طراحي كامپيوتري بيني به منظور جراحي و زيبايي به هيچ وجه علمي نيست
در برخي مطبها پزشكان اقدام به طراحي كامپيوتري بيني فرد ميكنند كه اين كار از نظر علمي به هيچ وجه صحيح نيست و توقعات بيمار را بالا ميبرد
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۵۵
تیترآنلاین - رئيس مركز تحقيقات راينولوژي گفت: در برخي مطبها پزشكان اقدام به طراحي كامپيوتري بيني فرد ميكنند كه اين كار از نظر علمي به هيچ وجه صحيح نيست و توقعات بيمار را بالا ميبرد.
به گزارش تیترآنلاین , محسن نراقي در گفتوگو با فارس، در خصوص طراحي كامپيوتري به منظور جراحيهاي بيني كه در بعضي از مطبها انجام ميشود، اظهار داشت: بايد ديد كه هدف از اين كار چيست چرا كه ممكن است نفس كار اشكال نداشته باشد اما نتيجهگيري آن غلط باشد. وي افزود: طراحي كامپيوتري براي اين است كه فردي كه در صورتش در بيني و يا فك اشكالي وجود دارد طراحي و آناليز صورت گيرد و مشخص شود بهترين كاري كه ميتوان براي اين بيمار انجام شود چيست.
نراقي تصريح كرد: برخي كه به پزشكان جراحي بيني مراجعه ميكنند فك و چانه آنها دچار مشكلاتي شده است لذا از روش طراحي كامپيوتري براي ايجاد هارموني در صورت او استفاده ميشود اما متاسفانه اين روش وسيلهاي براي سوءاستفاده برخي از پزشكان شده است.
وي گفت: متاسفانه در برخي مطبها فردي كه منظور جراحي زيبايي بيني مراجعه كرده است با طراحي كامپيوتري بيني ايدهآلي را نشان ميدهند و ادعا ميكنند كه بيني بيمار را به هر گونهاي كه او بخواهد درميآورند.
نراقي يادآور شد: اين موضوع از نظر علمي به هيچ وجه صحيح نيست چرا كه ما در كامپيوتر به راحتي ميتوانيم بيني را به هر شكلي كه بخواهيم درآوريم اما در عمل بايد توجه داشت كه بيني يك بافت زنده است و مسائل داخلي آن و نوع بافت آن در جراحي اهميت بالايي دارد. لذا نميتوان گفت كه بيني را به هر شكلي كه بخواهيم درآوريم.
وي اضافه كرد: به عنوان مثال يك بيني بافت كاملا گوشتي دارد كه داراي پوست ضخيمي است لذا اين بيماري را در حد كمي ميتوان تغيير داد. اما اگر اين را به صورت زيبا در كامپيوتر نشان دهيم اين كار به صورت غيرواقعي است كه به فرد القاء ميشود.
رئيس مركز تحقيقات راينولوژي تاكيد كرد: طراحيهاي كامپيوتري توقعات افراد را براي جراحي زيبايي بيني از واقعيت دور ميكند.