تيترآنلاين - قبح طلاق و فشارهای اجتماعی موجب افزایش طلاق عاطفی می‌شود - نسخه قابل چاپ

قبح طلاق و فشارهای اجتماعی موجب افزایش طلاق عاطفی می‌شود

8 تير 1392 ساعت 20:58

هرچه فشار اجتماعی برای طلاق نگرفتن بر روی اشخاص بیشتر باشد احتمال وقوع طلاق عاطفی در بین خانواده‌ها افزایش می یابد


یک متخصص روانپزشکی با اشاره به اینکه فشارهای اجتماعی و قبح طلاق در جامعه باعث می‌شود که زن و مرد به اجبار زندگی مشترک خود را ادامه دهند، اظهار کرد: طلاق عاطفی زمانی رخ می دهد که همسران عملا قصد جدایی از یکدیگر را دارند؛ اما بدلیل مشکلات فراوان ناشی از آن تصمیم به طلاق نمی‌گیرند و روابط مابین خود را در حد یک هم خانه محدود می‌کنند.

دکتر علی فرهودیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه دو مدل احساس پس از آغاز زندگی مشترک در افراد شکل می‌گیرد، افزود: دسته اول این عواطف از نوع هیجانات اولیه است. از آنجا که در ابتدای امر اشخاص برای هم جدیدند و تازگی دارند، نسبت به یکدیگر دارای یک نوع حس هیجان هستند که معمولا این احساس از سوی آنها به علاقه تعبیر می‌شود.

وی افزود: احساس اولیه هیجانی زن و مرد در اوایل آشنایی، نسبت به یکدیگر پس از مدتی فروکش می‌کند و علاقه بین آنها به شکل معمول‌تر و عمیق‌تر ادامه می‌یابد، اینکه زندگی مشترک افراد با گذشت زمان در مقایسه با ماههای اول به شکل معتدل تری پیش رود، روندی کاملا طبیعی است.

این متخصص روانپزشکی، طلاق عاطفی همسران را مشکل بسیاری از خانواده‌ها دانست و گفت: برخی از زن و شوهرها در طول زندگی با مشکلات عاطفی روبرو می شوند؛ بطوری که با ادامه زندگی نه تنها هیجان اولیه آنها نسبت به یکدیگر فروکش می کند؛ بلکه حتی بسیاری از علایق و عواطفی که می بایست به مرور رشد کرده و افزایش یابد، از بین می رود.

وی ناسازگاری طرفین و وجود مشکلات متعدد را از جمله عوامل بروز طلاق عاطفی در خانواده‌ها عنوان کرد و ادامه داد: این وضعیت گاهی به گونه ای پیش می ‌رود که افراد با وجود حضور داشتن در زیر یک سقف و هماهنگ بودن در انجام کارهای ضروری ارتباط عاطفی بین خود را از دست می دهند، بطوری که تمایل دارند وقت کمتری برای صحبت کردن با یکدیگر، مسافرت رفتن و سایر فعالیت‌های مشترک صرف کنند و حتی برقراری روابط جنسی مابین این همسران نیز کاهش می یابد.

این متخصص روانپزشکی در پایان با تاکید بر اینکه هرچه فشار اجتماعی برای طلاق نگرفتن بر روی اشخاص بیشتر باشد احتمال وقوع طلاق عاطفی در بین خانواده‌ها افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: گفت‌وگو و حرف زدن زن و مرد با یکدیگر، تعیین اوقاتی مشخص برای بودن در کنار هم و انجام فعالیت‌های مشترک می‌تواند در پیشگیری از طلاق عاطفی به همسران کمک کند باید توجه داشت انجام مشاوره‌های روانشناسی در بهبود کیفیت روابط زن و شوهر در این زمینه بسیار موثر است.


کد مطلب: 5877

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.yawct1avybc2t.html?5877

تيترآنلاين
  http://titronline.ir