انقلابيون ليبي چاره اي جز دفاع از بنغازي نخواهند داشت
انقلابیون چاره ای جز مقاومت نخواهند داشت چرا که می دانند قذافی انان را به خاک و خون خواهد کشید به همین علت از جامعه بین المللی نیز تقاضای کمک کرده اند
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۵۸
تيترآنلاين - تحلیلگر فرانسوی مسائل افریقا به بررسی تحولات لیبی پرداخت. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، درحالی که احتمال سقوط بنغازی و خارج شدن کنترل این شهر از دست انقلابیون لیبیایی زیاد شده است، غرب تلاشی برای حمایت از درخواستهای ناامیدانه انقلابیون برای مقاومت در برابر نیروهای قذافی نمی کند.
لازار بلاک تحلیلگر فرانسوی گفت پیشروی سریع نیروهای قذافی به هیچ وجه شگفت انگیز نیست چرا که این نیروها بسیار اماده تر و مجهزترند درحالی که انقلابیون به خوبی سازماندهی شده نیستند و اغلب انان تجربه کافی برای رزم ندارند.
قذافی همچنین از نیروی هوایی برخوردار است که به کمک ان مواضع انقلابیون را بمباران می کند.
این تحلیلگر افزود انقلابیون به کمک غافلگیری موفق شده بودند بر مناطق شرقی لیبی غلبه کنند چرا که نیروهای نظامی از حمایت از قذافی در مناطق شرقی دست کشیدند اما به کمک اقدامات فرزندان قذافی که راس گروههای شبه نظامی خاص قرار دارند و نفوذشان در ارتش زیاد است، ارتش قذافی دوباره سازماندهی شد.
بلاک افزود
” بعید است روسیه و چین در قطعنامه احتمالی سازمان ملل برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی رای مثبت دهند قذافی تهدید کرده نفت لیبی را فقط به چین و روسیه و هند صادر مي کند “
هدف نهایی تصرف دوباره بنغازی دومین شهر لیبی و نماد لیبی ازادشده است.
انقلابیون نیروهای زیادی دارند ودر نبردهای نامنظم قادرند خسارات فراوانی وارد کنند اما هنوز معلوم نیست در نبرد نهایی برای بنغازی چه اتفاقی خواهد افتاد.
نکته مسلم این است که در هفته ها و ماه های اینده شاهد شورش های مقطعی خواهیم بود. وی درباره حال و هوای مردم بنغازی گفت انان چاره ای جز مقاومت نخواهند داشت چرا که می دانند قذافی انان را به خاک و خون خواهد کشید به همین علت از جامعه بین المللی نیز تقاضای کمک کرده اند.
بعید است روسیه و چین در قطعنامه احتمالی سازمان ملل برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی رای مثبت دهند.
اما اتحادیه عرب فعلا با این مسئله موافقت کرده است و ممکن است به همین علت اختلافهایی در شورای امنیت پدید اید. در اروپا، فرانسه و انگلیس خواهان مداخله نظامی هستند اما سایر کشورها نظیر ایتالیا و المان با ان مخالفند.
ایتالیا در لیبی پایگاه نظامی دارد اما نمی خواهد این پایگاهها علیه رژیم قذافی مورد استفاده قرار گیرد. امریکا فعلا زیاد علاقه ای به مداخله از خود نشان نداده و رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا نیز اشکارا اعلام کرده است ایجاد منطقه پرواز ممنوع فکر خوبی نخواهد بود. قذافی تهدید کرده است نفت لیبی را صرفا به چین و هند و روسیه صادر کند و به همین علت غرب را با سلاح نفتی تهدید می کند و این طور ادعا می کند مشتری اش از این پس کشورهای نوظهور خواهد بود.