برخي از كارمندان در ساعات كار خود به جاي انجام كار مشتري و ارباب رجوع فقط وقت را ميگذرانند تا ساعت كارشان به پايان برسد بدون اينكه رضايت ارباب رجوع را مدنظر داشته باشند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۲۲
ميزان ساعات مفيد كاري بر حسب گزارشهاي رسمي، در كشور ما بشدت پائين است و متأسفانه شماري از كارمندان در طول روز اوقات خود را با ناهار خوردن، تلفن كردن، چاي نوشيدن و گرفتن مرخصي ساعتي ميگذرانند. براساس آمار و گزارشهاي رسمي، ميزان كار مفيد در ايران در رده كمترين ساعات كار مفيد سالانه در جهان است، در حالي كه ژاپن و كره جنوبي بالاترين ساعات كار مفيد سالانه را در جهان دارا هستند.
همچنين تعدادي از نيروي انساني شاغل در بخش دولتي بعضاً فكر ميكنند بايد به ميزان دلخواه خود كار كنند. در صورتي كه اگر بتوانيم بخش خصوصي واقعي را در كشور شكل بدهيم و وابستگي صرف به اقتصاد دولتي و اقتصاد نفتي را كمتر كنيم كار مفيد تا حدود قابل توجهي درست خواهد شد.
برخي از كارمندان در ساعات كار خود به جاي انجام كار مشتري و ارباب رجوع فقط وقت را ميگذرانند تا ساعت كارشان به پايان برسد بدون اينكه رضايت ارباب رجوع را مدنظر داشته باشند. برخلاف شمار اندكي از كارمندان دستگاههاي مختلف اداري و دولتي كشور كه گويي به ميزان كافي تعصب كاري ندارند ولي درصدي از افراد در هر پست و شغل و منصبي كه قرار دارند بيش از آنچه از آنها خواسته شده تلاش ميكنند.
به نظر ميرسد فرهنگ كار در كشور ما بد فهميده شده است. بديهي است كه بايد كار و مسئوليتپذيري جدي گرفته شود و موقع كار از باب رفع تكليف به انجام امور پرداخته نشود تا ساعت كار به اتمام برسد، به نظر ميرسد در كشور ما فرهنگ كار و مسئوليتپذيري در ادارههاي دولتي و خصوصي و حتي جامعه كارگري جا نيفتاده است.
اگر فرهنگ كار در كشور ما نهادينه شود و با نظارت جدي با كمكاري برخورد شود ميتوان به موفقيت چشم اميد داشت، در غير اين صورت در اين زمينه از ساير كشورها عقب خواهيم افتاد. براي نهادينه شدن فرهنگ كار بايد از خانواده، مدرسه و جامعه شروع كرد.
متأسفانه كودكان، نوجوانان و جوانان با الگوبرداري غلط از برخي رفتارهاي والدين، معلمان و اساتيد خود با فرار از مسئوليت و كار، بيشتر آشنا ميشوند. قابل انكار نيست كه پيشرفت و توسعه بسياري از كشورها به دليل تلاش و كار بيوقفه بوده است، پس ما نيز ميتوانيم با كار بيوقفه، تلاش و همت مضاعف به موفقيت و پيشرفت دست يابيم.
تشويق، نظارت دقيق و مستمر از سوي مسئولان بالادستي بر فعاليت و مدت زمان كار مفيد كارمندان و افراد در ادارهها و دستگاهها از عوامل بالا بودن زمان كار مفيد در مشاغل دولتي و خصوصي است، كه پيامد آن رضايت ارباب رجوع است. همچنين بايد به نقش آموزش نيروي كار در بنگاهها توجه خاصي بشود و در فرهنگ كار نيز رابطه بين مساعدت و همكاري در محيط كاري و بهرهوري مشخص شود، نيروي كار و كارفرما فكر نكنند داراي منافع متضاد با يكديگر هستند.