دوغ چینی، عجب دوغی می شود
ايرن , 16 مهر 1390 ساعت 21:13
نويسنده : ناصر كرمي
دولت چین به تازگی(عنایت می فرمایید؟ به تازگی! بله به تازگی) ایران را در شمارکشورهای مجازی که می شود به آن سفر کرد قرار داده است
بعد از چهار ماه تعطیلی کامل، بالاخره از داخل ساختمان متولی گردشگری کشور صدایی بیرون آمد. معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سرانجام رو در روی خبرنگاران نشست و حرف زد. یک مصاحبه خواندنی و البته سرشار از شگفتی. طبق روال معمول از هووخشتره تا الان وی نیز از رشد چند صد درصدی گردشگری داخلی و خارجی خبر داد. وضعیت طوری است که اگر بمب اتمی هم وسط خاورمیانه بترکد هرگز این رشد چند صد درصدی ورود گردشگران به ایران کم نمی شود.
وی گفت کمیته ای درست شده تا برای گردشگری ایران"برند" تعریف شود. وی گفت ما کیفیت داریم، فقط برند نداریم. اینکه تعریف خود ایشان از مقوله برند چیست البته موضوع قابل تاملی است. گفته های دیگر ایشان درباره دیگر مقولات گردشگری به کنار، از همه جالبتر وعده جذب 25 درصد جمعیت چین به کشور ایران است. به گزارش فارس وی در این باره به طور دقیق گفته" بازار چین جزء بازارهایی است که اگر 25 درصد آنها را جذب کنیم تاثیر شگرفی در گردشگری ما خواهد داشت." درباره اینکه چطور می شود 25 درصد چینی ها را به ایران جذب کرد ایشان فقط به دو نشانه و اقدام عملی اشاره کرده اند. نخست اینکه دولت چین به تازگی(عنایت می فرمایید؟ به تازگی! بله به تازگی) ایران را در شمارکشورهای مجازی که می شود به آن سفر کرد قرار داده است. دوم هم اینکه برای پیگیری جذب 25 درصد جمعیت چین به ایران ایشان به زودی سفری به این کشور خواهند داشت. یعنی با حذف ایران از فهرست کشورهای ممنوعه از سوی دولت چین و همچنین سفری که معاونت گردشگری ایران به این کشور خواهند داشت زمینه جذب حدود 300 میلیون گردشگر چینی فراهم خواهد شد.لابد باید گفت سخت است، اما اگر بشود، عجب دوغی می شود!
ممکن است گفته شود منظور ایشان 25 درصد گردشگران چینی است، نه کل جمعیت چین(اگر چه لفظ صحبت ایشان چنین نکته ای را بر نمی تابد)در این صورت هم باید منتظر ورود 20 میلیون چینی بود. این یعنی معادل کل توریست ورودی به کشورهایی مثل مالزی و ترکیه، که زیر ساخت های صنعت توریسم در آنها ده ها برابر بیشتر از ایران است. در حال حاضر شمار واقعی گردشگرانی که به ایران می آیند کمتر از دویست هزار نفر است. منظور گردشگرانی است که یا با تور می آیند، یا در هتل اقامت می کنند یا در طول مدت اقامتشان در ایران دست کم برای باز دید از یک موزه یا مرکز فرهنگی و تفریحی حاضر به خرید بلیت هستند.
قاعدتاً حدود سیصد هزار گدای پاکستانی را که برای سیر کردن شکم خودشان به ایران می آیند نباید در فهرست گردشگران ورودی قرار داد. اینکه چطور می شود این شمار را ناگهان در دولتی که فقط دو سال از عمر مفیدش باقی مانده بین صد تا دو هزار برابر افزایش داد، سوالی است که پاسخ آن را هم قطعاً فقط دولتمردان دولت کنونی بلد هستند. جالب است که ادعای افزایش به طور متوسط هزار برابری گردشگران ورودی آن هم با تمرکز بر فقط یک بازار خارجی، در حالی عنوان می شود که اخیراً مدیر اتحادیه هتلداران اصفهان اعلام کرد در نیمه اول امسال حضور گردشگران خارجی در این استان نزدیک به صفر بوده است و برای اولین بار در همه سالیان گذشته هتل های این شهر تقریباً از توریست خارجی خالی بودند. می گوید جهاندیده بسیار گوید دروغ، باید گفت بسیار هم آمار عجیب و غریب می شنود.
کد مطلب: 3293
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.3apct1arpbc2t.html?3293