دختر و پسري که نسبت فاميلي با هم دارند و قصد ازدواج دارند، هميشه احتياج به انجام آزمايشهاي ژنتيکي ندارند؛ بلکه آن چيزي که اهميت و ضرورت دارد، مشاوره ژنتيک است.
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۳
تيترآنلاين - سريال «جراحت» به ازدواج فاميلي و بيماريهاي ژنتيكي پرداخته است؛ بيماريهايي که اگرچه ممکن است در يك جنين به وجود بيايد اما به سادگي قابل تشخيص نيست....
به گزارش تيترآنلاين به نقل ازسلامت، 14 تا 15 هزار بيماري ژنتيک وجود دارد که اگر بيماريهاي کروموزومي را هم به آن اضافه کنيم به 16 هزار خواهد رسيد. بنابراين صرفا با يک آزمايش خون يا آزمايش ژنتيک نميتوان به آنها پي برد. بيماري خاص ژنتيکي را ميتوان به کمک آزمايشهاي ژنتيک تشخيص داد؛ البته در صورتي که شجرهنامه خانوادگي زن و شوهر را مطالعه کنيم و ببينيم که بيشتر چه بيماريهايي در اين خانواده وجود دارد. به عنوان نمونه، اگر تالاسمي در اين خانواده ديده ميشود روي اين بيماري تمرکز کنيم و اگر کودکان عقبمانده ذهني در اين خانواده ديده شود، آزمايشها به اين سمت هدايت ميشود.
نکته قابلتوجه آن است که دختر و پسري که نسبت فاميلي با هم دارند و قصد ازدواج دارند، هميشه احتياج به انجام آزمايشهاي ژنتيکي ندارند؛ بلکه آن چيزي که اهميت و ضرورت دارد، مشاوره ژنتيک است. با مشاوره ژنتيک افرادي که نسبت فاميلي دارند، مشخص خواهد شد که آيا آنها در گروه خطر قرار دارند يا نه. اگر مطالعه وضعيت ژنتيک آنها نشان داد که ممکن است در فرزند آنها مشکل ژنتيکي رخ دهد، آزمايشهاي لازم صورت خواهد گرفت. علاوه بر اين، مشاوران ژنتيک بايد هم سابقه اين کار را داشته باشند و هم تخصصهاي لازم را. در غير اين صورت، آنها زوجين را گمراه خواهند کرد. بنابراين به افرادي که نسبت فاميلي داشته و قصد ازدواج دارند، توصيه ميكنم علاوه بر انجام آزمايشهاي معمول پيش از ازدواج، براي مشاوره ژنتيک نيز اقدام کنند.