علم الهدي: دختر چادریات را می فرستی مدرسه و چند روز بعد دختر بی چادر تحويل مي گيري
امام جمعه مشهد خطاب به والدین دانش آموزان و انجمن های اولیا و مربیان گفت: برادر من، دنبال سر بچه هایتان راه بیفتید، خواهرم، دختران و پسرانتان را جمع کنید.
تاريخ انتشار: جمعه ۱ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۲۰:۰۹
آیت الله سید احمد علم الهدی امروز در بخشي از خطبه هاي نماز جمعه مشهد مقدس در محل رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) گفت: آن روزی که دفاع مقدس تمام شد، همه گفتند حماسه تمام شد، ایثار تمام شد، فداکاری تمام شد، اما بعد از دفاع مقدس چه نسلی برآمد؟ برادران و خواهران، این تعالی در تداوم نسل انقلاب تا روز ظهور امام زمان(عج) باید ادامه داشته باشد. آن نسل توانست این نسل دوم و سوم را بسازد و شما که در این نسل هستید، باید نسل آینده را بسازید.
امام جمعه مشهد در ادامه با اشاره به آغاز سال تحصیلی گفت: امروز روز اول مهر است و سال تحصیلی آغاز شده است، این بچه های خردسال دبستانی و راهنمایی امروز شما، همان نسلی هستند که بایستی قوی تر و متعالی تر و پیشرفته تر، صلابت و قدرت نظام را توسعه دهند، آیا واقعا این آینده را برای این نسل در نظر گرفته اید؟
وی افزود: مساله تعلیم در مدرسه امکان دارد، اما بدانید که مساله تربیت در مدرسه امکان پذیر نیست، مگر این که مدرسه با خانه آمیخته و ممزوج شود.
آیت الله علم الهدی خطاب به پدر و مادرها، گفت: خواهرم، برادرم، به عنوان یک پدر، به عنوان یک مادر، این بچه هفت ساله، این بچه دوازده، سیزده ساله، پاره جگر تو است، چطور از خودت جدایش می کنی و به مدرسه می فرستی و همه چیزش را به مدرسه می سپاری؟ مگر این آقای مدیر و معلم، می تواند دویست، سیصد بچه را در یک جا جمع آوری کند و تربیت کند و کاملا این ها را محافظت کند؟ مهدکودک که نیست که بچه ات را برایت نگهداری کنند، دبستان است، مدرسه راهنمایی است. این بچه تو کنار چه کسی می نشیند؟
وی تاکید کرد: بچه مثل یک گل ظریف است، لطافت مزاج و روح دارد، اثر پذیر است. در کنار این بچه تو، بچه ای از یک خانواده ناهنجار می نشیند که شب قبل، منظره های فجیع و وقیح ماهواره را تماشا کرده و صبح می آید و کنار بچه تو می نشیند، اینجا معلم و مدیر چه مسوولیتی دارند اگر آن ناهنجاری های وقیح را به بچه تو منتقل کند و این گل ظریف همه آنها را بگیرد؟ با چه اطمینانی بچه ات را مدرسه فرستادی؟
وی ادامه داد: یک عده می روند و پول بیشتر هم می دهند و در مدارس غیرانتفاعی بالای شهر، به خیال خودشان بچه شان را در مدرسه ای بهتر می گذارند. حالا شاید از نظر علمی، بهتر تدریس بشود، اما آن بچه بالاشهری دیشب تا ساعت 10 شب کنار ماهواره بوده و آن فجایع را از آن منظره دیده است.
امام جمعه مشهد خطاب به والدین دانش آموزان و انجمن های اولیا و مربیان گفت: برادر من، دنبال سر بچه هایتان راه بیفتید، خواهرم، دختران و پسرانتان را جمع کنید. انجمن اولیا و مربیان نباید یک انجمن تدارکاتچی برای مدرسه باشد و هر وقت که مدرسه دچار مشکل تدارکاتی می شود این ها جمع بشوند و از پدر و مادرها یک پولی بگیرند. انجمن اولیا و مربیان بایستی در تمام مسائل تربیتی و فرهنگی مدرسه دخالت کنند. مسوولان آموزش و پرورش می گویند تمام چالش ما در مسائل فرهنگی داخل مدارس به خاطر این است که پدر و مادرها غیر مسوولند و خانواده ها فرزندانشان را واگذار می کنند، آخر چرا؟
وی ادامه داد: دختر چادریات را می فرستی مدرسه و چند روز بعد دختر بی چادر، چند روز بعد بد حجاب و چند روز بعدترش دختر بی حجاب تحویل می گیری. مدیر و مسوول و معلم چه گناهی کرده اند، مگر بچهبان تواند؟ معلم است، می خواهد درس بدهد. تو خودت باید دنبال بچه ات راه بیفتی و ببینی چه می شود.
وی افزود: یک خواهر معلمه مدرسه راهنمایی، به من می گفت، به فریاد این آموزش و پرورش برسید. می گفت در کلاس راهنمایی پسران، برای پسر بچه های دوازده، سیزده ساله وقتی درس می دهم، استیحاش می کنم؛ از پسربچه دوازده، سیزده ساله، از نگاهش می ترسم و از برخوردش وحشت دارم به خاطر اینکه هر چند بچه ای دوازده، سیزده ساله است اما شب رفته ماهواره دیده و فکر و روحش به انواع مفاسد آلوده شده است. خب در این جامعه ای که این طور است، شما بچه ات را رها می کنی و دلت خوش است که به مدرسه رفته و در خانه نیست و می توانی به کارهای اضافه بر خانه ات برسی؟ این پاره تن و جگرت است، چطور رهایش کردی؟
علم الهدی خطاب به والدینی که نسبت به وضعیت آموزش و پرورش گلایه دارند، گفت: شما سازنده وضع آموزش هستید. ناله کردن از آموزش و پرورش و گفتن اینکه مشکل دارد، درست و توجیه بردار نیست. اشکالش به شما پدر و مادر وارد است. مسوول و معلم مدرسه خیلی که هنر داشته باشد، تلقین فساد به این بچه نکند و بتواند درسش را خوب بفهماند، همین اما ساختن بچه، کار توی پدر و مادر است.