تيترآنلاين - وزارتخانه‌هایی که کارایی کمتری دارند ادغام شوند - نسخه قابل چاپ

وزارتخانه‌هایی که کارایی کمتری دارند ادغام شوند

22 آذر 1389 ساعت 16:27

باید بررسی کرد که کدام یک از وزارتخانه‌ها کارایی ندارند و بار کاری کمتری در آنها وجود دارد، نه اینکه ادغام وزارتخانه‌های شلوغی مانند وزارت علوم و آموزش و پرورش مطرح شود


به گزارش تيترآنلاين، "محمدحسن دوگانی" در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، در خصوص اینکه طبق برنامه پنجم توسعه دولت مکلف به ادغام برخی از وزارتخانه‌ها است، اظهار کرد: این موضوعی که در برنامه پنجم مطرح شده است در ابتدا باید به تایید شورای نگهبان برسد، ادغام وزارتخانه‌ها در درجه نخست نیاز به کار کارشناسی و مطالعه عمیق دارد.

نماینده مردم فسا در مجلس، با تاکید براینکه این ادغام باید بر اساس میزان کارایی و بهره‌وری وزارتخانه‌ها صورت بگیرد، افزود: باید بررسی کرد که کدام یک از وزارتخانه‌ها کارایی ندارند و بار کاری کمتری در آنها وجود دارد، نه اینکه ادغام وزارتخانه‌های شلوغی مانند وزارت علوم و آموزش و پرورش مطرح شود.

وی این 2 وزارتخانه را، وزارتخانه‌هایی پرکار و پر مشغله عنوان کرد و گفت: اگر وزات علوم و آموزش و پرورش ادغام شوند به طور قطع مشکلات فراوانی به وجود خواهد آمد؛ همانطور که در سال 1355 و یا 54 این کار صورت گرفت و ما مشاهده کردیم که مشکلات زیادی به وجود آمد.

دوگانی تصریح کرد: با توجه به اینکه سنخیتی در کار این 2 وزارتخانه وجود نداشت، بعد از یک و یا 2 سال تجربه ادغام، جدا شدند، در حال حاضر نیست با توجه به تجربه گذشته این کار درست نیست.

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه یک میلیون و 700 هزار نفر زیر نظر وزارت علوم هستند، افزود: این اعداد و ارقام به اندازه کافی گستردگی و شلوغی وزارت علوم را نشان می‌دهد و وزارت آموزش و پرورش نیز با 14 میلیون دانش‌آموز و یک میلیون کادر اداری دنیای دیگری است که ادغام با وزارت علوم را منتفی می‌کند.

دوگانی همچنین تاکید کرد: ادغام 2 وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش علاوه بر مشکلات سرمایه‌ای و بودجه‌ای، به دلیل متفاوت بودن نوع و ذات کارشان به مشکلات جدی‌تری برخواهند خورد.

نماینده مردم فسا در مجلس، معتقد است که در بعضی از کشورها این کار صورت گرفته است و با عنوان وزارت آموزش در حال فعالیت است؛ اما بخش فناوری و تحقیقاتشان وزارتخانه‌ای جدا دارد.

وی افزود: وزارت کار و تعاون خروجی و بهره‌وری خاصی ندارد، بنابراین بهتر است این 2 وزارتخانه با هم ادغام شوند، در صورتی که وزارت علوم و آموزش و تحقیقات وزارتخانه‌های خلوتی نیستند و از نظر بهره‌وری و کارایی خوب عمل کرده‌اند.

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه وازرتخانه‌هایی که کارایی کمتری دارند باید ادغام شوند، گفت: ادغام وزارتخانه‌های ضعیف باعث بالا رفتن کاراییشان می‌شود، مثلا وزارت تعاون کاری را که وزارت کار باید انجام دهد، انجام می‌دهد؛ اما در عمل هر دوی این وزارتخانه بهره‌وری چندانی ندارند.

یکی از موادی که در روزهای اخیر در مجلس و در برنامه پنجم توسعه تصویب شده است، ماده 55 است که طبق آن دولت مکلف شده یک یا چند وزارتخانه را در سایر وزارتخانه‌ها ادغام کند که تا پایان سال دوم برنامه پنجم تعداد آن‌ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه کاهش یابد. بر اساس این مصوبه قرار است وزارت‌ بازرگانی با صنایع، وزات نفت با نیرو، وزارت کار با رفاه، وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم با یکدیگر ادغام شوند.


کد مطلب: 1493

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.3azct1a5pbc2t.html?1493

تيترآنلاين
  http://titronline.ir