26 درصد زنان و 15 درصد مردان به اختلالات رواني مبتلا هستند
27 مهر 1389 ساعت 14:50
پاسخ زنان به داروهاي ضد افسردگي كمتر از مردان است و از طرف ديگر عوارض دارويي در زنان بيشتر از مردان است. بارداري، زايمان، شيردهي، بچه داري از موارد مطرح در زمينه بالاتر بودن شيوع اختلالات رواني در زنان نسبت به مردان است.
تيترآنلاين - دكتر عباسعلي ناصحي شيوع اختلالات روان پزشكي را در زنان 11 درصد بيشتر از مردان عنوان كرد و گفت: هورمونهاي جنسي، استرسهاي مربوط به دورههاي عادت ماهانه و پايينتر بودن زمان بلوغ جنسي و جسمي در زنان نسبت به مردان از جمله علل بيشتر بودن شيوع اختلالات رواني در زنان نسبت به مردان است.
رييس اداره سلامت روان، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، در آستانه روز ملي سلامت زنان گفت: بررسي شيوع اختلالات رواني در كشور طي سال 1380 حاكي از آن است كه 26 درصد زنان و 15 درصد مردان به نوعي از اختلالات رواني مبتلا هستند. در مجموع آمارها شيوع حدود 21 درصدي اختلالات رواني در كشور را نشان ميدهند.
دكتر عباسعلي ناصحي در توضيح علل بيشترين بودن اختلالات رواني در زنان نسبت به مردان گفت: هورمونهاي جنسي از جمله علتهاي اين امر است چرا كه هورمونهاي جنسي اثرات القاي افسردگي دارند و اين تغييرات ميتواند باعث افسردگي در زنان شود. همچنين استرسهاي مربوط به دورههاي عادت ماهانه به تدريج ميتواند سبب افسردگي شود. همچنين پاسخ زنان به داروهاي ضد افسردگي كمتر از مردان است و از طرف ديگر عوارض دارويي در زنان بيشتر از مردان است. بارداري، زايمان، شيردهي، بچه داري و يائسگي از ديگر موارد مطرح در زمينه بالاتر بودن شيوع اختلالات رواني در زنان نسبت به مردان است.
وي سطح اقتصادي اجتماعي پايينتر زنان نسبت به مردان، سوء رفتارهاي جسمي و جنسي در زنان نسبت به مردان، تبعيضهاي اجتماعي و آسيبهاي ناشي از طلاق را از جمله علل اجتماعي بالاتر بودن شيوع اختلالات رواني در زنان نسبت به مردان در سطح جهان عنوان كرد و گفت: مسئوليتهاي متعدد زنان از جمله خانه داري، تربيت فرزندان، رسيدگي به همسر، مسئوليت شغلي خارج از منزل و غيره نيز از عوامل موثر در اين زمينه هستند.
ناصحي در ادامه آموزههاي ديني در جهت حمايت از زنان و دختران، پايبندي زنان كشور به خانواده، آمار پايين طلاق و زندگي مجردي در زنان كشور، احساس مسئوليت زنان در كشور نسبت به فرزندان خود و علاقمندي آنها به تحصيلات عالي را از جمله فرصتهاي سلامت روان زنان كشور عنوان كرد و از بالا رفتن سن ازدواج، افزايش تدريجي ميزان طلاق و زندگي مجردي و همچنين افزايش شهرنشيني به عنوان تهديدهاي سلامت روان زنان كشور ياد كرد.
وي ادامه داد: افزايش تدريجي سوء مصرف مواد در زنان از جمله تهديدهاي مطرح در سلامت روان زنان كشور است. به طوري كه پيش از اين مواد مخدر اپيوم مطرح بود كه در اين زمينه تعداد زنان مصرف كننده اين مواد نسبت به مردان كمتر از 10 درصد بود اما در چند سال اخير نوع ماده مصرفي به سمت مواد محرك تغيير يافته است. در اين زمينه آمار تقريبي حاكي از آن است كه شايد نسبت جمعيت زنان مصرف كننده اين مواد به مردان به نسبت 30 به 70 رسيده است. اين امر ميتواند زنگ خطري براي ما باشد. البته اين آمار تقريبي است.
به گزارش ايسنا، رييس اداره سلامت، روان، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در ادامه تشويق به ازدواج در سن مناسب و حمايتهاي لازم، حمايت از زنان مطلقه و مجرد به طوري كه منجر به تشويق طلاق و تجرد نشود، اجراي برنامههاي مربوط به جلوگيري از خشونت همسر و اجراي برنامههاي مربوط به جلوگيري از كودك آزاري را از جمله مداخلاتي عنوان كرد كه ميتواند در كمك به بهداشت روان زنان كشور موثر باشد.
ناصحي با تاكيد بر لزوم حمايتهاي شغلي از زنان ادامه داد: ساعات كار زنان بايد نسبت به مردان كمتر باشد و زنان نياز به فضاي كار امن و مناسب اداري دارند. هرچند در حال حاضر مرخصي زايمان و مرخصي ساعات شيردهي براي زنان لحاظ شده است اما جاي خالي مرخصي دوران بارداري به چشم ميخورد كه بايد مرخصي دوران بارداري نيز براي زنان درنظر گرفته شود.
کد مطلب: 1160
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.mevfuqevysfzu.html?1160