تمایل آمریکا برای مذاکرات مستقیم با ایران
23 تير 1392 ساعت 5:53
وال استریت ژورنال از تمایل واشنگتن برای مذاکرات مستقیم با تهران بر سر برنامه انرژی هستهای جمهوری اسلامی ایران خبر داده است
وال استریت ژورنال از تمایل واشنگتن برای مذاکرات مستقیم با تهران بر سر برنامه انرژی هستهای جمهوری اسلامی ایران خبر داده است.
به گزارش پانا، وال استریت ژورنال در گزارش روز شنبه خود به نقل از مقامات امریکایی نوشت، واشنگتن قصد دارد با برقراری تماس با دولت جدید حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران، وی را از تمایل خود برای برگزاری مذاکره مستقیم با تهران بر سر موضوع هستهای مطلع کند.
بر اساس این گزارش، مقامات عالیرتبه امریکا روز سهشنبه در نشست نمایندگان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان (گروه ۱+۵) در بروکسل، درباره نحوه تعامل با حسن روحانی در موضوع هستهای ایران بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال ضمن انتشار این خبر مینویسد، به باور مقامات آمریکا، حسن روحانی از زمان انتخاب به عنوان رئیس جمهور جدید ایران، نشانههای مثبتی را مبنی بر تمایل به تعامل بیشتر با جامعه جهانی بر سر موضوع هستهای از خود نشان داده است.
در گزارش وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام عالی رتبه امریکا که قرار است در نشست بروکسل حاضر شود آمده است: «ما با روی باز از مذاکرات مستقیم استقبال میکنیم و تمایل داریم با هر شیوه این فرآیند را برقرار کنیم ... ما مواضعی را میشنویم که نشان میدهد شاید ایران رویکرد متفاوتی را اتخاذ کند، گرچه هنوز در این باره مطمئن نیستیم.»
وال استریت ژورنال با اشاره به این که پیش از این امریکا از طریق دفتر کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ایران ارتباط داشته است، افزود، هماکنون مقامات آمریکایی منتظر نخستین نشانه عملی از سوی ایران هستند؛ نشانهای که میتواند با تعیین مذاکرهکننده هستهای جدید ایران نمایان شود.
ایران و گروه ۱+۵ شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه به علاوه آلمان تاکنون چندین دور درباره موضوعات مختلف مذاکره کردهاند که محور اصلی آن برنامه انرژی هستهای تهران بوده است.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز جمعه (۱۲ جولای، ۲۱ تیر) اعلام کرد، این گروه به «پیشرفت عینی در مذاکرات [با ایران] مشتاق است.»
حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران از اکتبر ۲۰۰۳ تا اگوست ۲۰۰۵ میلادی، مذاکره کننده ارشد هستهای ایران بوده است.
امریکا، اسرائیل و برخی از همپیمانان آنها در مخالفت با برنامه انرژی هستهای ایران، همواره تهران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای خود متهم کردهاند.
ایران ضمن رد این ادعاها، همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) و یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فنآوری هستهای برای دستیابی به اهداف صلحآمیز برخوردار است.
کد مطلب: 5930
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.pawct1a3ubc2t.html?5930