تيترآنلاين - کنترل بازار ارز با سیاست‌هائی که جواب نمی‌دهد - نسخه قابل چاپ

کنترل بازار ارز با سیاست‌هائی که جواب نمی‌دهد

27 آبان 1390 ساعت 11:14

زمانی که سود سپرده‌ها پایین باشد عملاً سپرده‌گذاری کاهش می‌یابد و سود سپرده باید بیشتر از نرخ تورم باشد تا انگیزنده باشد


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دولت باید بازار ارز را مدیریت کند، گفت: شورای پول و اعتبار به قانون عمل نکرده و از وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هم که سؤال می‌کنیم، می‌گویند شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری کرده است. 

به گزارش تيترآنلاين جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص وضعیت بازار ارز اظهار داشت: به علت مشکلاتی که در انتقال ارز از خارج به داخل کشور وجود دارد و مشکلاتی که در سایر بازارها داریم زمانی که سود سپرده‌ها پایین‌تر از نرخ تورم است، عملاً افراد انگیزه‌ای برای سپرده‌گذاری در بانک ندارند و نقدینگی‌های آزادی که وجود دارد بیشتر به سمت بازار سکه و ارز حرکت می‌کند. 

وی افزود: این تقاضای غیرواقعی و همچنین نگرانی‌ها نسبت به آینده موجب سوق دادن عده‌ای به بازار سوداگرانه ارز می‌شود با این امید که تغییرات آینده قیمتی به سودآوری می‌انجامد. 

عضو کمیسیون اصل 44 مجلس دلیل دیگر آشفتگی بازار ارز را مشکلات موجود در کنترل تقاضای ارز دانست و تصریح کرد: متأسفانه حجم واردات با وجود تحریم، خصوصاً در مورد کالاهایی که در داخل کشور امکان تولید دارد، بسیار بالاست و مجموع این عوامل موجب تقاضای بالا، محدودیت در عرضه ارز و عدم تعادل در بازار ارز شده است. 

قادری خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل، باید سود سپرده‌ها را بالا ببریم تا نقدینگی‌ها جذب سیستم بانکی شود، اما متأسفانه همین موضوع توسط عناصری به شکل دیگری گردانده می‌شود و آنها نگران افزایش سود تسهیلات بخش‌های تولیدی و کشاورزی هستند که راه‌حل آن، این کار نیست. 

به گفته وی زمانی که سود سپرده‌ها پایین باشد عملاً سپرده‌گذاری کاهش می‌یابد و سود سپرده باید بیشتر از نرخ تورم باشد تا انگیزنده باشد. 

وی در خصوص دلیل مخالفت برخی افراد با افزایش نرخ سود بانکی اظهار داشت: آنها از این می‌ترسند که با افزایش سود تسهیلات بخش تولید با مشکل مواجه شود. 

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس گفت: در حال حاضر بخش تولید به دلیل نبود نقدینگی در بانک‌ها، مشکل جدی دارد. بنابراین اگر نرخ پایین باشد، انتظارات تولیدکنندگان برآورده نمی‌شود. 

وی ادامه داد: اگر سود سپرده‌ها افزایش پیدا کند و به دنبال آن نقدینگی وارد نظام بانکی شود و بانک حتی با نرخ بالاتر تسهیلات را دراختیار تولیدکنندگان قرار دهد، برای تولیدکننده به مراتب بهتر از حالت فعلی است که به هیچ کجا دسترسی ندارد و ناچار است منابع مورد نیاز خود را با نرخ 36 درصد و 40 درصد از بازار سیاه تأمین کند. 

قادری با بیان اینکه در حال حاضر در بخش تولید حتی در صنایعی که بازگشت سرمایه بالایی دارند به دلیل نبود دسترسی به نقدینگی نمی‌توانند از ظرفیت خود استفاده کنند خاطرنشان کرد: اگر دولت می‌خواهد مشکل را حل کند باید سود سپرده‌ها را افزایش دهد تا نقدینگی وارد بانک‌ها شود و بعد از آن از طریق خطوط اعتباری به برخی بخش‌های تولیدی که نرخ بازده داخلی پایین‌تری دارند، تسهیلات با کارمزد کمتر اختصاص می‌دهند. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اینکه دولت بخواهد با تزریق ارز به بازار، دو نرخی بودن را حذف کند که نه چنین توانی را دارد و نه به مصلحت کشور است، بنابراین بهترین راه این است که تقاضا را مدیریت کند و اجازه ندهد بی‌دلیل سفته‌بازی در این بخش صورت گیرد و تقاضای کاذب ایجاد ‌شود. 

وی با بیان اینکه مجلس در این خصوص قانون را مصوب کرده خاطرنشان کرد: متأسفانه شورای پول و اعتبار به قانون عمل نکرده و از وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هم که سؤال می‌کنیم، می‌گویند شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری کرده است. 

قادری خاطرنشان کرد: در این مورد یک تناقض وجود دارد که وزارت اقتصاد پاسخگو نیست و شورای پول و اعتبار براساس استنباط شخصی خود عمل می‌کند و این خلاف قانون است.


کد مطلب: 3553

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.mnxt23nmxftd2.html?3553

تيترآنلاين
  http://titronline.ir