تيترآنلاين - «ريشههاي مفاسد اقتصادي ايران در كجاست؟»عنوان سرمقالهي روزنامهي سياست روز به قلم بيژن كيامنش است كه در آن ميخوانيد؛ موضوع فساد و مبارزه با مفاسد اقتصادي بحث كهنهاي است كه همه ساله از سوي برخي از مقامات كشور مطرح ميشود. طرح اين دست موضوعها كه دربرخي مواقع با رنگي غير حقوقي انجام ميگيرد، معمولا چند روزي به تيترهاي جنجالي رسانهها تبديل ميشوند اما پس از گذشت مدتي ، اين موضوع با همان ناگهاني كه در روزهاي نخست مطرح شده بود، دوباره به فراموشي سپرده ميشود. روال هميشگي اين موضوع، به دليل تكرار و كم اثر بودن بحثهايي كه در اين خصوص به ميان ميآيد، معمولا كمترين طنين و بازتاب را در جامعه دارد.
درحالي كه تا پيش از اين مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادي آن چنان در ميان مردم كوچه و بازار با اهميت تلقي ميشد كه برخي از مسئولان براي جذب حداكثري آراي مردم، اين موضوع را به شعار تبليغاتي خود تبديل ميكردند.
اما تجربه روزمره مردم پس از گذشت سالها حاكي از آن است كه موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي پيش از آنكه به ارادهاي عمومي تبديل شده باشد، معمولا از رنگي
” تا پيش از اين مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادي آن چنان در ميان مردم كوچه و بازار با اهميت تلقي ميشد كه برخي از مسئولان براي جذب حداكثري آراي مردم، اين موضوع را به شعار تبليغاتي خود تبديل ميكردند. “
سياسي برخوردار است. به همين خاطر مبارزه با مفاسد اقتصادي و طرح آن از سوي مقامهاي ذي نفوذ كشور، چندان هيجاني در سطح جامعه ايجاد نميكند. اما نكته مهمتري كه در اين زمينه به واكنش تقريبا خنثاي مردم ميانجامد ، در دلايل و ريشههاي بروز مفاسد اقتصادي نهفته است. زيرا به طور طبيعي مردم كوچه و بازار كشور دريافتهاند كه ريشه وقوع مفاسد اقتصادي معمولا با طرح شعارهاي ناگهاني و احساسي حل نميشود. حتي طرح شعاري موضوعهاي بسيار اساسي ميتواند به پيچيدگي بيشتر موضوعات بينجامد. پيچيدگي كه امكان و احتمال حل آنها را دشوارتر نيز خواهد كرد. زيرا ريشه مفاسد اقتصادي در ايران پيش از آنكه به سلامت و پاكدستي افراد ارتباط داشته باشد، به خاطر اقتصاد دولتي كشور است.
اقتصاد ايران در دو دهه اخير رشد بالايي را در مسير دولتي شدن طي كرده است. هرچند كه در يك دهه اخير حركت آن سريعتر نيز شده است. به طوري كه هم اكنون 83 درصدد اقتصاد كشور دولتي است. بنابراين در حالي كه دولتي بودن اقتصاد يك كشور مهمترين و اصليترين دليل شكلگيري مفاسد اقتصادي است، معمولا بحثهايي كه به صورت شعاري و احساسي در خصوص مفاسد اقتصادي انجام ميگيرد از اين يگانه عامل اصلي به شدت چشمپوشي ميشود.
به هرحال با توجه به دلايل روشن و مشخص وقوع مفاسد اقتصادي، به نظر ميرسد كه بحث در زمينه مفاسد اقتصادي در روزهاي اخير ممكن است چندان منشا اثر واقع نشود و نتواند پرده از روي اصليترين ريشههاي يك معضل قديمي را در كشور به يك سو بزند. در حالي كه يكي از موانع اصلي پيشرفت كشور را مي بايد در مفاسد اقتصادي جست و جو كرد.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
علي
۱۳۸۹-۰۹-۲۶ ۱۲:۲۲:۵۲
همه مي دونن ريشه مفاسد اقتصادي كجاست منتهي رو نمي كنن چون ممكنه يكي ديگه هم مال خودشون رو رو كنه آبرشون بره (1772)