نکته تازه در اين باره فقط دستگاهي است که جديداً وزارت بهداشت خريده است. اگر اين دستگاه نبود، حتماً کماکان مردم ايران بي خيال اثرات زيانبار آفتاب عالمتاب بودند
تاريخ انتشار: جمعه ۳ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۱۸
رئيس شوراي شهر خواستار تعطيلي استخرهاي روباز شده و وزارت بهداشت نيزاز تهراني ها خواستار شده با توجه به رسيدن شدت اشعه ماوراء بنفش در تهران به حد" بسيار خطرناک" بين ساعت 10تا16 حتي الامکان از خانه خارج نشوند. آيا واقعاً در تهران پديده اقليمي تازه اي رخ داده است؟
به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، هشدار سازمان هاي مسئول درباره خطر پرتوهاي ماوراء بنفش در حالي صورت مي گيرد که هيچ گزارشي از تغيير مولفه هاي اقليمي و محيطي موثر بر دريافت و جذب اين پرتوها در تهران يا ديگر نقاط کشور وجود ندارد. موثرترين مولفه در اين جهت ضخامت لايه اوزون بر فراز کشوراست که زهرا شرعي پور کارشناس اوزون مرکز ژئوفيزيک دانشگاه تهران درباره آن مي گويد دردو نقطه کشور که ايستگاه اوزون سنج وجود دارد، يعني تهران و اصفهان هيچ تغيير ناگهاني مشاهده و ثبت نشده است.
دکتر الميرا ايلياتي کارشناس اقليم نيز دراين باره به ايرن گفت: که مولفه هاي اقليمي موثر بر افزايش جذب پرتوهاي ماوراء بنفش متوسط ابرناکي و يا شدت تابش خورشيد در خرداد ماه جاري روند و آمارهايي کاملاً معمولي داشته اند و از اين نظر اين پديده ها هم نمي توانند عاملي براي بروز يک وضعيت اضطراري در زمينه جذب اشعه ماوراء بنفش محسوب شوند. پس راز اين هشدارها در چيست؟ گزارش ديگري حاکي از آن است که به تازگي وزارت بهداشت با همياري دانشگاه علوم پزشکي تهران مرکزي براي سنجش تشعشع ماوراء بنفش راه اندازي کرده است اين مرکز در نخستين سنجش هاي خود پي به ميزان خطرناک پرتوهاي ماوراء بنفش در سراسر کشور و به ويژه شهر تهران برده است. به طور معمول ميزان پرتوهاي ماوراء بنفش در يک محيط بين 1 تا 12 رده بندي مي شود. 1 تا 4 حدي قابل قبول است. اما از 4 به بالا زيانبار تلقي شده و از ده به بالا خطرناک محسوب مي شود. براي هر کدام از سطوح 4 به بالا نيز مراقبت هاي ويژه بهداشتي تعريف شده است. در سطوح پايين تر استفاده از عينک آفتابي و کرم ضد آفتاب قوي و هچنين پوشاندن تمام بدن با لباس هايي خنک و داراي جنس مناسب، کافي است، اما در سطوح 1 به بالا، که در حال حاضر تمام مناطق کشور و به ويژه شهر تهران با آن رو در رو هستند، لازم است حتي شهروندان به طور کامل خود را از معرض تابش آفتاب دور نگه داشته و حتي الامکان در خانه بمانند. براين اساس سرطان زايي پرتوهاي ماوراء بنفش در کشور ايران، با توجه به عرض جغرافيايي و ميزان تابش آفتاب در کشور پديده تازه اي نيست و سابقه چند صد هزا ساله دارد.
نکته تازه در اين باره فقط دستگاهي است که جديداً وزارت بهداشت خريده است. اگر اين دستگاه نبود، حتماً کماکان مردم ايران بي خيال اثرات زيانبار آفتاب عالمتاب بودند.