ستاره جام نوزدهم كيست؟ بايد صبر كرد و اتفاقات را ديد اما شكي نيست نامهايي كه در ذيل ميآيند، از برترينهاي تاريخ اين جام كلاسيك و معتبر بودهاند.
تاريخ انتشار: يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۴۹
تيترآنلاين - ستاره جام نوزدهم كيست؟ بايد صبر كرد و اتفاقات را ديد اما شكي نيست نامهايي كه در ذيل ميآيند، از برترينهاي تاريخ اين جام كلاسيك و معتبر بودهاند.
ديه گو مارادونا از آرژانتين او در چهار دوره جام جهاني شركت كرد و در دومي (1986) يك تنه آرژانتين را به قهرماني رساند و در سومي (90) نيز دليل اصلي نايب قهرماني كشورش بود اما در چهارمي با غوغاي دوپينگ خود، تيم آرژانتين را نيز نابود كرد. در سال 86 دو گل وي در برابر انگليس به افسانهها پيوست. اولي با ضربه خطاي هند او به ثمر رسيد و دومي بعد از اين كه از نيمه زمين به راه افتاد و 6 بازيكن انگليس را در هم پيچاند و گل موسوم به گل قرن را زد. پهله از برزيل او تنها بازيكني است كه سه جام جهاني را برده است. فن، سرعت و هوش او در بالاترين سطح بود و با اين وجود هنر اصلياش را بايد مشاركت وسيع وي در بازي گروهي به رغم تمامي قابليتهاي فردياش تلقي ميكرديم. در 17 سالگي در فينال جام جهاني 1958 دو گل زد تا برزيل، سوئد را 2-5 در هم بكوبد و اولين قهرمانياش را در جامهاي جهاني تجربه كند. 12 سال بعد از آن تاريخ او با يك ضربه سر تخصصي و چند پاس مخوف در فينال 70، ايتاليا را مضمحل كرد.
فرانتس بكن باوئر از آلمان تنها مردي كه جام جهاني را چه در هيأت كاپيتان (1974) وچه به صورت مربي (90) برده است به پست مدافع وسط سوييپر جاه و جلالي متفاوت بخشيد و مقامهاي دوم و سومي جام را نيز در سالهاي 1966 و 70 تجربه كرد و لقب قيصر واقعاً برازنده وي بود، صدها كانديداي جانشيني او هرگز قيصر نشدهاند.
يوهان كرويف از هلند با تيم شگفتانگيز نيمه اول دهه 1970 هلند و روش موسوم به «توتال فوتبال » آن، نايب قهرمان جام جهاني 74 شد و نماد مديريت و فن و تيزهوشي جلوه كرد. ممتازترين مهره در تيمي بود كه هيچيك از نفراتش پست ثابتي نداشتند و مدافعانش، بهترين گلزنان بودند و كرويف نوك حمله كاذبي كه از هر مكاني در خط مياني بازيسازي ميكرد و لالههاي نارنجي با نسل وي فوتبالي را ارائه دادند كه 40 سال بعد از آن هم – مثل «همشهريكين» شاهكار اورسون ولز در مديوم سينما- تكرارنشدني نشان ميدهد.
رونالدو از برزيل در فتح جام جهاني 94 فقط يك ذخيره صرف بود اما در فتح 2002 با زدن 8 گل به عنوان آقاي گلي هم رسيد و بيماري عصبي معروف خود در آستانه فينال 98 را كه پايهگذار شكست 0-3 سله سائو در برابر فرانسه شد، جبران كرد. با 15 گل زده بالاتر از گردمولر آلماني برترين گلزن در تاريخ ادوار نهايي جامهاي جهاني است و هر چند در دوره پيش رو كلوزه آلماني قصد عبور از ركورد وي را دارد اما روش كار اين برزيلي چاق، منحصر به فرد بوده است.
گارينشا از برزيل زير سايه پهله ماند اما جادوگر گوش راست برزيلي كه در فتوحات سالهاي 1958 و 62 كشورش شريك شد و ستاره جام 62 شناخته شد، با اين كه پاي چپش قدري كوتاهتر از پاي راستش بود، ميتوانست از هر مدافعي بگذرد و تعداد كساني كه معتقدند او بهترين دريبل زن تاريخ بوده،كم نيست. در سال 1962 كه پهله مصدوم شد گارينشا در برابر انگليس و شيلي مجموعاً 4 گل زد. 9 سال براي برزيل بازي كرد و سله سائو با او فقط در جام جهاني لندن شكست خورد.