رئیس جمهور: ملت ايران سال 91 تحت سنگين ترين فشارهاي رواني تمام عيار قرار داشت
درست است كه بعضاً مشكلات و گراني در بخش هاي گوناگون به وجود آمده و نارضايتي هايي نيز وجود دارد اما بيترديد اگر تلاش خدمتگزاران مردم در دولت نبود مطمئناً دو گروه داخلي و خارجي به اهداف خود در دشمني با ملت مي رسيدند
تاريخ انتشار: شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۲
رييس جمهور با تاكيد بر ضرورت انجام كار مستمر، عالمانه وخستگي ناپذير و استفاده از ظرفيت هاي بومي و مردمي براي رسيدن به پيشرفت اظهار داشت: بايد به بدنه مردم اعتماد كرده و آنها را به صحنه آورده و فرصت ها را ميان آحاد مردم توزيع كنيم چرا كه پيشرفت هاي كشور در عرصه هاي مختلف طي سالهاي گذشته تنها حاصل اعتماد به مردم و حضور آنان در صحنه بوده است.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دكتر محمود احمدينژاد پيش از ظهر (شنبه) در اجلاس سراسري مديران وزارت صنعت، معدن ، تجارت با بيان اينكه همگان بر ضرورت پيشرفت با سرعت حداكثري اتفاق نظر دارند گفت: دستيابي كشور به پيشرفت در حقيقت ماموريت ، ظرفيت و شايستگي ملت ايران است و ما وظيفهاي جز رساندن ايران به جايگاه شايسته و برتر در جهان نداريم.
رييس جمهور با اشاره به اينكه امروز كشور روي ريل پيشرفت، در مسير خوبي در زمينه هاي گوناگون در حال حركت بوده و در بخش هاي مختلف شاهد جهش هاي بلندي هستيم،اظهار داشت: در حاليكه دشمنان با بهانه هاي مختلف به طور مستقيم رشد و پيشرفت ملت را هدف قرار داده اند و هر روز با بهانه هاي گوناگون در برابر حركت ملت ايران مقابله مي كنند، طراحي دشمنان براي كند كردن حركت ملت ايران در مسير رشد و پيشرفت با شكست روبرو بوده است.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه دشمني دشمنان و بهانه هاي گوناگون آنها مسئله اي عارضي است كه بايد حل شود، تصريح كرد: البته برخي تصور ميكنند كه اين دشواري ها و بهانه ها تنها با گفتگو حل مي شود؛ البته بنده نيز قائل به گفتگو در همه زمينه ها هستم اما اينكه با چه موضع و ديدگاهي بخواهيم گفتگو كنيم، داراي اهميت است.
رييس جمهور با بيان اينكه امروز عده اي در دنيا پيشرفت ملت ايران را نقطه مقابل خود مي دانند و فعلاً با بهانه موضوع هسته اي به مخالفت با ملت ايران مي پردازند، گفت: سال گذشته شرايط كار و فعاليت بسيار سخت بود و برخي اقدامات در داخل كشور نيز راه را براي فشارها بر كشور و مردم باز كرده بود.
وي افزود: دشمنان ملت ايران براي مقابله با پيشرفت كشور طراحي هاي وسيعي داشته اند و طبق گفته خودشان مي خواستند با برهم زدن نظام اقتصادي نظام و ساختار اجتماعي ملت ايران را از بين ببرند و در اين راستا با هدف گرفتن بانك مركزي، مراودات ارزي و نفت يك جنگ تمام عيار اقتصادي را عليه كشوري كه بيش از 50 سال اقتصاد آن با نفت گره خورده را ايجاد كردند.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه دشمنان ملت ايران با ايجاد كميته اي هوشمند كه تمام مبادلات و نقل و انتقالات در كشور را زير نظر داشت و به طور لحظه اي آنها را رصد مي كرد همه توان نظام سرمايه داري را براي ايجاد محدوديت عليه ملت ايران بسيج كرده بود، خاطر نشان كرد: نكته حائز اهميت در اين جريانات هماهنگي صورت گرفته ميان داخل و خارج كشور بود كه اگر نگاهي به مصاحبه ها و تيترهاي رسانه ها در سال گذشته انداخته شود متوجه خواهيم شد كه يك سناريوي هماهنگ در مسير مقابله با پيشرفت كشور اجرا شد.
رييس جمهور با اشاره به طراحي ها و فشارهاي داخلي كه براي برهم زدن بازار ارز در كشور شكل گرفت، گفت: اين اقدامات در حالي بود كه هيچ تغييري در عرضه و تقاضاي ارز نبود و عده اي با خوشحالي از اوضاع به وجود آمده در بازار، بهره برداري اقتصادي و سياسي داشتند.
دكتر احمدينژاد افزود: همان كساني كه باعث بر هم زدن بازار ارز بودند با در اختيار داشتن تريبون به دولت فشار مي آوردند و حتي در اين مسير به ايجاد محدوديت ها و فشارهاي داخلي و خارجي كفايت نكرده و يك جنگ رواني بدتر از محدوديت اقتصادي را عليه ملت ايجاد كردند.
رييس جمهور با بيان اينكه دشمنان داخلي و خارجي سعي داشتند با اقدامات خود تلاش مديران براي تنظيم بازار را با ايجاد موج هاي گوناگون در رسانه ها و ديگر بخش هاي جامعه از بين ببرند و تصوير سياهي از آينده را به ملت نشان دهند، گفت: ملت ايران سال 91 تحت سنگين ترين فشارهاي رواني تمام عيار قرار داشت اما در چنين شرايطي فعالان اقتصادي و بخش صنعت، معدن و تجارت كشور، روند توليد را حفظ كرده و توانستند با اقدامات خوب خود به پيروزي هايي دست پيدا كنند كه مهار ابعاد شكننده داخلي و خارجي فشار دشمنان بخش مهمي از اين پيروزي است.
دكتر احمدينژاد تاكيد كرد بايد به سمتي برويم كه موانع برداشته شده و مسير پيشرفت كشور با شتاب بيشتر طي شود.
رييس جمهور با بيان اينكه ماجرايي كه عليه بانك مركزي در داخل درست شد كمتر از فشارهاي خارجي نبود در حاليكه بانك مركزي تخلفي نداشت و قوانين را اجرا كرده بود، گفت: بسياري از مديران و فعالان اقتصادي به نام نظارت از سوي عدهاي كه هيچ گونه تخصصي هم نداشتند تحت فشارهاي زياد قرار مي گرفتند و روزانه بايد پاسخگوي نهادها و مراكز گوناگون مي شدند.
دكتر احمدينژاد افزود: درست است كه بعضاً مشكلات و گراني در بخش هاي گوناگون به وجود آمده و نارضايتي هايي نيز وجود دارد اما بيترديد اگر تلاش خدمتگزاران مردم در دولت نبود مطمئناً دو گروه داخلي و خارجي به اهداف خود در دشمني با ملت مي رسيدند.
رييس جمهور با بيان اينكه يكي از نشانه هاي عدم رسيدن دشمن به اهداف خود سفرهاي نوروزي مردم در آغاز سال جديد بود، گفت: دشمنان ملت ايران سعي داشتند تا بخاطر فشارهايي كه ايجاد كردند مردم در نوروز امسال به سفر نروند در حالي كه گزارشات حاكي از آن است كه امسال بيش از 138 ميليون نفر سفر در نوروز صورت گرفته و اكثر نقاط كشور پذيراي مسافران نوروزي بودند كه البته سازماندهي اين حركت بزرگ نيز نيازمند تلاش و اقدامي گسترده است.
دكتر احمدينژاد افزود: مردم عليرغم طراحي دشمنان در نوروز امسال بانشاط بودند و اين به معناي آن بود كه دشمنان در طراحيهاي خود اشتباه كرده و شكست خوردند.
رييس جمهور با تأكيد بر اينكه بايد با همان روحيه گذشته، كارها و فعاليتها را در كشور ادامه يابد، تصريح كرد: فشار دشمنان مطمئناً ادامه خواهد داشت، اما به فضل الهي در آيندهاي نزديك با انجام حركتي بزرگ از سوي ملت ايران و برگزاري انتخاباتي باشكوه همه چيز به نفع ملت تغيير خواهد كرد.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه بايد براي پيشرفت كشور، چندين كار مهم صورت گيرد، گفت: يكي از مهمترين اقداماتي كه براي رسيدن به پيشرفت به آن نياز داريم، تغيير جهت دادن به مسير سرمايه و منابع كشور است؛ اگر بخش مهمي از سرمايه در كشور به سمت منابع ناپايدار و دستدرازيها برود، مطمئناً تلاشهاي صورت گرفته موجب اصلاح نخواهد شد.
رييس جمهور تغيير ذهنيت مردم و تغيير اولويتها در زندگي اقتصادي آحاد مردم را مقدمه جهتدهي به مسير سرمايه در كشور دانست و گفت: در حال حاضر تقاضاي كاذب در بازار ارز وجود دارد در حالي كه منابع كافي توسط بانك مركزي وارد بازار شده است و سفرهاي نوروزي نشان داد در مجموع منابع در اختيار مردم به غير از يك يا دو دهك، منابع قابل توجهي است كه ميتوانند آن را وارد چرخه اقتصاد كنند.
وي با بيان اينكه بايد جهتگيريها در كشور به سمت سرمايهگذاريهاي بلند مدت سوق يابد، خاطر نشان كرد: براي تحقق اين امر و مصون كردن اقتصاد از تأثيرگذاري درآمدهاي نفتي، بايد به سمت منابع بومي از جمله زمين و معادن برويم كه هيچگاه تحت تأثير فشارها قرار نخواهند گرفت.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه هنوز قدر زمين در كشورمان ناشناخته مانده است، گفت: ايران جزو كشورهايي است كه از لحاظ پتانسيل معدني داراي ظرفيت بالايي ميباشد كه ميتوان آنها را مورد استفاده قرار داد.
رييس جمهور با اشاره به اينكه سال گذشته 390 ميليون تن مواد معدني در كشور استخراج شده كه اين ميزان ميتواند به 700 ميليون تن در سال افزايش يابد، تصريح كرد: هم به لحاظ توسعه ظرفيتهاي توليدي و هم از جهت درآمدهاي دولت، ميتوانيم از منابع معدني و زمين به بهترين شكل استفاده كنيم.
دكتر احمدينژاد با تأكيد بر لزوم استفاده صحيح و درست از منابع آبي كشور، تصريح كرد: در حال حاضر 14 ميليون هكتار زمين زير كشت در كشور وجود دارد كه ميتوان به اين ميزان 14 ميليون هكتار ديگر نيز اضافه كرد.
رييس جمهور با بيان اينكه بايد منابع داخلي و بومي خود را كه خارج از دستاندازي دشمن است را فعال كنيم، گفت: اين اقدام موجب تغيير جهت فعاليتها، منابع و سرمايهگذاريها در كشور خواهد بود.
دكتر احمدينژاد اصلاح ساختارها در كشورها را از ديگر مواردي دانست كه در مسير جهتدهي به سرمايهها در كشور ميتوان از آن استفاده كرد، اظهار داشت: ادغام وزارتخانهها كه از سوي دولت انجام شد، از جمله اين اقدامات است كه البته با مخالفتهاي زيادي نيز مواجه بود.
رييس جمهور با بيان اينكه مديريت اجرايي در كشور امري واحد است و تصميمگيري در خصوص موارد مشترك را نميتوان از يكديگر تجزيه كرد، تصريح كرد: در دولت نهم و دهم هر اقدامي كه در اختيار دولت قرار داشت، به موفقيت رسيد، اما هر كجا كه نظرات متفاوت بود و ديگران تأثيرگذار بودند كار با مشكل مواجه شد.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه سلسله مراتب تصميمگيري در كشور بايد مسيري طولي داشته باشد، تصريح كرد: دولت هرساله بودجه را با نگاه ملي تنظيم ميكند، اما بعضاً اين بودجه با نگاه بخشي مورد بررسي و تصويب قرار ميگيرد چرا كه سيستم اداري كشور سيستمي بخشي است كه بايد تغيير كند، اما برخي با عدم شناخت اين سيستم تنها ساختار اداري را به عنوان موضوعي مبهم و پيچيده ميشناسند.
رييس جمهور با بيان اينكه ميشودساختارهاي پيچيده اداري را اصلاح كرد، اظهار داشت: اگر ساختارهاي خشك اداري اصلاح نشود، انرژي ملي در ساختارهاي كنوني مستهلك خواهد شد.
دكتر احمدينژاد تأكيد كرد: بايد موضوع صنعت، كشاورزي، صادرات و بانكها در يك كانون مورد تصميمگيري قرار گيرد، تا اثرگذار بوده و بتوان از ظرفيت ملت در اين بخشها بهرهمند شد.
رييس جمهور اعتماد به مردم و استفاده از ظرفيتهاي مردمي را از ديگر موارد مورد نياز براي جهتدهي به سرمايهها در كشور عنوان كرد و با اشاره به نامگذاري سال جديد با عنوان سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي از سوي رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: حماسه اقتصادي به معناي آن است كه بايد اقداماتي انجام دهيم كه شرايط را به نفع مردم تغيير دهد.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه دشمن شرايطي را ايجاد كرده كه با اقدامات معمول نميتوان آن را اصلاح كرد و نياز به حماسه و اقدامي بزرگ براي تغيير اين شرايط به نفع مردم وجود دارد، تصريح كرد: بايد به بدنه مردم اعتماد كرده و آنها را به صحنه بياوريم چرا كه در طي سالهاي گذشته به واسطه اعتمادي كوچك و جزئي به مردم شاهد تحولات بسيار زيادي در اقتصاد كشور از جمله راهاندازي بنگاههاي اقتصادي بزرگ بودهايم.
رييس جمهور با بيان اينكه پيشرفت اقتصادي كشور بيش از آنكه نيازمند سرمايهگذاران بزرگ باشد، به انسانهاي بزرگ نياز دارد، خاطر نشان كرد: اقتصاد كشور تنها با چهار يا پنج هزار نفر كه خود را عالم ميدانند، اداره نميشود، بلكه بايد فرصتها بين آحاد مردم توزيع شود.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه پيشرفتهاي كشور در عرصههاي گوناگون از جمله بخشهاي علمي تنها حاصل اعتماد به مردم است، گفت: در موضوع هستهاي هيچكس باور نميكرد كه ملت ايران بتواند به موفقيت دست پيدا كرده و هستهاي شود، اما بخاطر اعتماد به دانشمندان و جوانان توانستيم به اين دانش دست يافته و بازي دشمنان براي در اختيار قرار دادن تكنولوژي هستهاي را با شكست مواجه كنيم.
رييس جمهور تصريح كرد: مطمئناً ملت ايران كه توانسته با اتكاء بر انديشه و توان خود به فناوري و دانش هستهاي دست پيدا كند، ميتوانند در كشاورزي و صنعت نيز تحولآفرين باشند و نبايد بخاطر اينكه عده معدودي تخلفي را انجام دادهاند، از اعتماد به مردم دور شويم.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه متأسفانه عدهاي در كشور تصور ميكنند از ساير ملت بيشتر ميفهمند و اگر آنها كارها را به دست گيرند، پيشرفت صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: چگونه ممكن است عدهاي قليل توان خود را بالاتر از آحاد ملت بدانند؛ در حال حاضر حداقل 30 ميليون نفر انسان تأثيرگذار و صاحبنظر در موضوعات اقتصادي در كشور وجود دارد كه ميتوان بسياري از منابع را در اختيار آنها قرار داد و نبايد مردم را براي انجام كارهاي اقتصادي مورد گزينش قرار داد.
رييس جمهور با تقدير از تلاشهاي مديران صنعت، معدن و تجارت در مسير پيشرفتهاي گوناگون اقتصادي كشور خاطر نشان كرد: ايمان دارم ملت ايران از گردنه فشارهاي دشمن با صلابت و پيروزي عبور كرده و مديران صنعت، معدن و تجارت نيز از اين حوادث سربلند بيرون خواهند آمد.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه ملت ايران در طول ساليان متمادي در برابر خود حوادث گوناگون از جمله اشغالگريها، جنگها و دفاع مقدس را داشته كه از آنها سربلند بيرون آمده است، اظهار داشت: تلاش امروز دشمنان در برابر ايستادگيهاي گذشته ملت ايران، قابل توجه نيستند و سر جا نشاندن دشمنان هيچ كاري ندارد.
رييس جمهور با تأكيد بر اينكه قدرت ملت ايران قدرتي عظيم و بيپايان است، گفت: ملتي كه تاريخ، تمدن و فرهنگ را در جهان ايجاد كرده و بسياري از ارزشها و انديشههاي انساني امروز جهان بخاطر ايستادگي ملت ايران بر اين ارزشهاست، با اقدامات پيش پا افتاده دشمنان اتفاقي برايش نخواهد افتاد.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه برخي اظهارنظرها از سوي عدهاي افراد جاهل و بعضاً مغرض مبني بر اينكه دولتها در ماههاي پاياني عمر خود سست شده و بايد تحت فشارها قرار گيرند، گفت: ثانيه اول و آخر خدمت به مردم با هم هيچ فرقي ندارند و بايد با همان عشق و اميد روز اول تا لحظه پايان به مردم خدمت كرد و همانطور كه قبلاً نيز گفتهام تا ساعت 9 صبح 12 مرداد كه قرار است كار را به خدمتگزاري ديگر تحويل دهم با همان شتاب گذشته كار خواهم كرد.
رييس جمهور خاطر نشان كرد: مطمئناً همكاران بنده در بخشهاي گوناگون دولت قدر مسئوليت را ميشناسند و در مسير پيشرفت كشور به پيش خواهند رفت و به فضل الهي ملت ايران قلههاي بزرگ پيشرفت و افتخار را فتح خواهد كرد.
وزير صنعت، معدن و تجارت در اين نشست گزارشي از عملكرد بخشهاي مختلف اين وزارتخانه در سال 91 و برنامههاي آتي براي رشد و ارتقاء در حوزههاي گوناگون ارائه كرد.