تيترآنلاين - پول بیشتر با خوشبختی بیشتر همراهی دارد، فرقی نمی‌کند کجا زندگی کنید! - نسخه قابل چاپ

پول بیشتر با خوشبختی بیشتر همراهی دارد، فرقی نمی‌کند کجا زندگی کنید!

1pezeshk.com , 20 ارديبهشت 1392 ساعت 8:08

فقط ادبا و فیلسوف‌ها و دانش‌آموزها نبوده‌اند که درگیر پیدا کردن پاسخ بوده‌اند، در واقع تحقیقاتی علمی هم در مورد این مطلب انجام شده است


 قضیه رابطه ثروت و خوشبختی چیزی است که از دوران کهن مورد بحث بوده است، خوشبختانه در دوران کودکی موضوع‌های انشای پیش‌فرض دیگری جدا از قضیه «علم بهتر است یا ثروت» داشتیم، اما پدران و مادران ما لابد به کرات در این مورد قلم‌فرسایی کرده‌اند و لابد همه‌شان هم علم را انتخاب کرده‌اند!

اما فقط ادبا و فیلسوف‌ها و دانش‌آموزها نبوده‌اند که درگیر پیدا کردن پاسخ بوده‌اند، در واقع تحقیقاتی علمی هم در مورد این مطلب انجام شده است.

یک اقتصاددان به نام ریچارد ایسترلین با تحقیقاتش متوجه یک تناقض عمده شده بود، او متوجه شده بود که میزان شادی متوسط در میان مردمان کشورهای مختلف چندان تناسبی با میزان درآمد آنها ندارد.

بعد از آن یک تحقیق دیگر انجام شد که نشان می‌داد ثروت فقط تا یک حد مشخص، باعث افزایش احساس شادی می‌شود و اگر از این حد که حدود ۷۵ هزار دلار ارزیابی می‌شد، بیشتر شود دیگر افزایش سرمایه با میزان افزایش شادی همراهی چندانی نخواهد داشت.

اما به تازگی تحقیقی توسط مؤسسه پژوهشی Brookings انجام شده است که نشان می‌دهد این طور نیست و هر چه ثروت بیشتر باشد، میزان رضایت‌مندی هم بیشتر است، این تحقیق در ۲۵ کشور دنیا انجام شده است.
خب، سؤالی که پیش می‌آید این است که میزان خوشبختی یا میزان رضایت‌مندی از زندگی یا Life satisfaction را چطور می‌شود سنجید؟

میزان رضایت‌مندی از زندگی توسّط یک روان‌شناس معاصر، به نام داینر Ed Diener تعریف شده است‌، و برای آن از یک پرسشنامه استفاده می‌شود، با این که یک پرسش‌نامه کوتاه است و ‌فقط پنج سؤال دارد، امّا همین مقیاس کوتاه، بسیار و به وفور، در پژوهش‌های حال حاضر استفاده می‌شود. در کتاب‌های روان‌شناسی مثبت، همین پنج سؤال است که نشان می‌دهد روان‌شناس‌ها، رضایت از زندگی را چه طور تعریف کرده‌اند.

هر یک از این سؤال‌ها، یک مقیاس هفت درجه‌ای دارد که از کاملاً مخالف ـ‌که صفر در نظر گرفته می‌شودـ، شروع می‌شود و تا کاملاً موافق ـ‌که معادل عدد هفت است‌‌ـ را در بر می‌گیرد. سؤالات از این قرار است:

۱٫ زندگی من در بیشتر جنبه‌ها با ایده‌آل‌هایم تطبیق دارد.

۲٫ شرایط زندگی‌ام عالی است.

۳٫ از زندگی‌ام راضی هستم.

۴٫ تا این جا چیزهایی را که در زندگی‌ام خواسته‌ام، به دست آورده‌ام.

۵٫ اگر می توانستم در زندگی به عقب برگردم، تقریباً هیچ چیز را عوض نمی‌کردم.

در اینجا شما می‌توانید این پرسش‌نامه را پر کنید و میزان رضایت‌مندی خود را بسنجید. 



تحقیق تازه می‌گوید که پول بیشتر به صورت فزاینده‌ای با میزان رضایت‌مندی بیشتر همراهی دارد و البته نباید این تفسیر از آن بشود که پول تنها عامل مؤثر در احساس خوشبختی است.

در نمودار ظاهرا کشور ایران هم لحاظ شده، چیز جالب در همین نمودار شیب کم منحنی در کشور نیجریه است، نمی‌دانم محققان این مطلب را بررسی کرده‌اند که چرا در این کشور ثروت بیشتر، چندان با رضایت‌مندی بیشتر همراهی ندارد یا نه.

حالا که صحبت از تأثیر محیط و ناحیه جغرافیایی روی میزان رضایت‌مندی شد، بد نیست جدول کشورها را بر اساس رتبه‌بندی کیفیت زندگی ببینید. این جدول را اکانومیست بر اساس ۱۱ شاخص تهیه کرده است، بد نیست اینجا را هم ببینید.

اگر می‌خواهید تحقیق مؤسسه پژوهشی Brookings را به صورت کامل مطالعه کنید، این فایل PDF را دانلود کنید.


کد مطلب: 5715

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.veifuqeaisfzu.html?5715

تيترآنلاين
  http://titronline.ir