هاشمي رفسنجاني: 20 تا 50 درصد صنايع غذايي كشور در حال حاضر غيرفعال يا تعطيل است
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مدعي هستم كه اگر يك كيلو گوشت در كشورهاي نسبتاً خوب و موفق دنيا چهار دلار توليد ميشود، قيمت تمام شده گوشت در ايران 10 دلار است
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مدعي هستم كه اگر يك كيلو گوشت در كشورهاي نسبتاً خوب و موفق دنيا چهار دلار توليد ميشود، قيمت تمام شده گوشت در ايران 10 دلار است.
به گزارش فارس، آيتالله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش انجمن علوم و صنايع غذايي ايران كه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات و با حضور عبدالله جعفرعلي جاسبي رئيس اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اينكه براي كارهاي خوبي كه تا امروز خدمتگزاران در بخش صنايع غذايي براي جامعه انجام دادهاند و بخشي از صادرات ما را تأمين ميكنند ارزش قائلم گفت: امروز بخش زيادي از مردم دنيا از امنيت غذايي و سلامت برخوردار نيستند و حتي ميتوان گفت از فضاي معمولي نيز برخوردار نيستند و نزديك به يك ميليارد انسان گرسنه در دنيا وجود دارد.
وي با بيان اينكه در بخش امنيت غذايي سالهاست كه تلاشهاي زيادي انجام ميشود اما نه تنها تعداد گرسنهها كم نشده بلكه بيشتر ميشود، افزود: اگر به شرايط فعلي سومالي نگاهي بيندازيم شاهديم حدود هشت ميليون انسان گرسنه در اين كشور وجود دارد و هر روزه تعداد زيادي انسان از گرسنگي ميميرند و در كنار آن به بهانههاي سياسي و باندي مانع رساندن غذاهاي اهدايي دنيا به آنها ميشوند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به وضعيت بد كشورهاي آفريقايي به لحاظ سلامت غذايي، خاطرنشان كرد: همچنين در كشورهاي نسبتاً مفرح بخشهايي از مردم به لحاظ امنيت غذايي دچار مشكل هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه كار امنيت غذا از امور مهم انسانهاي مسئول در جهان به خصوص حكومتهاست كه مسئوليت بر عهده گرفتهاند، تصريح كرد: در اين مسير دو بخش كشاورزي و صنايع غذايي از اهميت بسيار زيادي
” 20 تا 50 درصد صنايع غذايي كشور در حال حاضر غيرفعال يا تعطيل است. در شرايطي كه مسئله غذايي تا اين اندازه براي دنيا اهميت دارد و كاربردي است، نبايد شاهد تعطيلي صنايع غذايي باشيم “
برخوردار هستند.
وي با اشاره به اينكه بخش صنايع غذايي غذاهاي خام را تبديل به غذاي مناسب ميكنند، گفت: نميتوان اهميت بخش كشاورزي را ناديده گرفت.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه كشور ما ميتواند غذاي چند كشور ديگر را به خوبي تأمين كند، خاطرنشان كرد: در گذشته ملاقاتهايي با مسئولان اين بخش داشتهام، آنها ضمن ارائه گزارشهاي خوب از وضع صنايع غذايي كشور از اشكالاتي كه در اين مسير وجود دارد سخن گفتهاند.
وي افزود: 20 تا 50 درصد صنايع غذايي كشور در حال حاضر غيرفعال يا تعطيل است. در شرايطي كه مسئله غذايي تا اين اندازه براي دنيا اهميت دارد و كاربردي است، نبايد شاهد تعطيلي صنايع غذايي باشيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به تعطيلي و غيرفعال شدن برخي صنايع خراسان اشاره كرد و گفت: اين مصيبتي براي جامعه ما است آن هم در شرايطي كه توليد از نان شب براي جامعه اقتصاد و زندگي ما اهميت بيشتري دارد.
رئيس هيئت مؤسس دانشگاه آزاد اظهار داشت: آمارهاي اعلام شده در رابطه با تعطيلي و غيرفعال بودن صنايع غذايي در بخش كشاورزي نشاندهنده كوتاهيها در اين بخش است. مردم وقتي نتوانند توليد كنند، بخش مربوط به صنايع غذايي تعطيل ميشود و اوضاع براي كارگران بيكار ـ كه همه زندگيشان به حقوق آنها وابسته است ـ سخت ميشود و نيروي فعال توليد از قدرت، انگيزه و شوق كار ميافتد يعني دلسرد ميشود كه اين سمي براي توسعه يك كشور و حتي زندگي عادي در آن كشور است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به صحبتهاي برخي از مسئولان بخشهاي كشاورزي در هفته اخير تصريح كرد: رئيس مركز پژوهشهاي مجلس و كميسيون اقتصادي صنعتي مجلس رسماً هشدار دادند و ارقامي را مطرح كردند كه اين آمارها براي كشور دلهرهآور است.
وي افزود: رييس خانه كشاورزي اعلام كرده است كه كشاورزي ما مرده است و يا در حال مرگ است البته حتماً در اين تعبير اغراق شده است اما چون ما دستمان در كشاورزي بوده است ميدانيم كه اين شرايط براي كشاورزان مشكل شده است. مركز پژوهشهاي مجلس ادعا ميكند وابستگي ما به محصولات كشاورزي در چهار ـ پنج سال گذشته
” رييس خانه كشاورزي اعلام كرده است كه كشاورزي ما مرده است و يا در حال مرگ است البته حتماً در اين تعبير اغراق شده است اما چون ما دستمان در كشاورزي بوده است ميدانيم كه اين شرايط براي كشاورزان مشكل شده است. “
از 35 درصد به 75 درصد رسيده است، البته سخت است اين آمار را قبول كنيم اما كليات آن را ميپذيرم؛ چرا كه سالهاست كه تلاش داريم در رابطه به محصولات كشاورزي و كالاهاي ضروري خودكفا شويم و صادرات داشته باشيم اما با توجه به مشكلات موجود تحقق آن غيرقابل باور است.
هاشمي رفسنجاني درباره آنچه مبني بر وابستگي در زمينه گندم مطرح ميشود، گفت: شايد بخش زيادي از اين وابستگي مربوط به خشكسالي باشد اما خشكسالي در كشور ما قابل علاج است و ميتوان با آبياري تحت فشار آن را حل كرد چون ما كشوري خشك هستيم و جزو واجبات است كه آب را هدر ندهيم و اگر راندمان آبياري را با روشهاي پيشرفته قطرهاي و انواع ديگر انجام دهيم دو ـ سه برابر بالا خواهد رفت. پس موضوع خشك سالي قابل حل است و با آشنايي كه با آمار و ارقام دارم اين موضوع را قابل حل ميدانم.
رئيس هيئت مؤسس دانشگاه آزاد با اشاره به اينكه سدهاي زيادي در كشور آماده بهرهبرداري است و آبهاي كشور مهار ميشود، تصريح كرد: اگر از آبياري قطرهاي استفاده شود كاملاً ميتوان كشاورزي را نجات داد و از اين زمينهاي خوبي كه خدا به ما داده است بهره گرفت تا محصولي چند برابر داشته باشيم.
وي در ادامه گفت: مدعي هستم كه اگر يك كيلو گوشت در كشورهاي نسبتاً خوب و موفق دنيا چهار دلار توليد ميشود، قيمت تمام شده گوشت در ايران 10 دلار است و اين سؤال پيش ميآيد كه چرا در كشور ما كه نيروي كارش مثل كشورهاي پيشرفته نيست و انرژي هم ارزان است كه با هدفمند شدن يك سوم قيمت كشورهاي ديگر هم نميشود بايد چنين شرايطي وجود داشته باشد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه امنيت غذايي در كشور جدي گرفته نشده است، اظهار داشت: شايد به خاطر وجود پول نفت به مساله صنايع غذايي توجه لازم نميشود، چون نفت ميفروشيم و مواد را وارد ميكنيم اما اين كار نميتواند طولاني مدت انجام شود و ادامه پيدا كند؛ چرا كه اگر اين رقم ادامه پيدا كند تا 7 يا 8 سال ديگر فقط ميتوانيم از پول نفت استفاده كنيم در حالي كه در بخش كشاورزي و مواد غذايي شاهديم كه دنيا حاضر نشده است در تجارت جهاني و رقابت كنار رود و امتياز بزرگي براي ورود به تجارت جهاني قائل است در
” چرا در كشور ما كه نيروي كارش مثل كشورهاي پيشرفته نيست و انرژي هم ارزان است كه با هدفمند شدن يك سوم قيمت كشورهاي ديگر هم نميشود بايد چنين شرايطي وجود داشته باشد “
كشورهاي پيشرفته حاضر نميشوند محصولات كشاورزي را وارد كنند و با يارانهها هزينههاي توليد را پايين ميآورند تا بتوانند محصولات خود را صادر كنند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه امنيت غذايي بايد بسيار جدي گرفته شود، خاطرنشان كرد: از دانشگاه آزاد تشكر ميكنم كه دانشكده صنايع غذايي و تغذيه را تقويت كرده و البته بايد بيشتر تقويت كند، اما مهمتر آن است كه نظام به طور كلي در سياستهايش به اين مساله توجه كند.
وي با اشاره به اينكه ما سياستهاي كلي را براي مقام معظم رهبري ميفرستيم كه مورد تأييد ايشان قرار بگيرد، گفت: در سياستهاي كلي اعلام شده بسيار بر موضوع خودكفايي غذايي تأكيد كردهايم، همانطور كه در زمان جنگ نيز به مساله كشاورزي و صنايع غذايي اولويت ميداديم.
هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: از ايرادهايي كه آقايان قانونگذار طي دو سه هفته اخير مطرح كردهاند واردات عجيب و غريب است كه صنايع غذايي را تحت فشار ميگذارد و اين موضوع با مصالح امت، ملت، كشور و آينده فرزندانمان نميسازد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به حاضرين در همايش انجمن صنايع غذايي ايران خواست كه مساله صنايع غذايي را جدي بگيرند و افزود: صنايع غذايي امانت ملت در دست شماست و از مسئولان صنايع غذايي ميخواهم اگر مسئولان به موضوع امنيت غذايي توجه لازم را ندارند، شما توجه جدي را به بحث سلامت غذايي كشور داشته باشيد؛ گرچه افرادي با اقدامات منفعتطلبانه به دنبال بدنام كردن ديگران هستند.
وي با اشاره بر اصل تأمين مواد غذايي، امنيت غذايي، توليد و صرفهجويي در مصرف تصريح كرد: موضوع سلامت غذايي از اهميت بالايي در زندگي بشريت برخوردارند و ما ايرانيان ميتوانيم از كشورهاي متوسط دنيا در تأمين و صادرات غذا و همچنين در بالا بردن سطح سلامت جامعه خودمان باشيم.
آيتالله هاشمي رفسنجاني پيش از حضور در اين همايش از نمايشگاه توانمنديهاي صنايع غذايي ايران بازديد كرد و در اين بازديد عبدالله جاسبي رئيس دانشگاه آزاد، كريم زارع، حميد ميرزاده، مجيد عباسپور، هاشميطبا و حسين كمالي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را همراهي ميكردند.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۰۵-۱۴ ۲۲:۰۲:۵۷
باسلام :فرمایشات جناب اقای هاشمی رفسنجانی کاملا دقیق واگاهانه است نگارنده تولید کننده ای هستم در بخش دامپروری وطیور با سابقه 40 سال ومدرک کارشناسی مدیریت که با برنامه ریزی دراز مدت فرزندانم را هم هدایت نمودم که در رشته مرتبط به تحصیلات دانشگاهی بپردازند .
در تمام عمر اقتصادیم هر گز از بیت المال استفاده ننمودم واز امکانات وتسهیلات بانکی هم استفاده نکردم وسعی نمودم که به بیت المال مدیون نباشم.
در پرداخت مالیات وعوارض همت داشتم به این امید که از این بابت شهرم اباد شود. حتی در مواردی از کمکهای عام المنفعه ای هم که به موسسات خیریه درمانی نمودم مالیات اخذ شد اما شکوه نکردم- قسمت قابل توجهی از درامدم را صرف مدرسه سازی وساخت مرکز بهداشتی ودرمانی نمودم .
هم اکنون در سن 64 سالگی روزانه اقلا 16 ساعت کارمیکنم تا شاید کارکنانم بیکار نشوند که باعث افسردگی یا خدای ناکرده از هم پاشیدن زندگیشان شده و درنهایت منتج به توسعه بیکاری وایجاد ناامنی در جامعه شود .
اما بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که بجای بکارگیری تجربه ودانش ودرایت عالمان اقتصاد وسیاست کشور با شتابزدگی وبدون توجه به عواقب ان در حال اجرا است وهر لحظه که از زمان بگذرد اثرات زیان بار ان بیشتر در جامعه نمود پیدامیکند بطور کامل در حال زمینگیر شدن هستم .
من وقتی که با تمام تجربه واندیشه های دقیقی که دارم شرایط واوضاع خودم را نظاره میکنم بیشتر پی به وخامت وضع دست اندر کاران سایر بخشها میبرم .
من معتقد هستم که مملکت ما هرچه میکشد نتیجه نزاعهای سیاسی بین دو جناح فعال در عرصه سیاست هست که تمام نیرو وامکانات این مملکت اسلامی را به بیراهه میفرستند ومع الاسف حرف شنوی هم از هیچ مقام ومرجعی ندارند.
به جای اینکه حناح حاکم باهمفکری وائتلاف با جناح رقیب وباصطلاح اقلیت به نفع توسعه ورفاه کلی جامعه قدم بردارند همه امکانات را صرف دفع وحذف وتخریب یکدیگر میکنند .
البته واضح است که نتیجه این منازعات دامنگیر خودشان هم خواهد شد .
بیم ان دارم طولی نکشد پشیمانی انان سودی نداشته باشد زیرا زمان را که در ضرب المثلهای با ارزشمان طلا خوانده اند به راحتی وخیلی ارزان از دست میدهیم .
ماسالهاست داریم در امدهای با ارزشمان از نفت - گاز -معادن وسایر منابع ملی رابه راحتی هزینه میکنیم -نه سرمایه گذاری - واین باختی است که به هیچ وجه جبران ان برای مملکت امکان پذیر نخواهد بود ومسئولین سیاسی ومجریان سطح بالا هم جواب قانع کننده ای در پیشگاه قادر متعال نخواهند داشت .
ایا تا کنون اندیشه شده است که از جریان زیانبار فرار مغزها چه هزینه ای متوجه این مملکت میشود ؟
ایا محاسبه شده است که برای تحصیل یک فرد متخصص که ما به راحتی او را از دست میدهیم چه سرمایه گذاری شده ؟
سایر کشور ها به راحتی این منابع متخصص وبا ارزش مارا که باید اینده این مملکت اسلامی رابسازند جذب میکنند وما کمترین واهمه ای از از این عمل زیانبار نداریم .
یکی از دو فرزند من که حاصل یک عمر برنامه ریزی من بود به علت اینکه نتوانست تحمل کاستی های عدیده اداری ومشکلات سر راه رابنماید کار خود ما را رها ودر یک کشور بیگانه مشغول تولیدی است که ما نیاز مبرم به ان داریم ویک عمر امید وانتظار مرا باخود برد - راستی مسئول این اتفاق کیست ؟
فرزند دیگر من به علت مهاجرت برادرش افسرده ودر استانه بیماری است مسئول این اتفاق کیست ؟
در گذشته ای نه چندان دور ( حدود 21 سال قبل ) بعنوان تولید کننده نمونه استانی مدال گرفتم .
ودیری نخواهد پائید که فرزند من که مسلما عاشق این مرز بوم ومملکت بوده وخواهد بود تولید کننده نمونه کشور کانادا در همین بخش خواهد بود مسئول این اتفاق چه کسی خواهد بود ؟
حاصل بیش از 40سال تجربه -علم -عمل وسرمایه من که از قضا بازده ان عمدتا صرف امور خیریه میشده جلو چشمانم در حال نابودی است مسئول این اتفاق کیست ؟
در صورت نابودی این امکانات وبیکاری کارکنان ان که اتفاقا تمامی انها ایرانی ومتولد از سال1357 به بالا هستند که خواهد بود ؟
اینها همه در حالی است که من قرض و وام نداشته واستفاده کننده از تسهیلات هم نیستم اما اکنون شرایط به نحوی پیش میرود که با چنگ ودندان هم قادر به حفظ شرایط نیستم زیرا مواجه با دستورات واتفاقات خلق الساعه هستم .
ویقین بدانید اینها همه مشتی است نمونه خروار .
والسلام علیکم ورحمت ا... وبرکاته (3568)