کشوری که بیش از 470 میلیارد دلار صادرات دارد، رقم 5/2 میلیارد دلار وارداتی ایران از این کشور معادل 5/0 درصد کل صادراتشان خواهد بود و با همین استدلال احتمالا اخم ما باعث فروپاشی اقتصاد آنها نخواهد شد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۵۹
تيترآنلاين - روزنامه جهان صنعت در مقاله اي با عنوان " آقاي رحيمي تو رو خدا اخم نكن " به بررسي سخنان آقاي رحيمي، معاون اول رئيس جمهور پرداخته و نوشته است:
معاون اول ریاست جمهوری اسلامی ایران در پی سخنانی در مراسم اختتامیه نمایشگاه صنعت و معدن در حضور تعداد قابل توجهی از حاضران در جلسه به ایراد سخن پرداختند و از اینکه کشورهای غربی پا را فراتر از تحریمهای اعمالی سازمان ملل گذاشتهاند، گلهمند شدند. در این سخنرانی که به منظور روحیه دادن به صنعتگران و معدنکاران از تنبیه کشورهای دنبالهرو آمریکا سخن رانده شده است، مطالب جالبی هم ادا شده است که این سرمقاله بنا دارد به آن بپردازد. در ابتدا به این نکته اذعان میشود که مساله تحریم جمهوری اسلامی ایران، نه مساله تازهای است و نه مورد حمایت هیچ آزادهای در جهان. اینکه دول غربی و آمریکایی و برخی کشورهای شرقی در این گردونه وارد شدهاند و بسیاری از آنها هم به خاطر منافعشان این تحریمها را دور زدهاند و میزنند و خواهند زد بر اهل فن پوشیده نیست. این تحریمها و ابعادشان هرچه بیشتر شود، قابلیت خود اتکایی ما را افزایش میدهد و در اذهان ما در طول تاریخ خواهد ماند. پس جا دارد که کشورهای دستاندرکار تحریم به منافع خود در دراز مدت بیندیشند و ملتی را بیجهت به زحمت نیندازند چراکه بازنده اصلی اقتصادهایی هستند که بقای خویش را در نگهداشت و توسعه بازارهای هدفشان میجویند.
اما جناب معاون اول فرمودهاند که گر اخم کنند و از واردات قطعات خودرو به میزان 5/2 میلیارد دلار در سال که برای مونتاژ خودروهای پژو در شرکت ایرانخودرو توسط وزیر صنایع و معادن جلوگیری به عمل آورند در خوشبینانهترین حالت صنایع خودروسازی فرانسه فرو میریزد و اقتصاد این کشور دچار بحرانی بزرگ میشود. اما واقعیتهای اقتصاد فرانسه بیانگر این نکته است که بر مبنای قدرت خرید این اقتصاد در سال 2009 بالای 2000 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است. از این منظر نهمین کشور اقتصادی جهان است. سرانه تولید هر فرانسوی با جمعیتی حدود 65 میلیون نفر حدود 32000 دلار و در ردیف 41 کشورهای جهان است. ترکیب اقتصادیاش نشان میدهد که 80 درصد خدمات، 19 درصد صنایع و یک درصد هم کشاورزی است. میزان صادرات این کشور در سال 2009 مبلغ 473 میلیارد دلار بوده است که بیشتر به کشورهای آلمان 16 درصد، ایتالیا هشت درصد، اسپانیا هشت، بلژیک هشت، انگلستان هشت، آمریکا شش و چهار درصد هلند بوده است.حال با این مقدمه فرض کنیم که آقای معاون اول اخم کنند و دستور دهند وزیر صنایع و معادن از واردات قطعات خودرو به میزان 5/2 میلیارد دلار از این کشور ممانعت به عمل آید.اولین اتفاقی که خواهد افتاد این است که قطعات خودروهای پژو در انبارهای شرکت پژو انبار میشود و بنابراین شرکت ایران خودرو رو به تعطیلی خواهد گذاشت. دوما، شرکت فرانسوی از نیاز ما باخبر و به دلیل قراردادی که با ما دارد، پس از مدتی ضمن اخذ جرایم دیرکرد اجرای قرارداد، اصل قطعات را نیز با چند برابر قیمت به ما خواهد فروخت.سوما، کشوری که بیش از 470 میلیارد دلار صادرات دارد، رقم 5/2 میلیارد دلار وارداتی ایران از این کشور معادل 5/0 درصد کل صادراتشان خواهد بود و با همین استدلال احتمالا اخم ما باعث فروپاشی اقتصاد آنها نخواهد شد. البته اگر مجبور نشویم بعد از یک سری اتفاقات هزینهبردار دیگری که در کشور خواهد افتاد، هزینه چند برابری این 5/0 درصد را پرداخت کنیم. بنابراین ضمن محکوم کردن هرگونه تحریم یک یا چندجانبه جمهوری اسلامی ایران از طرف هر کشور ثالث و... از مسوولان عزیز کشورمان تقاضا داریم هنگام در اختیار داشتن تریبونهای مختلف از ارایه دستورهای هزینهبردار خودداری فرمایند.