تفاوت تعریف ما و مسوولان از عبارت شوک قیمتی
مهرداد میهندوست
جهان صنعت , 8 مرداد 1390 ساعت 13:49
از نظر اقتصاددانان افزایش اینچنینی قیمت بنزین شوک است.بر مبنای اظهارات مسوولان و کارگزاران نظام که در مجلس شورای اسلامی خدمت میکنند، افزایش چند برابری قیمت گاز در زمستان و برق هم شوک قیمتی است
هدفمندی یارانهها که آغاز شد کارشناسان اقتصادی برای پیشبینی نرخ تورم به چند دسته تقسیم شدند. گروهی همواره حامی دولت بودند به همین دلیل هر آنچه از زبان دولتیها منتشر میشد به فاصله چند ساعتی با ادبیاتی دیگر از سوی آنان روی خروجی خبرگزاریها میرفت.گروهی نیز از همان ابتدا راه بدبینی را در پیش گرفتند و از تورمهای 60 درصدی ناشی از تبعات هدفمندی سخن گفتند.
کارشناسان مستقلی هم بودند که پیش و پس از اجرای این قانون مهم همواره تلاش میکردند تا ناصحانه دولت را از گزیدن راههای پرخطر پرهیز دهند.دولت اما کمتر به این توصیههای مشفقانه گوش داد و ترجیح داد همان راهی را برود که از پیش نقشهاش را با استناد به ادعای صدها ساعت کار کارشناسی کشیده بود.بیماری بیاعتمادی مردم به آمارهای رسمی چند سالی است که به دلیل ضد و نقیضهای فراوان در دولت و مجلس پیشرفت کرده و به همین دلیل است که به محض اعلام نشدن نرخ تورم خردادماه آن هم در حالی که دهه اول مرداد را سپری میکنیم بلافاصله با این واکنش روبهرو میشود که حتما پشت پردهای دارد.
با این حال رییس ستاد هدفمندی یارانهها که به تازگی مسوولیت اعلام نرخ تورم را هم علاوه بر سایر کارهای طاقتفرسا به عهده گرفته، تورم ناشی از آثار مستقیم هدفمندی را 88/3 درصد اعلام کرده است.
محمدرضا فرزین البته آثار تورم و تبعات بعدی هدفمندی را ذکر نکرده است. همزمان معاون نظارت و هماهنگی در سیاستهای اقتصادی معاون اول نیز اعلام کرد شاهد شوک قیمتی نبودیم!چند مثال کوتاه کافی است که به این نتیجه برسیم تعریف ما و علی آقا محمدی از شوک قیمتی متفاوت است. از نظر اقتصاددانان افزایش اینچنینی قیمت بنزین شوک است.بر مبنای اظهارات مسوولان و کارگزاران نظام که در مجلس شورای اسلامی خدمت میکنند، افزایش چند برابری قیمت گاز در زمستان و برق هم شوک قیمتی است.
افزایش چندباره قیمت نان، شیر و برخی دیگر از مواد خوراکی و بهداشتی که همگی با مجوز سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعمال شده هم کمتر از شوک نیست.شاید تفاوت تعریف ما و مسوولان از عبارت شوک قیمتی متفاوت باشد زیرا وضعیت زندگی اغلب مردم ایران تحمل این افزایشهای زنجیرهای را ندارد. وقتی پایه حقوق کارگران در کشور ما به 350 هزار تومان در ماه هم نمیرسد، حذف یارانه شیر و افزایش قیمت نان و انرژی و چندین و چند قلم کالای دیگر تنها معنایش رنگ باختن سفرههاست. انصافا کدام یک از مسوولان محترم کشور که البته برای رفاه همین مردم تلاش میکنند توانایی به آخر رساندن ماه را آن هم با 350 هزار تومان دارند؟
کد مطلب: 2861
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.qarct1avzbc2t.html?2861