مقصر اصلی در تاخیر ازدواج جوانان خانواده است نه دولت!
22 آبان 1389 ساعت 22:47
مشکل اصلی ازدواج مسکن و اشتغال جوانان نیست! به اعتقاد ما این موارد بهانه های عدم ازدواج محسوب می شوند
مدیرکل تربیتی سازمان ملی جوانان گفت: بیشترین آسیب تاخیر در ازدواج مربوط به خانواده ها است که برخلاف تصورات آن را به دولت نسبت می دهند و معتقدند که دولت باید این مشکلات را برطرف کند.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از خبرگزاري پانا، این روزها بازار ازدواج بار دیگر داغ شده است در تمام جراید و رسانه ها به گونه ای از ازدواج صحبت می شود. از سویی سازمان ها و نهادها نیز برای ازدواج کردن کارمندان مجرد پاداش هایی همچون افزایش حقوق در نظر گرفته اند تا به گونه ای جوانانی که به نحوی از ازدواج فاصله گرفته اند این سنت حسنه را بر جای آورند.
در این میان سازمان ملی جوانان متولی اصلی مساله ازدواج جوانان، رویکرد ازدواج سهل و آسان را پیش روی خود قرار داده است تا با بررسی علل مختلف تاخیر در ازدواج جوانان از سویی و فراهم کردن شرایط لازم برای جوانان از جمله افزایش وام ازدواج شاهد رشد ازدواج در جامعه باشیم.
به همین منظور و با این بهانه مصاحبه ای با مهدی صدری مدیرکل تربیتی سازمان ملی جوانان صورت گرفت که مشروح آن به شرح ذیل است:
سازمان ملی جوانان درطول یک سال گذشته برای حل موضوع تاخیر در زدواج جوانان چه اقداماتی انجام داده است؟
مشکلات ناشی از ازدواج و نگاه های نادرست به آن، ناشی از تفکرات نادرست و عمیق فرهنگی است که نسبت به این موضوع در جامعه شکل یافته است و حتی آن را به چالش کشانده است به طوری که جوانان و خانواده ها، ازدواج را کوهی دست نیافتی می دانند و این موجب تاخیر در ازدواج شده است. به طور قطع برای این معضل راه حل های مقطعی و زودبازده پاسخگو نیست بلکه باید با فرهنگ سازی مخالف، فرهنگی که نسبت به تاخیر در ازدواج در جامعه ایجاد شده است، اقدام کرد.
با توجه به نیاز جامعه به امر ازدواج متاسفانه ازدواج رشد کمی داشته است. بسیاری از کارشناسان علت تاخیر ازدواج جوانان را مشکلات اقتصادی و مسکن مطرح می کنند، نظر شما در این باره چیست؟
تمام تلاش ما بر این است که تفکر نادرستی را که در آن علت اصلی تاخیر ازدواج مشکلات اقتصادی و مسکن مطرح می کند، تصحیح کنیم زیرا مشکل اصلی ازدواج مسکن و اشتغال جوانان نیست! اگرچه این مسایل نیز موثر هستند اما به اعتقاد ما این موارد بهانه های عدم ازدواج محسوب می شوند.
ازدواج در قشر پایین و متوسط جامعه در حال تحقق است در حالی که با توجه به آمار موجود می توانیم صراحتا اعلام کنیم که تمایل جوانان به ازدواج با میزان درآمد و رفاه افراد رابطه مستقیم ندارد البته این گفته ها به این معنا نیست که اقتصاد در تاخیر ازدواج نقش ندارد. در تحقق ازدواج پارامترهای بسیاری وجود دارد حتی آب و هوا نیز در ازدواج جوانان تاثیرگذار است چون در مناطق گرمسیر سن ازدواج در مقایسه با مناطق سرسیر کشور پایین تر است.
آیا سازمان ملی جوانان سهم اقتصاد را در تاخیر ازدواج جوانان بررسی کرده است؟
برای این موضوع لازم است به تاثیرگذاری شایعه بر افکار عمومی صحبت کنیم که شایعه با وجود حقیقت نداشتن مورد توجه مردم است از این رو می توانیم بگویم که شایعه علت اصلی تاخیر ازدواج را مشکلات اقتصاد می داند به طوری که همواره اعلام می شود که اگر مشکل اقتصادی کشور حل شود به خودی خود مشکل ازدواج حل می شود. این در حالی است که تعداد کارمندان مجردی که اشتغال دارند اما تمایل به ازدواج ندارند بسیار است اگرچه آمار دقیق آن تا دو ماه آینده اعلام خواهد شد. در قرآن کریم در تنها آیه ازدواج صریحا بهانه عدم ازدواج مشکلات اقتصادی مطرح شده است.
آمارهای ازدواج های صورت گرفته در سال گذشته و شش ماهه نخست سال بیانگر رشد مثبت است یا منفی است؟
در سال 88، 890 هزار و 208 فقره ازدواج ثبت شده است که به نسبت سال 87 یک درصد رشد داشته است و بیشترین تعداد ازدواج ها در سال 88 با اختلاف سن صفر است. همچنین در شش ماه نخست سال که سازمان ثبت احوال اعلام کرده است 481 هزار و 148 واقعه ازدواج ثبت شده است به نسبت مشابه خود در سال گذشته 2/3 درصد رشد داشته است .
آمار ازدواج و طلاق در شش ماه نخست امسال در استان تهران در مقایسه با سال گذشته به چه صورت است؟
در استان تهران 63 هزار و 303 واقعه ازدواج اتفاق افتاده است که به نسبت سال گذشته که 68 هزار و 59 واقعه بوده، هفت رشد منفی داشته است، همچنین 1/4 درصد رشد طلاق را در مقایسه با سال گذشته در تهران شاهد هستیم.
کدام استان در کشور بیشترین آمار ازدواج و طلاق و کدام پایین تر آمار ازدواج و طلاق را به خود اختصاص داده است؟
در شش ماه نخست استان سیستان و بلوچستان با 124 درصد رشد استان خراسان جنوبی با 11 رشد دو استان برتر در رشد ازدواج را به خود اختصاص دادند و استان های فارس با 14 درصد و تهران با 7 درصد کاهش ازدواج را داشتند .
در بحث طلاق استان سمنان با 53 درصد و استان سیستان و بلوچستان 3/25 درصد رشد طلاق همراه است البته این آمار در مقایسه با شش ماه نخست سال 88 است.
آیا می توان علت تاخیر در ازدواج جوانان را آسیب های اجتماعی و دسترسی های آسان به برخی از نیازهای جنسی در جامعه دانست؟
برای علت تاخیر ازدواج جوانان بیش از 40 پارامتر اجتماعی تعریف شده است که هر کدام از این موارد تاثیرگذار است که البته یکی از آنها باز شدن روابط کاذب قبل از ازدواج است، اگرچه جامعه معتقد است که مشکل اقتصادی است در حالی که با توجه به بررسی های صورت گرفته مشکلات فرهنگی در اولویت اصلی تاخیر ازدواج جوانان است .
سازمان ملی جوانان برای رفع مشکل تاخیر ازدواج جوانان از چه کانالی وارد شده است؟ سهم رسانه به ویژه رسانه ملی چه قدر است؟
برگزاری همایش های مختلف، آموزش از طریق رسانه ها و فرهنگ سازی برای ازدواج از طریق رسانه ها به ویژه رسانه ملی نیز قاعدتا در این مساله تاثیرگذار است اما بیشترین آسیب تاخیر در ازدواج مربوط به خانواده ها است که توسط خانواده ها نیز قابل برطرف شدن است البته برخلاف تصورات که مشکل اصلی این تاخیرات را به دولت نسبت داده می شود و معتقدند که دولت باید این مشکلات را برطرف کند، جوانان نیز بی تقصیر و تاثیر در این مساله نیستند چراکه برخی از جوانان توانمندی های لازم را برای اشتغال را کسب نکرده اند زیرا سیستم آموزشی و تربیتی کشور سیستم توانمندسازی نیست. معتقدم، تنها توانمندی شغلی کافی نیست، باید جوانان ما توانمندی اجتماعی و عاطفی داشته باشند تا بتوانند بر مشکلات فائق شوند.
کد مطلب: 1296
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.hevfuqe8msfzu.html?1296