نماينده گروه 1+5 در مذاكرات با ايران: فعاليت هستهيي ايران ميتواند ادامه پيدا كند
27 فروردين 1391 ساعت 9:05
اين مذاكرات سازنده و مفيد بود و توافق كرديم مذاكرات براساس ان.پي.تي دنبال شود
نماينده گروه 1+5 در مذاكرات با ايران پس از پايان مذاكرات "استانبول 2" بر ادامه مذاكرات 1+5 با ايران براساس معاهده ان.پي.تي و شناسايي حق ايران براي داشتن انرژي صلحآميز هستهيي براساس اين معاهده تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا پس از اتمام مذاكرات يك روزه استانبول در جمع خبرنگاران گفت: حق ايران براي داشتن فعاليتهاي صلحآميز هستهيي را به رسميت ميشناسيم و در عين حال معتقديم ايران بايد گامهاي عملي براي اعتمادسازي بردارد.
او اعلام كرد كه دو طرف توافق كردند مذاكرات بعدي سوم خرداد در بغداد برگزار شود. اشتون اضافه كرد: فعاليت هستهيي ايران ميتواند ادامه پيدا كند. نماينده گروه 1+5 در مذاكرات با ايران گفت: ما معتقديم بايد قدمهايمان رو به جلو باشد و همچنين مشخص باشد ميخواهيم به كجا برويم. ما در اين موضوع جدي هستيم.
اشتون گفت : ایران اعلام کرده است هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیست و باید این مسئله را در آینده نشان دهد که به دنبال چنین کاری نیست.
وي همچنين خاطرنشان كرد: اين مذاكرات سازنده و مفيد بود و توافق كرديم مذاكرات براساس ان.پي.تي دنبال شود. اشتون در پايان از تركيه به عنوان كشور ميزبان اين مذاكرات قدرداني كرد.
به گزارش گاردين، مذاکرات ایران و ۱+۵ تا ظهر با فضای خوبی ادامه پیدا کرد. به گفته دیپلماتهای غربی هیئت ایرانی با رعایت استانداردهای لازم، تعهد خود را نشان داده است. با توجه به شرایط کنونی، برگزاری دور دوم مذاکرات محتمل به نظر میرسد.
بنابراین آرامش نسبی تا ماه آینده و برگزاری دور بعدی مذاکرات و تا زمانی که توافقات مشخصتری میان طرفهای مذاکره صورت بگیرد، برقرار خواهد بود. مذاکرات امروز در مورد دستور کارها و موضوعات کلی مذاکرات بود.
به گفته دیپلماتهای حاضر در مذاکرات، اشتون در جلسه امروز با سخنرانی ۱۵ دقیقهای روند گذشته تا کنون مذاکرات ایران با قدرتهای جهانی بر سر برنامه هستهای را مرور کرد. به گفته دیپلماتهای حاضر در جلسه، ادبیات جلیلی در این مذاکرات دیگر مانند سابق ادبیاتی تبلیغاتی یا تهاجمی نبود. لحن صحبتهای وی آرام و سازنده بود.
پس از جلیلی، اشتون ادامه داد که در مذاکرات قبلی نقطه نظرات مشترکی نیز با ایران وجود داشته از جمله اینکه ایران تصریح کرده که هیچ تمایلی برای دستیابی به سلاح هستهای ندارد و تأکید کرده که انپیتی و حق ایران در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای مبنای تمام توافقات خواهد بود.
به گزارش گاردین، پس از سخنان جلیلی و اشتون، نمایندگان دیگر کشورهای شرکت کننده در مذاکرات صحبت کردند. نماینده روسیه نیز به ذکر پیشینه مذاکرات با ایران پرداخت.
نماینده فرانسه نیز بر اجرای قطعنامههای شورای امنیت تاکید کرد.
نماینده چین هم ضربالمثلی چینی با این مضمون گفت: "سفری هزار مایلی با برداشتن قدمهای اول آغاز میِشود."
نماینده آمریکا نیز اظهار داشت که روابط تهران و واشنگتن نباید تیره باشد.
نماینده آلمان نیز به ذکر مواردی کلی پرداخت و فرستاده انگلیس نیز گفت برنامه هستهای ایران مسئلهای حل نشدنی نیست و راهحلی برای آن وجود دارد.
جلیلی پس از آن با ادبیاتی دیپلماتیک و نرم، مخالفت خود را با برخی نکات مطرح شده ابراز داشت. وی تصریح کرد که ملت ایران خواهان اعتمادسازی بیشتر از سوی طرفهای مذاکره هستند و از مذاکرات نیز استقبال میکنند. وی صحبتهای خود را با اعلام اینکه باید مذاکراتی برنامهریزی شده انجام گیرد، به پایان رساند.
گاردین در پایان نوشت: تا کنون ابتکار جدیدی در این مذاکرات مطرح نشده است اما مذاکرات برای ادامه آن در دور دوم "سازنده" اعلام شده است که احتمالا در بغداد خواهد بود.
همچنين ، کاخ سفید روز شنبه ضمن ستایش از گفتگوهای هستهای ایران با کشورهای 1+5 ، این گفتگوها را «اولین گام مثبت» توصیف کرد.
«بن رودس» دستیار مشاور امنیت ملی آمریکا پس از اینکه ایران و کشورهای 1+5 شامل انگلیس ، چین ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و ایالات متحده آمریکا ، برسر ادامه گفتگوهای هستهای در 23 ماه می در عراق توافق کردند، این اظهارات را به خبرنگاران گفت.
دستیار مشاور امنیت ملی آمریکا در حاشیه اجلاس سران کشورهای آمریکایی در کلمبیا از ادامه و دنبال کردن گفتگوها استقبال کرده و آن را نشانه مثبت دیگر توصیف کرد
کد مطلب: 4508
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.ua5ct1awvbc2t.html?4508