تيترآنلاين - خوردن بستنی می‌تواند اعتیادآور باشد! - نسخه قابل چاپ

خوردن بستنی می‌تواند اعتیادآور باشد!

برگردان: آتنا بیانی‌پور

18 اسفند 1390 ساعت 20:26

این مطالعه نشان داد آن‌هایی که افراط گونه عادت به خوردن بستنی دارند، ناخواسته تمایل به خوردن بستنی‌های بیشتری پیدا می‌کنند تا دوباره آن احساس مرتبه اول برایشان تکرار شود


مطالعه‌ای جدید حاکیست افرادی که افراط گونه عادت به خوردن بستنی دارند، هم‌پای معتادان به مواد مخدر هستند و همان عوارض مخرب مصرف این مواد انتظار آن‌ها را می‌کشد.

به گزارش ایمنا این تحقیق که در مجله آنلاین تغذیه بالینی امریکا منتشر شده، مشخص کرد خوردن دسر از جمله بستنی می‌تواند اعتیادآور باشد؛ چراکه مغز فرد بعد از خوردن آن باز هم بستنی می‌خواهد. درست مثل آن‌هایی که کوکائین مصرف می‌کنند و بعد از هربار کشیدن، مغز آن‌ها برای مصرف دوباره تمایل و وسوسه ایجاد می‌کند. 

این گونه که پیداست نتایج کار محققان این مطالعه ادعاهای قبلی مبنی بر اعتیادآور بودن خوردن تنقلات را تایید می‌کند.
در شرایط معمولی وقتی فرد از انجام دادن کاری لذت ببرد و به عبارتی دیگر پاداش بگیرد، از مناطق پایینی مغز او موادی به اسم دوپامین و نوراپی نفرین ترشح می‌شود و بر روی قشر و سایر مراکز حیاتی آن اثر می‌کند و احساس لذت و پاداش به او دست می‌دهد و سعی در تکرار آن عمل دارد. یکی از آثار سوء مواد مخدر فعال شدن همین سیستم است. بنابراین کسانی که یک بار با این مواد آشنا می‌شوند چون "سیستم پاداش" در مغز آن‌ها تقویت شده، تمایلی شدید به تکرار مصرف آن پیدا می‌کنند. 

این مطالعه نشان داد آن‌هایی که افراط گونه عادت به خوردن بستنی دارند، ناخواسته تمایل به خوردن بستنی‌های بیشتری پیدا می‌کنند تا دوباره آن احساس مرتبه اول برایشان تکرار شود. این نیاز، معادل اثر کوکائین و دیگر داروهای هم سطح آن بر روی مصرف کنندگان است. 

به گفته "کایل برگر" یکی از دست اندرکاران این تحقیق از موسسه تحقیقاتی "ارگون" پرخوری با مواد غذایی دارای چربی و قند بالا به نظر می‌آید راه واکنشی مغز را تغییر می‌دهد و در نتیجه آن، "پاداش" مغزی کاهش می‌یابد. 

برگر همچنین گفت: «این الگوی کاهش "پاداش" مغزی به نظر می‌رسد با استفاده مکرر مواد مخدر در ارتباط باشد؛ هرچه فرد مواد مخدر خاص بیشتری مصرف کند، در ازای مصرفش "پاداش" کمتری دریافت می‌کند. افراط در خوردن بستنی هم درست بر همین منوال است.»


کد مطلب: 4292

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.3a5ct1arrbc2t.html?4292

تيترآنلاين
  http://titronline.ir