وقوع حتي يک فقره از اين جنايت ها در کشور ما بس زياد و اسف بارتر است
نويسنده : کورش شجاعي
روزنامه خراسان , 30 خرداد 1390 ساعت 16:33
آيا به واقع چنين سبوعيت و درندگي را حتي مي توان در بين وحشي ترين و درنده ترين حيوانات سراغ گرفت؟
بسياري از حقوق دانان و آشنايان با قوانين جزايي و کيفري مي گويند شديدترين مجازات ها در اکثر کشورهاي جهان براي مجرماني در نظر گرفته شده است که به نوعي زنان و دختران را مورد آزار و اذيت و تجاوز قرار مي دهند و جالب اين که حتي بوق زدن و توقف خودروهاي شخصي جلوي خانم ها مشمول بيشترين جريمه ها مي شود. چنين رويه قانون گذاري و رويکردي نسبت به تعيين مجازات هاي بسيار سنگين براي اين قبيل جرايم در حالي در بيشتر کشورهاي جهان مورد توجه جدي قرار دارد، که اولا مباني ديني به عنوان پشتوانه و مبناي قانون گذاري مورد توجه قرار ندارد. ثانيا، در برخي از اين کشورها حس غيرت، حميت و عرق و حريم ناموسي آن چنان که در کشور ما پررنگ است و در مباني تمدني و فرهنگي ما ريشه دارد مورد توجه نيست، ثالثا آن گونه که خانواده در ايران مورد توجه و کانون و هسته اصلي و اساس انس و الفت و انسجام و مبناي زندگي است، شايد در هيچ کدام از اين کشورها خانواده از چنين جايگاهي برخوردار نباشد. رابعا، به جرات مي توان بر اين نکته پاي فشرد و اصرار ورزيد و ده ها دليل بر اثبات اين واقعيت برشمرد که حجب و حيا، عفت و عزت، غيرت و شرف، پاکدامني و وفاداري دختران و زنان ايراني در طول تاريخ در جهان مثال زدني بلکه کم نظير و بي نظير بوده، هست و خواهد بود.
اما با اين اوصاف و با وجود چنين ويژگي هاي ممتاز و ريشه دار در تمدن و فرهنگ اين سرزمين و ابتناي جدي قوانين بر شرع مقدس اسلام، متاسفانه به دلايل گوناگون از جمله بحث قديمي ، تکراري و ملال آور «اطاله دادرسي» و چابک نبودن دستگاه قضا، و از همه مهمتر نقص و به روز نشدن برخي قوانين و متناسب نبودن برخي مجازات ها با جرم ها و جنايت هايي از جمله آزار و اذيت و تجاوز زنان، مرتکبان و مجرمان و عاملان چنين جنايت هايي عليه خانم ها که نه تنها کرامت و عزت و عفت و حيثيت زنان مورد تجاوز قرار گرفته را به تاراج مي برند بلکه عفت عمومي جامعه را جريحه دار مي کنند به سزاي اعمال جنايتکارانه خود نمي رسند. آيا واقعا براي جانياني که به زور و جبر و در نهايت سبوعيت دختران و زنان را مورد تجاوز قرار مي دهند و با ايجاد رعب و اخافه امنيت و عفت عمومي جامعه را به خطر مي اندازند و به واقع بي شرمانه ترين و بدترين شکل افساد في الارض را در جامعه رقم مي زنند مجازاتي جز اعدام مي توان متصور شد، مجازاتي که مي تواند هم بازدارنده و عبرت آموز باشد و هم مايه تشفي خاطر جامعه. اسفناک تر اين که گاه اراذل و اوباش به صورت دسته جمعي و چند نفره مانند آن چه که در يکي از باغ هاي حومه اصفهان رخ داد، تعدادي زن و دختر را پس از جداکردن از مردان مورد تجاوز قرار مي دهند يا اتفاق تلخ و جنايتي که اخيرا در يکي از روستاهاي کاشمر به وقوع پيوسته و ۱۴ ، ۱۵ نفر به يک زن تجاوز مي کنند. آيا به واقع چنين سبوعيت و درندگي را حتي مي توان در بين وحشي ترين و درنده ترين حيوانات سراغ گرفت؟
چرا دستگاه قانون گذاري هر چه سريع تر به وضع قوانين و يا اصلاح برخي قوانين براي تعيين مجازات اعدام براي چنين جانياني همت نمي گمارد؟ آيا نبايد دستگاه قضا جدي تر از اين ها به دنبال وضع يا اصلاح برخي قوانين و همچنين اجراي سريع مجازات اعدام براي چنين جانياني باشد. حتي جانياني که از فرصت يک ميهماني مختلط تعدادي مرد و زن نيمه عريان و شايد شناي آن ها در استخر باغي در حومه اصفهان، سوء استفاده کرده اند و بي شرمانه ترين جنايت ها را مرتکب شدند و حتي جانياني که به زور زني را گرچه نبايد در محيط يک باغ در يکي از روستاهاي حومه کاشمر با فرد نامحرمي به هر دليلي خلوت مي کرد مورد تجاوز دسته جمعي قرار مي دهند و احساسات مردم شريف و دارالمومنين کاشمر را با جنايتي چنين بي شرمانه و سبوعانه اين گونه جريحه دار مي کنند.
اتفاقاتي چنين تلخ و تاسف بار و جناياتي چنين وحشيانه گرچه ممکن است هر جاي دنيا رخ دهد که مي دهد، اما وقوع حتي يک فقره از اين جنايت ها در کشور ما بس زياد و بسيار اسف بارتر است چرا که اين جا ايران است و مهد تمدن و فرهنگ و غيرت و عزت و شرافت و هزاران دريغ و صدهزاران افسوس که معدود انسان نماياني چنين جنايتکار هر از گاهي فرصتي براي انجام چنين جنايتي پيدا مي کنند و علاوه بر جريحه دار کردن عفت عمومي و احساسات مردم و ايجاد اخافه و ناامني در جامعه متاسفانه باعث مي شوند که دشمنان اين مردم نيز خبر چنين فجايعي را در صدر اخبار خود قرار دهند و هر طور که مي خواهند با دامن زدن و پرو پا گانداي چنين جنايت هايي عليه ايران هر چه مي توانند فضاسازي کنند.
در هر صورت وقوع چنين جنايت هايي بايد باعث شود که مسئولان اولا بر تسريع در تعيين شديدترين مجازات ها براي چنين جانياني و اجراي سريع احکام صادره همت گمارند و ثانيا با کمک جامعه شناسان، متخصصان امور تربيتي، روانشناسان و ... بررسي عميق و کارشناسانه علاوه بر شناسايي و واکاوي علل و عوامل اين فجايع در جامعه، به فکر چاره اي اساسي براي کاستن و پيشگيري از تکرار چنين وقايعي باشند و قدر مسلم براي نيل به اين منظور تعيين اهداف کوتاه، ميان و بلندمدت و درگيرکردن نهاد و سازمان و وزارت خانه هاي گوناگون و خصوصا مراکز علمي و دانشگاهي و فرهنگي مي تواند نقش بسيار موثري داشته باشد.
در اين مقال شايد بتوان به صورتي اجمالي به چند سوال و نکته که مي تواند عامل و يا زمينه ساز چنين فجايعي باشد اشاره اي داشت شايد بهانه اي باشد براي انجام کارهاي عميق علمي و کارشناسي در جهت پيشگيري از تکرار چنين فجايعي
۱ - بيکاري، بالارفتن سن ازدواج، اعتياد، تربيت و خاستگاه خانوادگي، مقيدنبودن به مباني ديني، انساني، اخلاقي و رعايت نکردن حداقل هاي وجدان انساني در تن دادن و ارتکاب به چنين جنايت هايي را چقدر موثر مي دانيم؟
۲ - تنوع طلبي، هيزي، هرزگي ، ناپاکي و آلوده داماني در ارتکاب چنين جنايت هايي توسط اين معدود مردنماها چقدر موثر است؟ دلايل شکل گيري و بروز چنين رذايلي چيست و در کجا ريشه دارد؟
۳ - در دسترس بودن و استفاده از فضاهاي غيراخلاقي موجود در فضاهاي مجازي خصوصا اينترنت و ماهواره توسط برخي ها در شکل گيري و بروز لذت جويي هاي غيراخلاقي و غيرمشروع و غيرقانوني، تنوع طلبي و تجاوز به حريم زنان و نواميس جامعه را چقدر موثر مي دانيم؟
۴ - کم رنگ شدن برخي مظاهر شرم و حيا، شکسته شدن برخي حريم ها و حرمت ها، به وجود آمدن برخي اختلاط ها، کم رنگ شدن و رعايت و تنظيم نکردن روابط صحيح و بايسته بين محرم و نامحرم توسط عده اي را چقدر در شکل گيري، زمينه سازي و بروز چنين فجايعي موثر مي دانيم؟
۵ - به شدت سرگرم شدن و پرداختن صرف به تامين معاش و گاه بيشتر شبانه روز را کارکردن اجباري براي تامين زندگي يا به خاطرحرص و طمع و کسب ثروت بيشتر و در نتيجه نپرداختن به فرزندان و خانواده و نقش اساسي نداشتن در اداره و مديريت تربيتي و عاطفي خانواده و فاصله گرفتن از فرزندان، نظارت نداشتن بر آنان و رهاکردن به حال خودشان را چقدر در زمينه سازي اين گونه ماجراها موثر مي دانيم؟
۶ - آيا حضور معدود زناني که با چندين قلم آرايش و پوشش هاي بسيار جلف، نامناسب، خلاف شرع، خلاف شأن جامعه و خلاف عرف و پسند اکثر قريب به اتفاق جامعه و به تعبير دقيق تر حضور اتفاقي ويا بعضا ساماندهي شده برخي مانکن ها که از خانم بودن و زن بودن تنها، جنسيت آن را يدک مي کشند را در زمينه سازي بروز چنين فجايعي موثر مي دانيم؟
۷ - آيا کم رنگ شدن و حتي رخت بربستن امر به معروف و نهي از منکر در شئون مختلف زندگي اجتماعي براي جلوگيري از ترويج انواع پلشتي ها ومنکرات ازجمله دروغ گويي، مال مردم خوري، تقلب، تدليس ، رشوه خواري، بداخلاقي و بي حيايي، بي شرمي، بي حجابي و رفتار وقيحانه و هرزه گري معدود مردان و زناني که گويي به هيچ چيز جز اسارت در بند نفس اماره پايبندي ندارند را در به وجود آمدن و زمينه سازي بروز چنين جنايت هايي موثر مي دانيم؟
۸ - کوتاه سخن و با تمامي اين اوصاف آيا هنوز برخي از مسئولان خصوصا برنامه ريزان و مسئولان آموزش و پرورش و سيستم آموزش عالي به اين نتيجه قطعي نرسيده اند که بايد بخشي از اين سال ها و فرصت طلايي عمر دانش آموزان و دانشجويان را که در اختيار آن هاست را به صورت جدي مصروف آموزش و نهادينه کردن «مهارت هاي زندگي» و تعميق اخلاق و رفتارهاي مطابق با فطرت پاک انساني و نهادينه کردن وجدان و اخلاق و تربيت ديني موثر اين سرمايه هاي کشور کنند؟
۹ - آيا مسئولان کشور به اين نتيجه قطعي نرسيده اند که بايد اقدامي جدي و اساسي و بنيادين براي کاهش سن ازدواج و کاهش آمار طلاق، کنترل هرچه بيشتر اعتياد، تلاش بيشتر براي اشتغال زايي، تسهيل و نهادينه کردن ازدواج هاي ساده و البته آگاهانه، انجام دهند و همچنين در تعيين راهبردهاي اساسي و راهکارهاي عملياتي براي تثبيت و استحکام هرچه بيشتر خانواده اهتمامي جدي داشته باشند؟
۱۰ - آيا در اين شرايط نبايد خانم ها بيش از پيش خود را از مواضع ، اماکن و شرايط خطرساز دور نگاه دارند و تمامي افراد جامعه نيز در کنار نيروهاي انتظامي ميزان حساسيت هاي خود را افزايش دهند. و اگر چه ممکن است اين نکته در نظر برخي مضحک به نظر آيد ولي آيا نمي توان در مورد آموزش مهارت هاي دفاع شخصي و مجهزشدن خانم ها به برخي ابزارها و تجهيزات قانوني دفاع شخصي فکر کرد تا لااقل خانم ها حداقل هايي از مهارت ها و ابزار دفاع شخصي را در مقابل انسان نماها و مردنماهاي متعرض و حريم شکن در اختيار داشته باشند؟
با همه اين اوصاف در حال حاضر انتظار به جا، به حق و فوري مردم برخورد قاطع با جانيان و مرتکبان اين فجايع در جامعه است خاصه در شرايطي که همين چند روز پيش افکار عمومي جهان شاهدبرخورد شديد دستگاه قضايي با رئيس صندوق بين المللي پول که چهره اي شناخته شده در جهان بود و به راحتي دستبند عدالت را در جلوي دوربين هاي رسانه ها به دست هاي او زدند و مراحل محاکمه او به اتهام آزار و اذيت زن کارگر هتل آغاز شده است.
قدر مسلم مردم ما بيش از همه حق دارند هرچه سريع تر مجرمان پرونده هاي اين چنيني که زخمي عميق بر پيکر جامعه و امنيت رواني مردم وارد کرده اند به اشد مجازات به جرم فساد في الارض و ايجاد اخافه و ناامني در جامعه محکوم ، و حکم اعدام آنان نيز سريعا به مورد اجرا گذاشته شود نه اين که حتي خبر چنين فجايعي را پس از حدود بيش از يک ماه مردم از تريبون نماز جمعه و يا... بشنوند و منتظر اقدام مسئولان باشند.
کد مطلب: 2637
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.te8fuqemasfzu.html?2637