موضوع زمانی رنجآورتر میشود که نه راهنمایی و رانندگی، نه مسؤولان پارکینگ و نه راننده جرثقیل مسؤولیت این خسارتها را به گردن نگرفته و نداشتن خودرویی استاندارد را برای جابهجایی بهانه قرار میدهند
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۵۹
با وجود اعلام بهکارگیری خودروهای استاندارد برای حمل خودروهایی که در محل غیرمجاز توقف کردهاند اما هنوز هم شاهدیم برخی افراد پس از اینکه برای ترخیص خودروی توقیفی خود به پارکینگ مراجعه میکنند با خودرویی روبهرو میشوند که خسارت دیده است اما پاسخی روشن برای علت وارد شدن خسارت به اتومبیل خود نمییابند. این موضوع زمانی رنجآورتر میشود که نه راهنمایی و رانندگی، نه مسؤولان پارکینگ و نه راننده جرثقیل مسؤولیت این خسارتها را به گردن نگرفته و نداشتن خودرویی استاندارد را برای جابهجایی بهانه قرار میدهند.
بنابر ماده 6 قانون نحوه رسیدگی به تخلفات شهری، خودروهایی که مقابل تابلوی «پارک مطلقا ممنوع» توقف میکنند باید به پارکینگ منتقل شوند اما پلیس راهور که اجرایی کردن توقیف خودرو و حمل آن را به عهده دارد باید پاسخگو باشد چرا نحوه اعمال قانون طوری است که فرد خاطی علاوه بر پرداخت جریمه مالی و... که برای ترخیص خودرو الزامی است باید هزینه رفع خسارت به خودرویش را نیز بپردازد. این غیر از زمانی است که فرد باید به دنبال خودروی خود ساعتها سرگردان در پارکینگها بگردد تا از دزدیده نشدن آن باخبر شود.
در حالیکه برای جلوگیری از آسیبدیدگی بدنه و همچنین از لحاظ فنی هنگام انتقال خودروهای متخلف به پارکینگ باید از خودروهای ویژه دارای تجهیزات کافی استفاده شود اما مشاهدات شهروندان و بویژه رانندگانی که نظارهگر انتقال خودرویشان توسط پلیس به پارکینگ هستند بیانگر این است که هماکنون این خودروها صرفا با وانت نیسان و تجهیزات غیراستاندارد به پارکینگ منتقل میشوند. خسارتهایی همچون کنده شدن سپر، سینی زیرخودرو و زخمی شدن بدنه خودرو از جمله مواردی است که شهروندان اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کردهاند.
این در حالی است که رئیس پلیس راهور ناجا چندی پیش از ورود جرثقیلهای استاندارد به چرخه حمل و نقل پلیس خبر داده و گفته بود: از این پس جرثقیلهای استاندارد خودروهای توقیفی را به پارکینگ انتقال میدهند. هر چند در عمل کمتر متصدی جرثقیلی وجود دارد که خسارتی به شهروندان پرداخت کند اما رئیس پلیس راهور تهران اعلام کرده بود: کسانی که مسؤولیت جرثقیلهای استاندارد را دارند، خسارتهای ناشی از حمل نادرست خودروها را عهدهدار هستند! رحیمی تاکید داشت: مالکان خودرو در صورت مشاهده هرگونه آسیب به خودروی خود به ستاد ترخیص خودرو مراجعه کرده و اعلام شکایت کنند و افسران راهنمایی و رانندگی بعد از اعلام شکایت، موارد را بررسی کرده و خسارات مالکان از جرثقیلداران اخذ میشود.
رئیس پلیس و رانندگی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: پس از حمل خودرو به پارکینگ در صورت مشاهده خسارت در پارکینگ، پارکینگداران باید خسارت مالکان خودرو را بپردازند. همه این ادعاهای پلیس راهور در حالی است که به گفته شاهدان، معمولا هنگام انتقال و استقرار خودروها در پارکینگ در قبض مربوط به پارکینگ در بخشی که گزینههای خوردگی یا آسیبدیدگی وجود دارد، مسؤول انتقال خودرو به دروغ بسیاری از گزینهها را علامت میزند تا در صورت هرگونه خسارت واردشده پس از انتقال، خود را تبرئه کند. با این حال جای این سؤال باقی است که آیا شهروندان در صورت صدمه دیدن وسیله نقلیه خود میتوانند از پلیس راهور که مسؤول این انتقال غیراستاندارد است شکایت کنند؟