تيترآنلاين - کاهش ساعت کار زنان طرح تازه‌ای به شمار نمی‌رود - نسخه قابل چاپ

کاهش ساعت کار زنان طرح تازه‌ای به شمار نمی‌رود

24 اسفند 1388 ساعت 18:17

نمي توان نسخه واحدي را براي تمام زنان پيچيد. اينکه زنان را به حضور در جامعه و گسترش فعاليتهاي اجتماعي سوق دهيم و يا از سوي ديگر زنان را محدود به خانه و امور منزل کنيم هر دو به نوعي ظلم است و نه عدالت جنسيتي.


تيترآنلاين- دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور در جمع صدها تن از بانوان شرکت کننده در مراسم تجليل از زنان نخبه و ايثارگر سراسر کشور با تاکيد بر اهميت نقش و جايگاه زن در جامعه اسلامي گفت: دولت براي حفظ و تقويت کرامت بانوان ايراني، برنامه کاهش ساعات کار زنان شاغل در دستگاه هاي دولتي را در دستور کار دارد. 

احمدي نژاد به تدوين لايحه اي براي حمايت از بانوان در کشور اشاره کرد و افزود: اگر محيطي فراهم شود که اين گل پژمرده شود ابتدا خانواده و سپس جامعه روي زيبايي و آرامش نخواهد ديد. 

                                                            ***

به گزارش تيترآنلاين، مسئله کاهش ساعت کار زنان چند سالی است که به شکل‌های مختلف و در دوره‌های متعدد مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مصوباتی در این باره به تصویب رسیده است. بنابراین طرح تازه‌ای به شمار نمی‌رود. 

مخالفان اين طرح مي گويند، طرح دولت که در راستای حمایت از حقوق خانواده قرار است اجرا شود، دارای نقاط ضعف جدی و همخوان با شرایط کار در اقتصاد ایران نیست و به همین دلیل موجب سوء استفاده بیشتر برخی کارفرمایان می شود. با اجرای این طرح یا با اخراج زنان شاغل مواجه خواهیم شد و یا اینکه رابطه کاری شاغلین زن شدیدا به سمت غیر رسمی شدن پیش می رود.

به عبارت دیگر اجبار کارفرما برای کاهش ساعت کار زنان و بدون کسر حقوق ،باعث غیر رسمی شدن روابط کاری کارگر و کارفرما می شود که این امر بدون شک موجب استثمار زنان شاغل و از بین رفتن حقوق ایشان می شود. 

طبیعی است که هیچ کارفرمایی حاضر نیست در قبال کمتر کار کردن زنان همان حقوق را به آنها پرداخت کند و به این ترتیب با اجرای این طرح یا با اخراج گسترده زنان شاغل مواجه خواهیم شد 

دکتر مريم رفعت جاه با مخالفت با اين طرح اعلام كرد، کاهش ساعت کاري زنان حتي در صورت حفظ حقوق و مزايا نيز ظلم به زنان بوده و نوعي ديگري از نابرابري هاي جنسيتي است.

اين عضو هيأت علمي دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران گفت: تصويب چنين قانوني علاوه بر نابرابر کردن فرصتهاي شغلي نوعي اجبار نيز براي زنان محسوب مي شود، چرا که بسياري از بانوان شاغل هم توانايي لازم و هم فرصت کافي براي اينکه در ساعتهاي بيشتر کار کنند دارند و نمي توان آنها را محدود کرد. 

وي ادامه داد: نمي توان نسخه واحدي را براي تمام زنان پيچيد. اينکه زنان را به حضور در جامعه و گسترش فعاليتهاي اجتماعي سوق دهيم و يا از سوي ديگر زنان را محدود به خانه و امور منزل کنيم هر دو به نوعي ظلم است و نه عدالت جنسيتي. 

رفعت جاه در ادامه افزود: نمي توان گفت که رسيدگي به امور خانه از وظايف زن است حتي چنين حکمي در اسلام نيز وجود ندارد و محدوديت فعاليت اجتماعي زنان باعث مي شود تا جامعه از توانايي آنها محروم شود.
وي گفت: در تمام دنيا تسهيلاتي براي زنان شاغل که مادر مي شوند مانند مرخصي زايمان و حتي ساعت شيردهي پيش بيني شده است، ولي در هيچ کشوري کاهش در ساعت کاري فرد به واسطه اينکه از جنس زن است قائل نيستند.

به نظر می رسد این طرح تنها برای زنان کارمند قابل اجرا باشد. اما در صورت اجرا كلي طرح به‌دلیل چالش‌های موجود درزمینه اشتغال، جامعه نمی‌تواند تضمینی برای حضورزنان به‌طورپاره وقت داشته باشد، بنابراین توصیه می‌شود ابتدا این‌گونه طرحها برای افراد خاص با شرایط ویژه مطرح شود.


کد مطلب: 141

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcjfvevzuqex.sfu.html?141

تيترآنلاين
  http://titronline.ir