البرادعي : دولت امریکا بندبازی کرده است اما این طناب سرانجام پاره شد
انتظار دارم بلند و واضح از اوباما بشنوم که با مردم مصر است و تعهد دهد که هرگز ازیک نظام خودکامه در مصر تحت هیچ شرایطی حمایت نمی کند
تاريخ انتشار: شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۲۱
تيترآنلاين - مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی از دولت باراک اوباما خواست به صراحت همراهی خود را با مردم مصر اعلام کند . به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ؛محمد البرادعی در گفتگوی تلفنی با این شبکه ی تلویزیونی درباره قیام مردمی مصر و کناره گیری حسنی مبارک از قدرت گفت.
وقتی خبر کناره گیری حسنی مبارک از قدرت را شنیدم در خانه بودم ، البته دیروز بسیار امیدوار بودم تا خبر کناره گیری حسنی مبارک از قدرت را بشنوم اما سرانجام امروز چنین خبری را شنیدم .
با شنیدن این خبر حس پیروزی به من دست داد ، به همه مصری ها حس پیروزی دست داد . مردم مصر حس کردند که آزاد شدند.
نخستین بار مصر فرصت آزادی و دمکراتیک شدن را پیدا کرد ، آنچه که در مصر رخ داد بسیار شگفت انگیز است . ما در زندگی خود هرگز چنین چیزی را تجربه نکردیم ، اوضاع یکصد و هشتاد درجه تغییر کرده است . وی افزود .
امیدوارم ارتش مصر قدرت را با مردم تقسیم کند ، هر روز ده میلیون مصری به خیابانهای این کشور می آیند پیامی که این حضور داشت صرفا برای مبارک نبود بلکه برای ارتش هم بود ، پیام مردم کنترل داشتن بر اوضاع بود .
باید هوشیار و مراقب باشیم و اطمینان حاصل کنیم که در دوره ی گذار همه تضمین ها برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه داده می شود . همه تضمین ها برای ایجاد نهادهای دمکراتیک داده می شود .
تردیدی ندارم که مردم مصر نمی خواهند به عقب بازگردند . البرادعی گفت . فکر می کنم با کنترل ارتش بر اوضاع کشور، دیگر عمر سلیمان هم رفته باشد و هیچ سمتی نداشته باشد . اکنون فرماندهی نظامی بر کشور حاکم خواهد بود .
ارتش مصر برای کمک به کشور در دوره ی انتقال آماده است تا کشور مصر باید به نظم و قانون بازگردد ، اقتصاد دوباره باید فعالیت خود را شروع کند . محمد البرادعی تصریح کرد .فکر می کنم یکسال طول بکشد تا احزاب مصری شکل بگیرند و نهادهای لازم در مصر تاسیس شوند .
باید در مصر از نو شروع کنیم . ما نیازمند دولت وحدت ملی هستیم . نباید عجله کرد و نباید ازمسیر منحرف شد . باید از تجارب دیگر( کشورها ) درس گرفت .
جرج پاپاندرئو نخست وزیر یونان با من تماس گرفت و گفت یونان هم تجربه ی مشابهی داشت . آمریکا هم امادگی خود را برای کمک به مردم مصر اعلام کرده است . وی درباره محاکمه ی احتمالی حسنی مبارک گفت ..
من چنین چیزی نمی خواهم ، کشور مصر باید متحد باشد ما چالش های بسیار زیادی درپیش داریم . ما باید اقتصاد کشور را بسازیم .
به نظر من مبارک باید با حرمت از قدرت کنار برود می دانم که مصری ها خشمگین هستند و از کشتار و شکنجه عصبانی اند اما مبارک رفته است و باید به جلو نگاه کنیم.
امیدوارم مردم فقط به اینده و اشتی ملی فکر کنند . مجری سی ان ان از البرادعی پرسید ایا به ارتش مصر به عنوان نهادی که مصر را وارد دوره ی دمکراسی واقعی کند اعتماد دارد ؟ البرادعی گفت .
فکر می کنم ما به انها نیاز داریم .من نگران خونریزی زیاد در مصر بودم . مردم انتظار داشتند مبارک شب گذشته استعفا کند اما وی در لحظات اخر تصمیم خود را عوض کرد . خشم و یأس زیادی در خیابانها وجود داشت .
مداخله ی ارتش کارخوبی بود . ارتش مصر صدای مردم این کشور را شنید انها نمی خواهند با یک کودتای نظامی فرد دیگری را جانشین مبارک کنند .
ارتش مصر به زودی به سوی طیف وسیعی از جامعه دست دراز خواهد کرد . مجری سی ان ان درباره سرنوشت بیست میلیارد تا هفتاد میلیارد دلار پولی که گفته می شود حسنی مبارک دارد پرسید. البرادعی گفت ..
این پولی است که انها مدیون مصر هستند . اگر ما به سمت محاکمه مبارک نرویم قطعا به سمت پس گرفتن این پول می رویم ، این پول متعلق به مردم مصر است .
این یکی از اولویتهای مردم مصر است . ما به مدت سی سال از دیکتاتوری رنج دیدم اما دستکم این پول باید صرف توسعه و پیشرفت مردم مصر شود . البرادعی درباره انتظار خود از موضع اوباما درباره کناره گیری حسنی مبارک از قدرت گفت.
انتظار دارم بلند و واضح از اوباما بشنوم که با مردم مصر است و تعهد می دهد که هرگز ازیک نظام خودکامه در مصر تحت هیچ شرایطی حمایت نمی کند .
مردم مصر به اعاده ی اعتماد به امریکا نیاز دارند و می خواهند ببینند که امریکا به گفته های خود درباره دمکراسی و حاکمیت قانون عمل می کند .
دولت امریکا بند بازی کرده است اما این طناب سرانجام پاره شد اکنون باید خیلی صریح از امریکا بشنویم که امریکا همراه مردم مصر است.