تيترآنلاين - آيا درست است که در مقام پاسخگويي، همواره همه چيز را به دشمنان نسبت دهيم؟ - نسخه قابل چاپ

آيا درست است که در مقام پاسخگويي، همواره همه چيز را به دشمنان نسبت دهيم؟

نويسنده: حميدرضا ناسخ

خراسان , 6 مرداد 1390 ساعت 14:11

آيا عوامل ديگري در درون کشور، عواملي مانند فقر، فساد، بيکاري، طلاق، اعتياد و مشکلات اقتصادي نمي تواند موجب ناامني شود و جناياتي مانند پل مديريت، حادثه خميني شهر و... را سبب شود؟


شايد اگر رسانه ها حساسيت لازم را به خرج نمي دادند، عامل جنايت پل مديريت تهران به اين زودي محاکمه و حکم قصاص او صادر نمي شد. در حادثه جنايت سعادت آباد در سال گذشته نيز همين مانور رسانه ها بود که موجب شد قاتل ميدان کاج در ظرف کمتر از ۲ ماه محاکمه شود و به سزاي عمل خود برسد.ديروز نيز «کوشا» عامل جنايت پل مديريت تهران در دادگاه کيفري استان تهران محاکمه و به قصاص در ملاء عام محکوم شد. اقدام دستگاه قضايي در به نتيجه رساندن اين پرونده در سريع ترين زمان ممکن خود جاي تقدير و تشکر دارد اما با توجه به اظهارات برخي از مسئولان قضايي و انتظامي که روز سه شنبه در صحن علني مجلس قرائت شد، نکاتي چند را درباره اين اظهارات متذکر مي شويم:.۱ - فرمانده ناجا طي سخنان روز سه شنبه خود در مجلس گفت: دشمنان براي ترويج جرم در ايران سازماندهي هدفمندي را دنبال مي کنند. دادستان کل کشور هم به همين موضوع اشاره کرد و اظهار داشت: «دشمن طمع کرده و ممکن است بخواهد ايجاد ناامني يا القاي ناامني کند و ناامني را گسترش دهد.» وزير کشور هم سخنان مشابهي ايراد کرد و گفت: «آمريکا و رژيم صهيونيستي نيز در حال حاضر در صدد القاي ناامني در کشور هستند و آن ها از همان روز اول، انقلاب را هدف قرار دادند.»

در اين موضوع که ايران دشمنان فراواني دارد، شک نيست و از دشمن نيز انتظار نمي رود که براي کسي دلسوزي کند و به کمک او بشتابد، اما ذکر دو نکته در همين جا ضروري است الف: آيا درست است که در مقام پاسخگويي، همواره همه چيز را به دشمنان نسبت دهيم، آيا عوامل ديگري در درون کشور، عواملي مانند فقر، فساد، بيکاري، طلاق، اعتياد و مشکلات اقتصادي نمي تواند موجب ناامني شود و جناياتي مانند پل مديريت، حادثه خميني شهر و... را سبب شود؟ ب: حتي اگر دشمنان شب و روز در صدد ايجاد ناامني و يا القاي آن هستند، ما نبايد در مقابل شان دست بسته عمل کنيم و براي پيشگيري و مقابله با حوادث کاري در خور توجه انجام ندهيم و بگوييم اين قبيل حوادث کار دشمنان است. 

چگونه است که ما در جنگ تحميلي توانستيم با يک گروه از کشورهاي دشمن مقابله کنيم و به پيروزي برسيم اما در داخل نمي توانيم مشکلاتي را که بر سر راه مان سبز مي شود و يا دشمنان آن ها را مي آفرينند از سر راه برداريم و براي آن ها چاره انديشي کنيم؟۲ - وزير کشور در سخنان روز سه شنبه خود، خطاب به رسانه ها گفت: «رسانه ها بايد به نحوي عمل کنند که به القاي ناامني در جامعه دامن نزنند» سوال ما از وزير کشور اين است آيا در رسانه ها نسبت به حوادثي از قبيل، خميني شهر، کاشمر، قتل مرد آهنين ايران، جنايت پل مديريت و... حساس نمي شدند و درباره آن ها مطلب و خبر و تحليل نمي نوشتند و مطالبه ايجاد نمي کردند، آيا واقعا يک حرکت هماهنگ در مجلس و دستگاه هاي قضايي و انتظامي براي برخورد با اين قبيل حوادث و پيشگيري از آن ها طي يک پروسه کوتاه مدت به وجود مي آمد؟ فراموش نکنيم که به واسطه همين حساسيت هاي رسانه اي بود که وزير کشور، دادستان، فرمانده ناجا و رئيس کل دادگستري به مجلس فراخوانده شدند و هر يک مطالبات خود را بر زبان راندند و مجلس نيز پيگير موضوع ممنوعيت حمل سلاح سرد شد و آن را در يک کميسيون تصويب کرد و شايد به دليل همين حساسيت هاي رسانه ها بود که عامل جنايت سعادت آباد در کمترين زمان ممکن محاکمه و مجازات شد و عامل جنايت پل مديريت تنها 15 روز پس از وقوع جنايت محاکمه شد و حکم قصاص او صادر شد بنابراين ضروري است که از رسانه ها به عنوان يک بازوي فکري و عاملي براي پيشگيري از وقوع جرم و آگاهي دهنده به جامعه ياد شود نه اين که آن ها را به گونه اي عامل القاي ناامني تلقي کنند.با توجه به آن چه در بالا گفته شد، مسئولان قضايي و انتظامي حرف ها و اظهاراتي را در صحن علني مجلس بر زبان راندند که به نظر مي رسد بيشتر توجيه علت وقوع جرم باشد و هيچ يک از آن ها به علل اصلي ناامني ها اشاره نکردند و راهکار مشخصي براي جلوگيري از اين قبيل ناامني ها ارائه ندادند و در واقع نماينده هر دستگاه به نحوي در آن جلسه از مجموعه خود دفاع کرد و به نوعي گزارش عملکرد مثبت داد. 


کد مطلب: 2853

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.ie8fuqeotsfzu.html?2853

تيترآنلاين
  http://titronline.ir