مصرف انواع توتها جلوی پیرشدن مغز را مي گيرد
5 شهريور 1389 ساعت 13:27
مصرف میوههای دارای رنگدانههای نارنجی پُررنگ، قرمز یا آبی حتی میتواند فرآیند از دست دادن قدرت مغز را معکوس کند.
تيترآنلاين - تحقيقات نشان مي دهد که ترکيبات موجود در انواع مختلف توت مانند زغال اخته و توت فرنگي، روند پير شدن طبيعي مغز را به تأخير مي اندازد. توتفرنگی، شاهتوت و توتآبی دارای مقادیر بالایی از ترکیباتی به نام پلیفنولیک هستند که به مغز کمک میکند فعالیتهای ضروری خود را انجام دهد.
بنابر نتایج این پژوهش، مصرف میوههای دارای رنگدانههای نارنجی پُررنگ، قرمز یا آبی حتی میتواند فرآیند از دست دادن قدرت مغز را معکوس کند.
پژوهشگر این مقاله که روز گذشته در انجمن شیمی آمریکا ارائه شده است، دراینباره میگوید: ترکیبات طبیعی پلیفنولیک که در میوهها، سبزیجات و آجیل یافت میشود، دارای اثر آنتیاکسیدان و ضدالتهابی هستند که میتواند افراد را در در برابرعوارض مرتبط با بالا رفتن سن حفاظت کند.
محققان امريکايي در تحقيقات خود دريافتند که ترکيبات موجود در انواع توت ها مکانيسم طبيعي مغز را که باعث از بين بردن پروتئين هاي سمي مي شود، فعال مي کند که همين امر باعث به تأخير افتادن روند پيري مغز و از دست دادن حافظه مي شود.
ترکيباتي که در ميوه ها، سبزيجات و دانه هاي آجيل وجود دارد، داراي آنتي اکسيدان و اثرات ضد التهابي هستند که باعث کاهش مشکلات مرتبط با بالا رفتن سن مي شود.
تحقيقات حاکي از آن است که عاملي که در پيري تأثيرگذار است، کاهش توانايي بدن در حفاظت از خود در برابر التهاب و آسيب هاي اکسايشي است که مي تواند افراد را در معرض بيماري هاي فرسايش دهنده مغز، سرطان و بيماري قلبي قرار دهد.
ترکیبات پلیفنولیک در توتها به سلولهای میکروگلیا که پروتئینهای سمی مرتبط با از دستدادن حافظه دراثر پیری و دیگر نشانههای زوال مغزی را از بینمیبرد، کمک میکند.
سلولهای میکروگلیا در اثر پیری در انجام وظایف خود ناتوان میشوند و این امر منجر به انباشته شدن مواد زائد میشود. همچنین، این سلولها دچار افراط در انجام نقش خود شده و به سلولهای سالم در مغز را آسیب میرسانند.
محققان در پایان به افراد توصیه کرده اند تا میوه را به صورت کامل مصرف کنند تا از صدها ترکیب شیمیایی موجود در آن که موجب افزایش سلامت در افراد میشود، بهرهمند شوند.
کد مطلب: 825
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcicwav2t1ar.bct.html?825