علاوه بر فالگیرها که با روشهای مختلف فالگیری به فریب مردم مشغول هستند گروه دیگری به نام رمالان بسیار خطرناکتر، فریبکارتر و کلاهبردارتر از فالگیران نیز در جامعه حضور دارند
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۰۶
دکتر مجید ابهری، آسیبشناس اجتماعی طی یادداشتی در خصوص تاثیرات فعالیت رمالان بر سلامت روانی جامعه و سوء استفاده آنان از عقاید مردم توضیح داد.
علاوه بر فالگیرها که با روشهای مختلف فالگیری به فریب مردم مشغول هستند گروه دیگری به نام رمالان بسیار خطرناکتر، فریبکارتر و کلاهبردارتر از فالگیران نیز در جامعه حضور دارند.
رمالان که به خاطر استفاده از رمل و اسطرلاب به این نام خوانده میشوند با سوء استفاده از ابزار علمی ستارهشناسی و غیره مردم را فریب میدهند. در صورتی که کاربرد اینگونه ابزار نیاز به تخصص گسترده و آشنایی با علم نجوم و رشتههای وابسته دارد.
رمالان که دعانویس نیز خوانده میشوند با سوء استفاده از عقاید مذهبی مردم به فریب آنها مشغولند یعنی در ظاهر از دعاهای مختلف استفاده میکنند در حالی که اصلا سواد نداشته و حتی در بسیاری از موارد خواندن و نوشتن نمیدانند. دادن طلسم به اشخاص توسط آنها انجام میشود که برای مشکلات مختلف طلسمهای گوناگونی دارند.
در بسیاری از موارد طلسمها خوراکی بوده که باعث بیماری و حتی جنون و مرگ افراد میشود. مغز کلاغ، پودر استخوان، پشم گربه، مدفوع موش و از این قبیل را به مردم میدهند تا برای مهر و محبت، زبان مادرشوهر، شکست هوو، ازدیاد خواستگار، شیرین شدن در چشمان همسر به خورد آنها بدهند.
پارهای از اوقات نیز روشهای بسیار عجیبی به آنها میگویند که متاسفانه برخی از افراد بدون توجه به عواقب شوم کارشان این دستورات را پذیرفته و انجام میدهند. قیمت بر خی از طلسمها از ۵۰ هزار تومان شروع شده و گاه تا ۲۰ میلیون تومان هم میرسد. ترکیبی از معجونها که برخی از افراد بدون فکر و اندیشه آنها را مورد استفاده قرار میدهند.
۹۰ درصد از مراجعان به رمالان دارای ضعف توکل به خدا بوده و اعتماد به نفس کافی ندارند. ۱۰ درصد از این افراد به دلیل قرار گرفتن در بن بست به دنبال رمالان میروند. در مجموع این اشخاص به جای حل منطقی مشکلات دست به دامان کسانی میشوند که از خود آنها بدبخت ترند.
در میان رمالان گروه دیگری وجود دارند که جنگیر نامیده میشوند که با کارهای عجیب جن احضار میکنند و به ماموریتهای مختلف میفرستند و گاهی آنان را اجاره میدهند که همه این موارد ناشی از ضعف آگاهی و ایمان کاربران است.
بنابراین دعانویسها، جنگیرها، طلسم سازان گروههای تشکیل دهنده مجموعه رمالی بوده که در تمام تخصصها فعالیت میکنند. از نازایی تا زخم معده از بدهکاری تا خواستگاری از بخت گشایی تا تسخیر قلوب و رفع کسادی کار همه و همه تخصصهای این کلاهبرداران است.
ضعف قانونی در برخورد با آنها باعث شده بعضی از رمالان با چاپ کارت ویزیت و تبلیغات به فریب مردم ادامه دهند. در هشتاد و پنج درصد از موارد قربانیان فریب کاری رمالان حاضر به شکایت نیستند یعنی از ترس جن و پری و سنگ شدن حق خود را رها میکنند. بالا بردن اطلاعات و آگاهی مردم با اطلاع رسانی به جلوگیری از فعالیت این شیادان و مقابله قانونی با آنها از مهمترین ابزار پیشگیری است.
البته جایگاه ذکر، دعاهای قرآنی که توسط برخی از علما و در کتاب هایی مثل نهج البلاغه و مفاتیح الجنان مطرح شده است تفاوتی از زمین تا آسمان با موضوع رمالی و فعالیت رمالان دارد. ۹۷ درصد از مراجعان به رمالان را خانمها تشکیل میدهند که در برخی از موارد مورد سوء استفاده جنسی هم قرار میگیرند. بنابراین اولین کاری که باید کرد این است که کذب بودن و بی تاثیر بودن کارهای این اشخاص را به مردم بقیولانیم و برخورد قضایی بیشتری هم با این افراد داشته باشیم.