تيترآنلاين - پزشكان رفتار متكبرانه با مردم دارند - نسخه قابل چاپ

رئيس جامعه جراحان ايران:

پزشكان رفتار متكبرانه با مردم دارند

13 ارديبهشت 1389 ساعت 10:03

رئيس جامعه جراحان ايران: متأسفانه به دليل حل نشدن مشكل بيمه‌اي كشور مردم و پزشكان سرگردان هستند و چون بيمه ناتوان و ورشكسته است هر دوي آنها آسيب مي‌بينند.


تيترآنلاين- رئيس جامعه جراحان ايران گفت:‌ مهمترين علت شكايت مردم از جامعه پزشكي رفتار متكبرانه پزشكان است كه از بالا به پايين به بيمار خود مي‌نگرند. 

ايرج فاضل در نشست خبري سي و چهارمين كنگره علمي سالانه جراحان ايران اظهار داشت: ايران امروز از نظر جراحي در شرايطي است كه تقريباً تمام عمل‌هاي جراحي پيشرفته دنيا در آن انجام مي‌شود. اما اين موضوع و تمام اين عمل‌ها در اختيار تمام مردم نيست و ريشه در سيستم حمايتي بيمه از مردم دارد. 

وي افزود: متأسفانه به دليل حل نشدن مشكل بيمه‌اي كشور مردم و پزشكان سرگردان هستند و چون بيمه ناتوان و ورشكسته است هر دوي آنها آسيب مي‌بينند. 

وي با اشاره به بحث تعرفه‌هاي پزشكي افزود: تعرفه مربوط به بيمه مي‌شود و بايد گفت اين يك بازي جديد است در گذشته تعيين تعرفه و حق ويزيت پزشكان بر عهده خود بيمار و پزشك مربوطه بود و بايد گفت نمي‌توان پزشكي را مجبور كرد كه حق معيني ويزيت از بيمار خود دريافت كند. از طرف ديگر اگر حق ويزيت پزشكي بالا باشد بيمار كمتري به آن مراجعه مي‌كند. 

فاضل تصريح كرد:‌ در حال حاضر پزشكاني در كشور وجود دارند كه سابقه بالايي در جراحي‌ها دارند. اينكه چطور مي‌شود فهميد كدام تعرفه صحيح است بررسي انجام داديم و مشخص شد ويزيت پزشكان ايران از ويزيت پزشكان فقير منطقه 3 برابر كمتر است. 

فاضل ادامه داد:‌ به روز درآوردن تجهيزات بيمارستان‌ها و حمايت مالي از آنها كار چه كسي است در حال حاضر بيمارستان دولتي وجود ندارد كه هر سه تا چهارماه يكبار آب و برقش قطع نشود. لذا بايد به وضعي برگرديم كه با تقويت بيمارستان‌ها و رايگان كردن خدمات آنها و از طرفي تقويت بيمه‌ها از مردم حمايت كنيم. 

فاضل خاطرنشان كرد: ‌قرار بود تا انتهاي برنامه چهارم توسعه ميزان پرداخت از جيب مردم به 30 درصد برسد ولي در حال حاضر مشاهده مي‌كنيم كه اين ميزان از 60 درصد هم تجاوز مي‌كند. 

به گزارش فارس، وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تعداد بالاي آزمايش‌ها و تصويربرداري‌ها كه توسط پزشكان تجهيز مي‌شود يادآور شد: اين موضوع بايد كنترل شود چرا كه خيلي از اين تصويربرداري‌ها بيهوده است در برخي كشورهاي دنيا اگر يك پزشك MRI بنويسد پزشك ديگري بايد آن را تأييد كند. 

رئيس جامعه جراحان ايران ادامه داد: بايد در اين زمينه مردم را آموزش دهيم كه اين كار با صدا و سيما و رسانه‌هاست. البته نقص از طرف پزشكان نيز وجود دارد. 

وي گفت: در برخي كشورها ويزيت پزشكان آن قدر بالاست كه افراد بي‌خود به پزشكي مراجعه نمي‌كنند.
وي با اشاره به درصد بالاي شكايات مردم از پزشكان يادآور شد: از مهمترين علل بسيار مهم اين موضوع رفتار متكبرانه پزشكان است كه از بالا به پايين به بيمار خود مي‌نگرند. 

پزشكان بايد جزئيات عوارضي كه ممكن است در عين درمان براي بيمار اتفاق بيفتد را حداقل به بستگان درجه يك بيمار بگويند و عدم تحقق اين موضوع يكي از دلايل شكايات مردم مي‌شود. 

وي درباره هيئت امنايي شدن بيمارستان‌ها تصريح كرد: اين موضوع يك اصل مترقي است يعني اختيارات يك مجموعه به انسان‌هاي آگاه و امين سپرده مي‌شود كه به بهترين شكل آن مجموعه اداره شود. 

فاضل افزود: امروز بهترين دانشگاه‌ها و بيمارستان‌هاي دنيا به همين شكل اداره مي‌شوند اما اين هيئت امنايي شدن به طور ناقص در كشور اتفاق افتاده است به طوري كه در بحث بودجه و اداره اصلي زيرمجموعه‌هاي بيمارستان اختيارات كامل نيست. 

وي افزود: متأسفانه در سايه هيئت امنايي شدن بيمارستان‌ها بخش‌هاي راديولوژي و آزمايشگاهي بيمارستان‌هاي آموزشي اجاره داده مي‌شود كه اين فاجعه است.


کد مطلب: 240

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcjfye8zuqex.sfu.html?240

تيترآنلاين
  http://titronline.ir