تيترآنلاين - افغانها به داروهای گیاهی بیش از طب مدرن باور دارند - نسخه قابل چاپ

افغانها به داروهای گیاهی بیش از طب مدرن باور دارند

هانیه مغانی

سینا به نقل از تلگراف , 25 اسفند 1391 ساعت 21:24

روش طبابت گیاهی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن، چین و هند طرفداران بسیار دارد در افغانستان هم تا ناباوری درباره اثر روشهای مدرن معالجه وجود داشته باشد اتکا به این روش همچنان ادامه خواهد یافت.


مردم افغان از پزشکی نوین دلسرد شده‌اند و بیش از پیش به طب سنتی روی آورده‌اند.
عطاری‌ها در افغانستان قرن‌هاست که مشتری دارند. بازار طبیبان گیاهی در افغانستان گرم است و از زمان‌های دور نفوذ عطاری‌ها در کوچه پس کوچه‌های کابل دیده می‌شود.

مردم گیاه درمانی را روش طبیعی و کم عارضه می‌دانند. هر یک از بیماران دردی دارد که به گفته خودش درمانش تنها نزد طبیبان گیاهی یافت می‌شود.

«وزیر الله»، یکی از بیماران می‌گوید: «برای درمان بیماری‌ام نزد هفت پزشک حاذق رفته‌ام اما هیچیک نتیجه‌ای حاصل نکرد. تصمیم گرفتم به یک طبیب گیاهی مراجعه کنم و او نیز پنج نوع دارو برایم تجویز کرد و من از‌‌ همان نسخه پیروی کردم و نتیجه‌اش را مشاهده کردم.»

علاج بیماران در افغانستان بیشتر از طریق روش سنتی صورت می‌گیرد. در روزگاران قدیم طبیبان گیاهی از شهرت خاصی برخوردار بودند. زمانی که تنها افراد با تجربه، برای درمان بیماران داروهای گیاهی توصیه می‌کردند.
اکثر داروهای گیاهی از دامنه کوه‌ها جمع آوری می‌شوند. کتابهای مخزن‌الحکمت اثر «بهاء‌الدین قدری» راهنمای اصلی این طبیبان است.

امروزه طب مدرن با تحقیقات و تلاشهای زیادی توانسته راه درمان تعداد بسیاری از امراض صعب العلاج را پیدا کند اما برای عده‌ای از بیماران آخرین روزنه امید مراجعه به یک طبیب گیاهی است. یکی از دلایل رویکرد بیماران افغان به این دارو‌ها بی‌اثر بودن درمان در بیمارستانهای افغانستان است.

«عبدالحفیظ قریشی»، وزیر بهداشت عمومی افغانستان می‌گوید: «داروهای گیاهی به نسبت داروهای شیمیایی اثر بخش‌تر هستند و مرور زمان توانسته این واقعیت را به جهانیان بشناساند، اثر استفاده از این روش درمانی از مدت‌ها پیش در کشورهای پیشرفته مشخص شد و خوشبختانه مردم افغانستان امروزه به این سمت روی آورده‌اند.»

وزارت بهداشت افغانستان به تازگی قدمی پیش گذاشته تا صلاحیت این طبیبان را بررسی کند.

«کنشکا ترکستانی» سخنگوی وزارت بهداشت عمومی افغانستان می‌گوید: «بنا بر یک لایحه که به تازگی تصویب شد، وزارت بهداشت افغانستان از ۲۰۰ طبیب گیاهی آزمونی گرفت که ۶۰ تن از آنان توانستند مجوز قانونی این وزارت را برای ادامه فعالیتشان اخذ کنند.»

روش طبابت گیاهی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن، چین و هند طرفداران بسیار دارد در افغانستان هم تا ناباوری درباره اثر روشهای مدرن معالجه وجود داشته باشد اتکا به این روش همچنان ادامه خواهد یافت.


کد مطلب: 5580

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.oeifuqeiysfzu.html?5580

تيترآنلاين
  http://titronline.ir