طراحان جنگ در پنتاگون تلاش میکنند بزرگترین بمب متعارفی را بسازند که قدرت بیشتری برای از بین بردن تاسیسات هستهای زیرزمینی ایران داشته باشد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۱۰
طراحان جنگ در پنتاگون تلاش میکنند بزرگترین بمب متعارفی را بسازند که قدرت بیشتری برای از بین بردن تاسیسات هستهای زیرزمینی ایران داشته باشد.
به گزارش پانا، روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال، روز شنبه - 28 ژانویه- گزارش داد: بمب "سنگرکوب" 30 هزار پوندی که با نام "نفوذگر با قدرت تخریب بالا"" (Massive Ordnance Penetrator) شناخته میشود، به طور خاص برای از بین بردن تاسیسات هستهای زیرزمینی ایران طراحی شده است.
با این حال، آزمایشهای اولیه نشان میدهند این جنگافزار نفوذگر که شرکت بوئینگ آن را ساخته است، یا به علت عمقی که تاسیسات هستهای ایران در آن قرار گرفته است و یا به دلیل استحکامات جدید که از هرگونه آسیب به آنها جلوگیری میکند، قادر نیست تاسیسات هستهای زیر زمینی ایران را تخریب کند.
این یافتهها پنتاگون را برانگیخت تا در ماه جاری میلادی درخواست محرمانهای را به کنگره امریکا ارائه دهد و از نمایندگان بخواهد با درخواست بودجه لازم برای افزایش قدرت نفوذی این بمب در صخرهها، بتن و فولاد پیش از انفجار، موافقت کنند.
مقامات امریکایی میگویند، تلاش برای ساخت نوع دیگری از بمب سنگرکوب، بخشی از برنامهریزی احتمالی برای حمله احتمالی علیه تاسیسات هستهای ایران است.
این در حالی است که وزارت دفاع امریکا تا کنون، نزدیک به 330 میلیون دلار برای توسعه و ساخت 20 "نفوذگر با قدرت تخریب بالا" هزینه کرده است. پنتاگون سعی میکند برای توسعه و افزایش قابلیت نفوذی این بمبها نزدیک به 82 میلیون دلار دیگر صرف کند.
امریکا و رژیم اسرائیل با این ادعا که برنامه هسته ای تهران جنبه نظامی دارد و از مسیر صلحآمیز خود خارج شده است، همواره جمهوری اسلامی را با "گزینه" نظامی تهدید کردهاند.
این درحالی است که ایران تاکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش جنگافزارهای هستهای و یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از حق توسعه و دستیابی به فنآوری صلحآمیز هستهای برخوردار است.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه -3 بهمن، 23 ژانویه- درباره تحریم واردات نفت از ایران و مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی در کشورهای عضو اتحادیه به توافق رسیدند.
این تحریمها از اول ژوئیه 2012 به اجرا گذاشته خواهند شد.
همچنین، اتحادیه اروپا فروش الماس، طلا و سایر فلزات گرانبها به جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرده است.
این درحالی است که شورای امنیت سازمان ملل تحت فشارهای واشنگتن و تلآویو چهار دور تحریم علیه ایران تصویب کرده است.
در همین حال، امریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای یکجانبهای را با هدف جلوگیری از سرمایهگذاری غرب در بخش انرژی ایران اعمال کردند.
این درحالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بازرسیهای متعدد خود از تاسیسات هستهای ایران، ادعای امریکا و غرب را مبنی بر امکان انحراف در برنامه هسته ای تهران تایید نکرده است.