تيترآنلاين - زیباکلام :در مناظره سیاسی ولایتی قهرمان صداقت و راستگویی شد - نسخه قابل چاپ

زیباکلام :در مناظره سیاسی ولایتی قهرمان صداقت و راستگویی شد

18 خرداد 1392 ساعت 22:06

مساله اینجاست که چرا مطبوعات نباید بتوانند درباره‌ی مسائل به این مهمی بنویسند. آن وقت در جریان یک مناظره مشخص شود که چه اتفاقاتی رخ داده است


صادق زیباکلام درباره‌ی مناظره شب گذشته 8 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: فکر می‌کنم در مناظره شب گذشته دکتر ولایتی قهرمان صداقت، درستی و راستگویی شدند.

این تحلیل‌گرمسایل سیاسی در گفت‌وگو با ایسنا،با بیان این که شخصا دلم می‌خواست که این عبارت را درباره‌ی دکتر روحانی و دکتر عارف مطرح کنم، افزود: نه این‌که این دو بزرگوار صادقانه برخورد نکرده باشند نه، اما انصافا دکتر ولایتی به ویژه در بحث هسته‌یی و دفاع از سیاست خارجی آقای هاشمی صادقانه برخورد کردند و حقیقت را فدای مصلحت، سیاست و رای بیشتر نکردند.

زیبا کلام تصریح کرد: آقای ولایتی نشان دادند که نه آن گونه که سعی کردند تصوری به وجود آورند که آقای جلیلی دست بالا مذاکرات را انجام می‌داد و انجام می‌دهد و قرص و محکم از منافع ملی دفاع کرده است و از سوی دیگر نه آن گونه است که آقای روحانی و اصلاح طلبان منافع ملی رادر نظر نمی‌گرفتند و تنها از موضع ضعف و ترس از غرب مذاکره می‌کردند. آقای ولایتی آب سردی بر روی این تصورات ریختند و آقای رضایی نیز البته سخنان آقای دکتر ولایتی را تایید کردند.

زیباکلام ادامه داد: نکته این است که انتخابات تمام می‌شود و یکی از این هشت نفر رئیس جمهور می‌شود اما مساله‌ی اساسی اینجاست که چرا نوشتن در خصوص مذاکرات هسته‌یی 1+5 و سیاست خارجی که مسئولان ما دنبال می‌کنند به دید امنیتی نگاه شود، که هیچ یک از رسانه‌ها نتوانند در مورد آن مطلبی بنویسند.

وی اظهار کرد:‌ اگر کسی درباره‌ی موضوع هسته‌یی بنویسد خلاف مصلحتی است که آقای جلیلی می‌گوید و تحت عنوان مسائل امنیتی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها این مطالب را منتشر نمی‌کنند آن وقت چند سال بعد باید در مناظره فهمید که آقای ولایتی به عنوان مشاور مقام معظم رهبری با سارکوزی مذاکره کرده و به پیشر فتهایی هم دست یافته. به طوری که می‌توانسته کشور را در این موضوع از بن بست برهان و ما دچار این تحریم‌ها نشویم اما قائم مقام وزارت خانه آمده و گفته است که آقای ولایتی هیچ اختیاری نداشتند که مذاکره کنند.

وی با بیان اینکه من نمی‌خواهم بگویم حق با آقای ولایتی بوده یا قائم مقام وزارت امور خارجه، ادامه داد:‌ مساله اینجاست که چرا مطبوعات نباید بتوانند درباره‌ی مسائل به این مهمی بنویسند. آن وقت در جریان یک مناظره مشخص شود که چه اتفاقاتی رخ داده است. در مورد سیاست خارجی ما در زمان جنگ، در مورد سوریه ، بحرین و جنبه‌های مختلف سیاست خارجی وضع به همین منوال است و کسی حق ندارد خلاف آن چیزی که آقای جلیلی یا وزیر امور خارجه می‌خواهد بنویسد.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد:‌اگر علاقه بنده از وزیر امور خارجه به نظام و آینده جمهوری اسلامی بیشتر نباشد کمتر نیست چرا ایشان هرچه که بخواهند درباره‌ی سیاست خارجی در مورد مسائل مختلف می‌توانند بگویند اما من نمی‌توانم انتقادت کنم.

زیباکلام گفت: درس مهمی که سخنان دکتر ولایتی به ما می‌دهد این است که این تفکراشتباه است که به همه‌ی مسائل دید امنیتی داشته باشیم و اجازه ندهیم صاحب‌نظران مستقل در این مسائل اظهار نظر کنند. اگر ما می‌گوییم که در جمهوری اسلامی آزادی بیان و رسانه‌ها و مطبوعات وجود دارد چرا ا جازه نمی‌دهیم سخنان منتقدان نیز منتشر شود. صدا و سیمای ما فیلمهایی را از آمریکا و اروپا نشان می‌دهد که در این کشورها یک میلیون یا 2 میلیون نفر به خیابانها آمدند و علیه سیاستهای بوش یا اوباما درباره‌ی لشگر کشی به عراق تظاهرات می‌کنند. یا درباره‌ی سیاصست خارجی اوباما در مورد افغانستان یا تحریم‌ها علیه ایران صدها مقاله و یادداشت چاپ می‌شود و کسی به آنان نمی‌گوید که شما خلاف سیاست‌های اوباما صحبت کرده‌اید.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه فکر می‌کنم مدال صداقت را باید به گردن دکتر ولایتی آویزان کرد، گفت: ایشان هم حقیقت را درباره مذاکرات گفتند و هم حاضر نشدند به آقای هاشمی رفسنجانی جفا کنند و سیاست خارجی ایشان را زیرسوال ببرند باعث خشنودی جریانات تندروی اصولگرایان شوند.

وی افزود: در مورد آقای قالیباف ایشان گفتند که آقای خاتمی به عنوان رییس جمهور، موسوی لاری به عنوان وزیر کشور، آقای تاج زاده معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور و دکتر روحانی به عنوان نماینده آقای خاتمی در شورای عالی امنیت ملی می‌خواستند که نیروی انتظامی دانشجویان را قلع و قمع کند که ایشان مخالف بودند. آقای قالیباف در این مناظره 180 درجه در نقطه مقابل آقای ولایتی قرار گرفت.

وی همچنین گفت: آقای غرضی هم خواستند که بگویند من در ورای اصلاح‌طلبی و اصولگرایی هستم و خواستم بگویم که مردم از اصولگرا و اصلاح‌طلب خسته شده‌اند. ایشان با حمله به اصلاح‌طلبان که گفتند یک اصلاح‌طلب گفته است که منشور سازمان ملل باید منشور اصلاح‌طلبان باشد، خواستند اصلاح‌طلبان را زیرسوال ببرند اما مگر هرکسی منتسب به جریان اصلاح‌طلبی باشد، هر حرفی که بزند، سیاست اصلاح‌طلبان بوده است و اصلا فرض کنیم که رییس اصلاحات آمد و گفت که منشور سازمان ملل را سرلوحه اصلاحات کنید. چه عیبی دارد، مگر در منشور سازمان ملل که ایران نیز عضو آن است، چه ناحقی وجود دارد، مگر آنجا گفته است که برابری و مساوات بد است، سرقت و تجاوز به کشورهای دیگر و... خوب است که آقای غرضی در مناظره شب گذشته اینچنین واسلاما سر می‌دادند و می‌گفتند اصلاح‌طلبان با چه رویی به چشمان مردم نگاه می‌کنند.

وی گفت: آقای جلیلی و‌آقای حداد عادل هم نشان دادند که بسیار همفکر و هم عقیده‌اند البته این برای من تعجب آور و تاسف آور بود. از آقای جلیلی انتظاری نداشتم و مواضعش نیز شناخته شده است، اما در مورد آقای حداد عادل قبولش سخت بود. آقای حداد یک آدم فرهنگی است فلسفه خوانده است و شاگرد سیدحسین نصر بوده.هرچه را می‌خواست به هاشمی و اصلاح‌طلبان نسبت داد و چشم به هشت سال گذشته بست که انگار نقشی در سیاست‌هایی که در هشت سال گذشته پیاده شده است نداشته‌اند و انگار نه انگار که ایشان و سایر اصولگرایان چطور از آقای احمدی‌نژاد حمایت می‌کردند.

زیباکلام ادامه داد: از نظر آقای حدادعادل که اصلا مشکلی وجود ندارد اگر هم مشکلی باشد، به خاطر اقدامات هاشمی رفسنجانی و اصلاح‌طلبان و بخشی نیز مربوط به سوءمدیریت آقای احمدی‌نژاد بوده است و اصولگرایان اصلا نقشی نداشته‌اند. من می‌خواهم بگویم که آقای حداد عزیز چه کسی زمینه‌ساز پیروزی آقای احمدی‌نژاد شد. چه کسی از ایشان حمایت کرد؟ اما امروز به احمدی‌نژاد پشت کردید و انگار امروز او را اصلا نمی‌شناسید. آقای حداد فراموش کردند که آقای هاشمی 16 سال پیش رییس جمهور بودند. ایشان می‌گوید که اقدامات آقای هاشمی سطحی بوده است. اگر سطحی بوده، چطور بعد از 16 سال همچنان مشکلات به خاطر سیاست‌های است. من فکر می‌کنم نمره آقای حداد از باب صداقت بالاتر از نمره آقای قالیباف و آقای غرضی قرار نمی‌گیرد.

وی با بیان این‌که اصولگرایان در مجموع شایسته و بالنده در مناظرات ندرخشیدند، گفت: آقای روحانی و آقای عارف در مجموع خوب درخشیدند البته آقای روحانی بهتر و رادیکال‌تر می‌توانست ظاهر شود اما ترجیح دادند که در همین حد باشد و اصولگرایان خود همدیگر را به چالش بکشند. در مجموع مناظرات به سود اصلاح‌طلبان رقم خورد.


کد مطلب: 5797

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.heifuqeaasfzu.html?5797

تيترآنلاين
  http://titronline.ir