون حزب سبزهای آلمان در نظر دارند در ائتلاف با حزب چپ میانه روی سوسیال دموکرات آلمان، مدیریت بادن وورتمبرگ را برعهده گیرند.
اشپیگل ادامه داد: استفاده از انرژی اتمی در آلمان، کلیه حمایتهای سیاسی در این کشور را از دست داده است.
در واقع کلیه احزاب آلمان اکنون می دانند چنانچه حمایت خود را در استفاده از این نوع انرژی اعلام دارند با سرسختی و عصبانیت رای دهندگان خود روبرو خواهند شد.
آنگلا مرکل در بخش دیگری از سخنان خود درباره فاصله گرفتن آلمان در استفاده از انرژی اتمی اظهار داشت: با توجه به حوادث اخیر در ژاپن و اتفاقاتی که در نیروگاه فوکوشیما رخ داد دیگر نمی توانیم بسادگی گذشته به سیاستهای قبلی خود (در ارتباط با لزوم استفاده از انرژی اتمی) بازگردیم.
هرچند بسیاری از محافظه کاران هم حزبی مرکل همچنان به افزایش طول عمر راکتورهای اتمی موجود در آلمان اصرار دارند اما وی اصرار دارد که همکارانش، اکنون به گونه ای دیگر در اینباره بیندیشند.
مرکل با بیان اینکه دریافت استنتاجات جدید از وقایع هسته ای اخیر در ژاپن برای حزب ما با دریافتهای خوبی همراه خواهد بود، ابراز داشت: تجربه ژاپن، تجربه متاثرکننده ای برای ما است که نمی توانیم از آن چشم پوشی و صرفنظر کنیم.
این هفته نامه آلمانی افزود: در حالی که این ذهنیت وجود دارد که عقب گرد مرکل در استفاده از انرژی اتمی در تلاش برای دور کردن باد از بادبان کشتی سبزهای آلمان و به نوعی تحت الشعاع قرار دادن پیروزی این حزب (بر فضای سیاسی آلمان) باشد اما وی همزمان
” وی همزمان دوشنبه گذشته، طراحی و اجرای یک طرح جدید تامین انرژی برای آلمان را خواستار شد که در نهایت به خروج کشورش در استفاده از انرژی اتمی و گسترش کاربرد انرژی های تجدید شونده و کارآمد بینجامد. “
دوشنبه گذشته، طراحی و اجرای یک طرح جدید تامین انرژی برای آلمان را خواستار شد که در نهایت به خروج کشورش در استفاده از انرژی اتمی و گسترش کاربرد انرژی های تجدید شونده و کارآمد بینجامد.
مرکل در اینباره حتی وعده داد: دولت آلمان قصد دارد در ژوئن آینده، طرحی را برای کنار گذاردن استفاده از انرژی اتمی در آلمان ارائه کند.
اشپیگل با یادآوری اینکه در خلال روزهایی که نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن، دستخوش سانحه و انفجار شده بود، مرکل تعلیق فعالیت هفت راکتور قدیمی از مجموع هفده راکتور تولید کننده برق در آلمان را برای مدت سه ماه دستور داد، اضافه کرد: هدف از این اقدام مرکل، بازبینی امنیتی این نیروگاهها و افزایش طول عمرشان به سال 2021 میلادی است که البته پس از آن تاریخ باید از دور خارج شوند.
به اعتقاد مفسران رسانه، مرکل در شرایط فعلی، هیچ گزینه ای جز همراهی کردن با سیاست (زیست محیطی) سبزها دراختیار ندارد.
به بیانی گویاتر او برای پیروزی در انتخابات سراسری سال 2013 آلمان به جلب نظر سبزها و تشکیل یک ائتلاف احتمالی با آنها نیاز دارد.
از سوی دیگر، این موضعگیری صدراعظم آلمان در کنار گذاشتن تدریجی انرژی اتمی از آلمان با انتقاد شدید شرکتهای برق مطرح آلمان و خسارات زیادی که در نتیجه اجرای این سیاست متوجه آنها خواهد شد، روبرو شده است.
این شرکتها در نظر دارند در ماه آوریل آینده در مخالفت با این تصمیم دولت آلمان به اقدامات قانونی متوسل شوند.
مدیران و مسئولان کارخانه های برق آلمان هشدار داده اند در صورت فاصله گرفتن آلمان از انرژی اتمی، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا (آلمان) با افزایش شدیدی در هزینه های تامین انرژی روبرو خواهد شد؛ آنهم اقتصادی که هم اکنون حدود 23 درصد برق موردش را از نیروگاههای اتمی فعال در این کشور تامین می کند.
اشپیگل در پایان نوشت: تحلیلگران رسانه های آلمان همچنین معتقدند آنگلا مرکل، دیگر بناچار باید یک راه را برگزیند و آن اینکه برای حفظ قدرت با سیاستهای حزب سبزهای آلمان خود را همراه و همسو کند.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۰۱-۱۰ ۲۱:۵۱:۲۹
پس چرا ما داريم همش دنبال نيروگاه اتمي مي ريم اگه اينقدر ضرر داره (2537)