روانشناسان بر اساس یک پژوهش تازه دریافتند که میان شمار دوستانی که شما دارید و اندازه ناحیهای در مغزتان، با نام قشر پیش پیشانی مداری که درست بالای چشمان قرار دارد رابطهای وجود دارد.
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۲۰
روانشناسان انگلیسی بر اساس یک پژوهش تازه دریافتند که میان شمار دوستانی که شما دارید و اندازه ناحیهای در مغزتان، با نام قشر پیش پیشانی مداری که درست بالای چشمان قرار دارد رابطهای وجود دارد. پژوهشگران، در مطالعهای که در مجله علمی پروسیدینگز اف دی رویال سوسایتی بی، انتشار یافت، نشان دادهاند که این ناحیه مغز در کسانی که تعداد بیشتری دوست دارند بزرگتر است.
این مطالعه چنین القا میکند که ما برای تداوم دوستی به مجموعهای از مهارتها نیاز داریم. این مهارتها توسط دانشمندان علوم روانشناسی با عنوان منتلایزینگ یا ذهن خوانی (قابلیتی برای درک آنکه شخص دیگر چه فکر میکند) تعریف شده و برای قابلیت ما در پردازش پیچیدگیهای دنیای اجتماعی، شامل توان ما در انجام گفت و شنود با یکدیگر، نقش پایهای دارد.
این مطالعه با هدایت پروفسور رابین دانبار از دانشگاه آکسفورد در همکاری با دانشمندان دانشگاههای لیورپول، منچستر، و ادینبورو برای اولین بار مطرح میکند که میزان توانایی ما در این مهارتها توسط ناحیههای کلیدی در مغز (به ویژه لب قدامی) تعیین میگردد.
پروفسور دانبار، از موسسه شناخت و مردمشناسی تکاملی، توضیح داد: منتلایزینگ زمانی رخ میدهد که فرد قادر باشد یک سلسله مراتب طبیعی شامل موقعیت ذهنی دیگر افراد را تعقیب نماید.
برای نمونه، در نمایشنامه اتللو، شکسپیر میتواند موقعیت ذهنی پنج فرد متفاوت را پیگیری کند: او قصد داشت تا مخاطبانش چنین باور کنند که یاگو میخواهد اتللو چنین فرض کند که دسدمانو عاشق کاسیو است. برای بیشتر افراد بزرگسال قابلیت پیگیری موقعیت ذهنی پنج نفر بسیار غیر طبیعی به نظر میآید.