ایرانیان طی پنج سال گذشته، حدود 450 میلیون دلار، به اقتصاد کانادا، تزریق کرده اند
طبق آمار سال 2010، ایرانیان دومین گروه بزرگ سرمایه گذار در کبک و چهارمین گروه در کل کانادا هستند . در حال حاضر، کبک به تنهایی، 1،600 تقاضای سرمایه گذاری از ایرانیان، دریافت کرده است
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۵۸
دولت فدرال کانادا، سرگرم بررسی شیوه برخورد با پرونده های تقاضای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری توسط ایرانیان است.
به گزارش ايرانتو به نقل از سی بی سی، کانادا ماه نوامبر گذشته، با متوقف کردن کلیه مبادلات مالی با خاورمیانه، اقدام به اعمال تحریم های جدید علیه ایران کرد. اما این امر ، بشدت بر روی متقاضیان مهاجرت سرمایه گذار در نحوه ارسال پول از ایران به کانادا تأثیر گذاشت.
"جیسون کنی" ، وزیر مهاجرت و شهروندی، روز جمعه، به کارکنان خود ابلاغ کرد، مواضع تحریمی کانادا علیه ایران را در خصوص پرونده متقاضیان، بشدت بکار ببندند.
مطابق مقررات موجود، هر متقاضی ، می بایست، دست کم ، 800،000 دلار، در اقتصاد کانادا، سرمایه گذاری کند.
این گزارش حاکیست، سختگیریهای جدید، فعلا شامل، انتقال مستقیم پول از ایران به کانادا می گردد ، اما ایرانیانی که پول خود را در کشورهای دیگری نگهداری می کنند، می توانند برای مهاجرت درخواست ارائه کنند.
" نیکولاس سالرنو" ، رییس موسسه مالی Arton Capital در مونترآل که شرکت متبوع او، 40 درصد از کل پرونده های ایرانیان سرمایه گذار در استان کبک را طی سال گذشته، در اختیار گرفته بود، گفت، برای چندین هفته، بانک های کانادایی در خصوص نحوه برخورد با متقاضیان ایرانی، در بلاتکلیفی بسر می بردند.
وی افزود، من می دانم بانک ها بدنبال پاسخ هستند. آنها مایلند، پول دریافتی از متقاضیان ایرانی را دریافت کنند، اما بدلیل عدم آگاهی از مواضع وزارت مهاجرت ، کار خود را متوقف کرده اند.
آقای سالرنو اضافه کرد:" البته این خبر خوبی است که ایرانیان بتوانند از طریق کشور ثالث پول مورد نظر خود را حواله کنند، اما تا آنجا که من می دانم، دست کم 25 درصد آنها، همه دارائیشان را در داخل کشور نگهداری می کنند."
وی در عین حال تأکید کرد، اگر چه چنین تصمیمی ، بخش بزرگی از متقاضیان را محروم خواهد کرد، اما بهتر از اینست که ما همه شهروندان ایرانی را از سیستم مهاجرت سرمایه گذاری حذف کنیم.
باوجود اعلام مقررات جدید، منابع دولتی راه را برای امکان تجدید نظرخواهی فردی برای متقاضیانی که پرونده آنها رد می شود، باز گذاشته اند. اینگونه افراد می توانند بصورت فردی ، درخواست خود را جهت بررسی به وزارت خارجه کانادا ارسال کنند.
اداره مهاجرت کبک که بطور مستقل از دولت فدرال، درباره سیستم مهاجرتی خود تصمیم می گیرد، در انتظار نظر اتاوا ، پیرامون نحوه پذیرش تقاضای مهاجرت ایرانیان است.
"ژان کرست"، نخست وزیر دولت محلی در این زمینه اظهار داشت، گر دولت فدرال، قصد اعمال تحریم های جدید علیه ایران را از این طریق داشته باشد، مراتب را به ما اعلام می کنند تا در برنامه ریزی های خود، مد نظر قرار دهیم.
طبق آمار سال 2010، ایرانیان دومین گروه بزرگ سرمایه گذار در کبک و چهارمین گروه در کل کانادا هستند . در حال حاضر، کبک به تنهایی، 1،600 تقاضای سرمایه گذاری از ایرانیان، دریافت کرده است.
بطور تخمینی می توان گفت، ایرانیان طی پنج سال گذشته، حدود 450 میلیون دلار، به اقتصاد کانادا، تزریق کرده اند.