نخست وزیر انگلیس: هدف اقدام نظامي در ليبي صدور دمکراسي نيست
28 اسفند 1389 ساعت 9:11
وقتی مردم از حقوق اساسی خود محروم شوند فشار به حدی افزایش می یابد که باعث رشد تندروی می شود سنگ زیرین یک دمکراسی موفق از جمله داشتن قوه قضائیه مستقل و آزاد ، رعایت حقوق افراد و داشتن رسانه آزاد همه و همه باید خیلی دقیق بنا شود
نخست وزیر انگلیس در سخنانی تلاش کرد القاء کند هدف هرگونه اقدام نظامی در لیبی صدور دمکراسی به این کشور نیست بلکه دادن فرصت دمکراسی خواهی به مردمی است که این فرصت از آنان سلب شده است. به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر؛دیوید کامرون در اظهاراتی درباره تظاهرات در کشورهای عربی گفت .. به نظر من این عقیده که عرب ها و مسلمانان نمی توانند به دمکراسی برسند نه تنها عمیقا فخر فروشی است و رنگ و بوی نژاد پرستی دارد بلکه کلا عقیده ای اشتباه است و اشتباه بودن ان ثابت شده است. در سراسر دنیا وقتی به مردم فرصت بیان نظراتشان داده شود و به آنها اجازه داده شود تا دولتشان را انتخاب کنند انها از این فرصت استفاده می کنند ، مردم چه عرب و مسلمان باشند و چه نباشند از این فرصت استفاده خواهند کرد .
به اندونزی و ترکیه نگاه کنید، به تحولات اخیر در مصر و تونس نگاه کنید. وی افزود.. به نظر من حاکمیت قانون ، دولت باز ، حقوق اساسی بشر ، ازادی رأی دادن ، ازادی بیان نظرات و ازادی عبادت صرفا ارزش های انگلیسی و غربی نیستند بلکه ارزش های جهانی هستند.
این استدلال که گفته می شود ازادی های بیشتر در این مکان ها به تندروی بیشتر منجر خواهد شد استدلالی نادرست است .
موضوع ، انتخاب گزینه بین ثبات و اصلاحات سیاسی نیست در واقع در بلند مدت ثبات و اصلاحات سیاسی دو روی یک سکه هستند .
وقتی مردم از حقوق اساسی خود محروم شوند فشار به حدی افزایش می یابد که باعث رشد تندروی می شود .
اگر اشتیاق مردم برای داشتن شغل پاسخ داده نشود یأس در انها به وجود می اید و این احساس می تواند جهش کند و به احساسی شوم و خرابکارانه منجر می شود .
ولی اگر آروزهای مردم برآورده شود و حقوق بشر به رسمیت شناخته شود و اگر مردم بتوانند از دولتشان پاسخگویی بشنوند ، شغل داشته باشند و در زندگی سیاسی کشورشان نقش داشته باشند انگاه بخت رد شدن تندروی در میان این مردم بیشتر خواهد شد. نخست وزیر انگلیس در ادامه گفت..
به همین علت است که اصلاحات سیاسی در دنیای عرب صرفا برای اینکه اصلاحات سیاسی است خوب و مورد قبول نیست بلکه مورد قبول بودن ان به علت تاثیر گذاری ان بر حل کردن مشکل تندروی است ، درحالیکه تندروی امنیت همه ما را تهدید می کند .
البته ما باید واقع بین باشیم . دمکراسی ثمره صبر و داشتن مهارت است .
سنگ زیرین یک دمکراسی موفق از جمله داشتن قوه قضائیه مستقل و آزاد ، رعایت حقوق افراد و داشتن رسانه آزاد همه و همه باید خیلی دقیق بنا شود .
دمکراسی یک شبه رخ نخواهد داد و غرب نمی تواند با تفنگ ان را به وجود اورد دمکراسی باید در طی یک دوره ی زمانی شکل بگیرد و مطابق با فرهنگ ها و سنت های مختلف درکشورهای مختلف باشد .باید به دمکراسی فرصت داد تا شکوفا شود .
اکنون در لیبی این فرصت همانند شمعی به وسیله قذافی خاموش شده است و اقدامی که ما انجام می دهیم باعث محافظت از مردم لیبی و دادن این فرصت به انان خواهد شد که اینده کشورشان را انگونه که دوست دارند بسازند . دیوید کمرون خاطر نشان کرد .. هرگز نباید به زور نظامی فکر کنیم بدون انکه به دقت به مردمی فکر کنیم که از ما خواسته شده است تا برای انها اقدام کنیم .
به نظر من مسیری که ما در پیش گرفتیم مسیری خوب ، عادلانه و درست است ،خلاصه کلام اینکه ما چگونه اقدام خواهیم کرد؟.
اقدام ما مطابق با منافع ما و همراه با دیگر کشورها و با دستور کامل شورای امنیت سازمان ملل متحد است و مطابق با قانون بین الملل است به همین علت است که ما اقدام می کنیم .
ما صرفا برای ادای وظیفه اخلاقی خود جهت جلوگیری از کشتار مردم یک کشور بدست یک دیکتاتور اقدام نمی کنیم ، ما صرفا برای اینکه جنبش دمکراسی خواهی در دنیای عرب برای تمام دنیا بهتر خواهد بود اقدام نمی کنیم بلکه علت اقدام ما درک این مسئله است که یک لیبی با ثبات و رها از بی رحمی های سرهنگ قذافی در بلند مدت به نفع انگلیس است.
اینجا است که ایده آل ها و منافع انگلیس با هم پیوند می خورد . می دانم که مردم انگلیس مثل همیشه در زمان سختی درحمایت از اقدام ما در راه آرمان عدالت و آزادی متحد خواهند شد.
کد مطلب: 2087
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.varct1auybc2t.html?2087