تيترآنلاين - خدماتی که تعطیلی نمی‌شناسند - نسخه قابل چاپ

خدماتی که تعطیلی نمی‌شناسند

دستگاه‌ها تا چه اندازه در تعطیلات نوروز همراه مرد‌م‌اند

عصر ارتباط , 3 فروردين 1390 ساعت 19:55

قرمزی تقویم در روزهای اول سال 5 روز بیشتر نیست اما عملا دو هفته تعطیل است؛ تعطیلات از آخرین ساعات اداری در 28 اسفند شروع می‌شود و تا 14 فروردین ادامه می‌یابد


تيترآنلاين - قرمزی تقویم در روزهای اول سال 5 روز بیشتر نیست اما عملا دو هفته تعطیل است؛ تعطیلات از آخرین ساعات اداری در 28 اسفند شروع می‌شود و تا 14 فروردین ادامه می‌یابد. در این میان بسیاری از شهروندان نگران چگونگی دریافت خدمات مورد نیاز خود در این ایام هستند، این نگرانی را تنها ارایه خدمات الکترونیکی منتفی می‌کند . 

تعطیلات طولانی نوروز در پیش است؛ ایامی که بسیاری از مردم همزمان با تازه کردن دید و بازدید با اقوام و آشنایان می‌خواهند با جاده‌ همسفر شوند و با فراغ خاطر مجالی برای تنفس داشته باشند.

می‌خواهیم در این گزارش به بررسی سرویس‌های مورد نیاز مردم بپردازیم و بخشی از خدماتی را که به‌صورت آنلاین ارایه می‌شود و تعطیلی و غیرتعطیلی نمی‌شناسد را معرفی کنیم و ببینیم دستگاه‌ها چه رهاوردی برای نوروز با خود آورده‌اند.

سایت ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور

سایت ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور برخلاف آنکه در نوروز 89 چندان هم دست پر در میدان ظاهر نشده بود به نظر می‌رسد امسال بر توانایی‌هایش افزوده و می‌خواهد عملکرد بهتری از خود بر جای بگذارد.

این ستاد که متشکل از ستادهای استانی و مناطق آزاد است به طور دائمی در طول سال فعال بوده و می‌خواهد به جریان سفرها نظارت داشته باشد. یکی از وظایف این ستاد برنامه‌ریزی برای ساماندهی و ایجاد امکانات و خدمات برای رفاه حال مسافران و گردشگران است و به دلیل حجم بالای سفر مردم در نوروز، عمده فعالیت‌هایش به این ایام معطوف می‌شود.

معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این سایت را می‌گرداند و سرویس‌های جالبی در این سایت قرار دارد که می‌تواند بخشی از نیاز گردشگران را مرتفع کند.

یکی از آپشن‌های سایت نشان دادن مسیرهای گردشگری عمومی است که با کلیک روی هر یک از استان‌ها روی نقشه ایران، مسیر گردشگری آن استان اعم از مکان‌های اصلی و جاذبه‌های پیرامونی طول مسیر چه فرهنگی و چه طبیعی را نشان می‌دهد. علاوه بر آن اطلاعاتی درباره امکانات و تجهیزات طول مسیر سفر اعم از وجود هتل، پمپ بنزین یا گاز، مرکز خرید، پلیس راه، بیمارستان و غیره را در اختیار گردشگر می‌گذارد.

در این سایت مسیرهای گردشگری روستایی هم به همین شکل نشان داده می‌شود و بهترین زمان سفر هم به مسافر در قالب یک پیشنهاد ارایه می‌شود.

گردشگر در این سایت با اتصال به سامانه اطلاع‌رسانی مناطق نمونه گردشگری ایران می‌تواند اطلاعاتی درباره این مناطق به دست آورد.

در سایت ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور، لیست جامع مهمان‌پذیرها، هتل‌آپارتمان‌ها، هتل‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی و واحدهای پذیرایی بین راهی موجود است، اما به‌رغم اطلاعات ریزی که درباره تعداد اتاق‌ها و تختخواب‌ها در لیست مهمان‌پذیرها وجود دارد به آدرس‌دهی صرف این اماکن بسنده شده و امکان رزرو اینترنتی برای مسافر وجود ندارد.

هتل‌یار به داد مسافران می‌رسد

در سایت هتل‌یار، امکان رزرو هتل برای مسافران وجود دارد. این شبکه اولین شبکه رزرواسیون هتل‌های ایران است و به دلیل اینکه بیش از صد هتل طرف قرارداد این شبکه هستند امکان رزرو جا در هر یک از هتل‌های لیست شده برای مسافران وجود دارد.

این شبکه با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با عضویت بیش از 300 هتل در سال 84 شروع به فعالیت کرد اما با توجه به نظرسنجی‌های مردم بیش از نیمی از هتل‌ها به دلیل عدم رضایت مسافران حذف شدند.

شبکه رزرواسیون هتل‌های ایران، بخشی هم برای رزرو نوروزی پیش‌بینی کرده است. هتل شهرهای کیش، مشهد، قشم، تبریز، بندرعباس، مازندران، اصفهان، همدان، شیراز، گیلان و کلاردشت در این لیست قرار دارد.

در بخشی از سایت به مسافر تذکر داده شده که در بخش رزرو نوروزی با توجه به شرایط ویژه نوروز، رزروهای این مدت قطعی بوده و به هیچ وجه امکان لغو وجود ندارد. با زبان بی‌زبانی وجهی که مشتری برای رزرو اتاق‌ می‌پردازد در صورت تغییر نظرش پس داده نخواهد شد. پس قبل از اینکه بخواهید انتخاب کنید که در کدام هتل اقامت خواهید کرد خوب درباره قطعی بودن تصمیم‌تان فکر کنید. امکان محاسبه قیمت‌ها نیز یکی دیگر از سرویس‌های سایت هتل‌یار است.

مسافران همچنین می‌توانند تمامی هتل‌های ایران از جمله هتل‌های مشهد، تهران، گیلان، آذربایجان، خوزستان، کردستان و بسیاری از هتل آپارتمان‌های قابل قبول در سراسر کشور را مشاهده، مقایسه و رزرو کنند. نقشه راه‌ها، وضعیت آب و هوا در مسیر سفر و همچنین مسیرهایی که مسافران قبلی در آن هتل رزرو کرده‌اند قابل مشاهده است.

مسافریار؛ یار مسافران جاده‌

مسافریار را شاید بتوان به عنوان یکی از بهترین نقاط تماس مسافران با پایانه‌های مسافربری قلمداد کرد. مسافریار راهنمای جامع سامانه‌های اطلاع‌رسانی و فروش اینترنتی بلیت شرکت‌های حمل و نقل مسافر بین شهری است. در این سایــت به نـــشانی mosaferyar.ir امکان خرید اینترنتی بلیت اتوبوس برای مردم وجود دارد.

کافی است مبدا و مقصد، تاریخ سفر، زمان حرکت و تعداد مسافر را در فیلدهای مشخص شده وارد کرد تا این سایت با جستجو در مرکز داده ترمینال‌های مسافربری که به آن متصل‌اند فهرستی از انتخاب‌هایی را که مشتری می‌تواند داشته باشد پیش رویش بگذارد. ویژگی این سایت این است که مسافر در بین ترمینال‌ها و اتوبوس‌های مختلف قدرت انتخاب دارد و با امکان پرداخت اینترنتی وجه می‌تواند برای هر مقصدی که می‌خواهد بلیت تهیه کند.

حمل و نقل مجازی

پورتال سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي همان‌طور که از نام آن برمي‌آيد، مي‌تواند اطلاع‌رسان مجازي خوبي از وضع راه‌هاي کشور باشد.

سایت این سازمان با امکان اتصال به چند سامانه از آخرین وضعیت راه‌ها و جاده‌های کشور گزارش می‌دهد و تازه‌ترین اعلامیه‌های وزارت راه و ترابری را برای باز یا مسدود بودن مسیرها منتشر می‌کند.

در سامانه اطلاعات راه‌های کشور، امکان مشاهده و دسترسی به آخرین وضعیت راه‌ها، مسیر و مسافت بین دو شهر وجود دارد.

در بخش مسیر و مسافت بین دو شهر، می‌توان شهر مبدا و مقصد را مشخص کرد و با تایید آن طول مسیر و مسافتی که باید پیموده شود در نقشه نشان داده می‌شود.

در مرکز مدیریت راه‌های کشور هم محدودیت‌های ترافیکی، راهبندان‌ها و زمان سفر نشان داده می‌شود و مسافر می‌تواند از رخدادهای جاده‌ای باخبر شود.

در این سایت حتی امکان دسترسی و مشاهده بار ترافیکی جاده‌ها و مسیرها هم وجود دارد.

پیشگوی اینترنتی آب و هوا

سايت سازمان هواشناسي پيشگوي خوبي براي وضع جوي هوا است. اگرچه گاهي اين پيشگويي‌ها با واقعيت در تعارض است، اما با توجه اطلاعات آنلاینی که این سایت در دسترس کاربرانش قرار می‌دهد می‌توان قبل از بستن بار سفر برای آگاهی نسبی از وضع جوی هوا نگاهی به آن انداخت.

در اين سايت امکان مشاهده وضع جوي آب و هوا در استان‌ها و امکان مشاهده پيش‌بيني هوا در سه روز آينده ميسر است. همچنين در بخش مشاهده وضع هواي راه‌هاي کشور مي‌توان شهر مبدا و مقصد را وارد کرد و از وضع هوا در مسير دو شهر مطلع شد. اطلاعات جانبي مانند سرعت و جهت وزش باد و فشار توده‌ها نيز موجود است. با ورود به سايت‌هاي استاني سازمان هواشناسي نيز مي‌توان اطلاعات بيشتري در مورد وضع هوا در شهرهاي استان انتخاب شده به دست آورد.

پليس در جاده نيست

اگر در ايام نوروز و تعطيلات قصد مسافرت داريد و يا مايل هستید از وضع ترافيکي جاده‌هاي کشور به صورت آنلاين و از طريق نقشه‌هاي هوايي و جغرافيايي مطلع شويد پايگاه اطلاع‌رساني نيروي انتظامي نمي‌تواند شما را به اين مقصود برساند و اين همان انتظاري است که شايد هر کاربر اينترنتي از سايت Police.ir دارد.

اگرچه در پايگاه خبري نيروي انتظامي مي‌توان خبرهايي از حوادث جاده‌اي را مشاهده کرد. مثلا در بخش "پليس راه مي گويد..." اين امکان فراهم شده تا بتوان حدودا از ميزان تلفات و حوادث جاده‌اي مطلع شد. اما اين بدان معنا نيست که بتوان ميزان ترافيک جاده‌اي، ترافيک شهري و جاده‌هاي در دست تعمير و یا مسدود بودن یا نبودن جاده را از روي نقشه و به صورت آنلاين مشاهده کرد.

اسکان نوروزی فرهنگیان اینترنتی شد

اسکان نوروزی فرهنگیان به صورت اینترنتی خبری بود که مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هفته پیش اعلام کرد. ثبت‌نام اسکان نوروزی فرهنگیان آغاز شده و از عصر روز 28 اسفند نیز پذیرش آنان در این مراکز صورت می‌گیرد.

به گفته نامدار عبداللهيان، 120 هزار كلاس درس در قالب 12 هزار مدرسه در سراسر كشور و در سه گروه «الف، ب و ج» با امكانات رفاهي مناسب براي اسكان فرهنگيان در سفرهاي نوروزي در نظر گرفته شده است. مدارس گروه «الف» داراي امكاناتي نظير پتو، فرش، يخچال، تلويزيون و حمام هستند. مدارس گروه «ب» نيز علاوه بر دارا بودن پتو و فرش، از «يخچال، تلويزيون و حمام مشترك» بهره‌مندند و در نهايت مدارس گروه «ج» نيز تنها داراي موكت و احتمالا پتو خواهند بود. مدارس گروه «الف» و «ب» هركدام 30 درصد و گروه «ج» 40 درصد ظرفيت اسكان را به خود اختصاص مي‌دهند.

70 درصد ظرفيت مدارس به صورت اينترنتي، منظور خواهد شد كه بر اين اساس فرهنگيان سراسر كشور مي‌توانند با مراجعه به پايگاه اطلاع رساني www.eskan.medu.ir يا www.reserv.medu.ir، استان موردنظر براي سفر خود را انتخاب كرده و با توجه به ظرفيت باقيمانده مدرسه مورد نظر براي اسكان را تعيين كنند. البته امکان انتخاب تنها از بین 20 استان برای فرهنگیان وجود دارد.

اورژانس آنلاين نيست

تهراني‌ها شانس آوردند که سايت مرکز اورژانس تهران براي آنها راه افتاد. نه از اين نظر که اين سايت مي‌تواند خدمات آنلايني ارايه دهد بلکه از اين نظر که اکثر شهرهاي ايران سايتي مستقل براي مراکز اورژانس خود ندارند و در اين شرايط سايت مرکز اورژانس تهران به مثابه ضرب‌المثل کاچي به از هيچي عمل مي‌کند. برجسته‌ترين امکان اين سايت ملاحظه عملکرد اورژانس است به طوري‌که آمار روزانه ماموريت‌هاي اورژانس به نمايش گذاشته مي‌شود. در اينجا مي‌توان تعداد تماس‌ها، انواع ماموريت‌ها، تعداد و انواع مصدوميت‌ها و... را به تفکيک مشاهده کرد.

سایت اورژانس تهران امکاني براي تماس آنلاين و درخواست فوريت‌هاي پزشکي ندارد. در بخشی از سایت فقط امکان دریافت نظر مخاطب درباره نحوه عملکرد امدادگران اورژانس فراهم است.

سايت سازمان آتش‌نشاني و خدمات ايمني تهران نيز از همان مشکلي رنج مي‌برد که در سايت اورژانس تهران وجود دارد. امکان اطلاع‌رساني و امدادخواهي آنلاين از سازمان آتش نشاني وجود ندارد و عمده‌ترين محتواي سايت به خبرهايي از حوادث آتش سوزي اختصاص دارد. 

امداد خودرو را اینترنتی صدا بزنید

امداد خودروي ايران که عنوان بزرگ‌ترين امدادرسان و ناوگان حمل خودرو در ايران را يدک مي‌کشد، برخلاف سال گذشته که فقط عنوان فروش الکترونیکی اشتراک را در صفحه‌اش قرار داده بود اما امسال این سرویس را به مشتریانش ارایه می‌دهد.

در سایت امداد خودروی ایران، می‌توان به صورت اینترنتی مشترک امدادخودرو شد یا آنکه مهلت اشتراک را تمدید کرد.

پیگیری اینترنتی وضعیت خودروی تعمیری هم سرویس جدید دیگری از گروه امدادخودرو است که مشتری را از آخرین وضعیت خودرواش در نمایندگی آگاه می‌کند. اما سيستم مسيريابي آنلاين در دسترس نیست و با کلیک روی آن دستور خطا صادر می‌شود.

اماامدادخودرو سایپا هم که بزرگ‌ترین رقیب‌ایران‌خودرو محسوب می‌شود امکان خرید کارت اشتراک را به صورت اینترنتی برای مشتریانش به وجود آورده است.

خدمات پراید، زانتیا، نیسان، پیکاپ، پی‌کی، ماکسیما، رونیز، ریو، مگان و لوگان جزو سرویس‌هایی است که امکان خرید کارت اشتراک اینترنتی آنها فراهم است.


کد مطلب: 2112

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.znit23nziftd2.html?2112

تيترآنلاين
  http://titronline.ir