لبناني ها با نگراني اوضاع سوريه را پيگيري مي کنند
18 ارديبهشت 1390 ساعت 15:05
در حالی که جنبش اعتراضی در سوریه ابعاد گسترده تری پیدا کرده است، لبنانی ها (که استثنائا این بار نظاره گر اوضاع هستند) نفس خود را در سینه ها حبس کرده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، لبنان با نگرانی وقایع سوریه را پیگیری می کند چرا که سرنوشت دو کشور به طور تنگاتنگی به هم گره خورده است.
به گزارش واحد مركزي خبر، بر اساس این گزارش امروزه مردم لبنان درباره نحوه برخورد با سرکوبهای رژیم سوریه و اعتراضهای سوریها، اتفاق نظر ندارند. در شهر طرابلس در شمال لبنان، صدها لبنانی روز جمعه در حمایت از معترضان سوری و علیه رژیم بشار اسد به تظاهرات پرداختند.
احمد فتفت نماینده پارلمان از منطقه شمال لبنان گفت : مردم شمال لبنان مدت زمانی طولانی حضور سوریه را اشغالگری کشور تلقی کرده اند و گاه شاهد کشتارهایی از جانب سوریها در بخشی از لبنان بوده اند به همین علت روابط انها با حکومت سوریه همواره پرتنش است. بر اساس این گزارش ، طی هفته های اخیر مقامات سوری یکی از نمایندگان نزدیک به سعد حریری نخست وزیر موقت را به دامن زدن به تنشها در کشورشان متهم کردند.
اندکی بعد این اتهامات را برخی از اعضای حزب اکثریت حاکم بر لبنان تکرار کردند.
اما پس از ان حزب الله و متحدانش ترجیح دادند در خصوص وقایع سوریه سکوت اختیار کنند هر چند پیامشان به خوبی انتقال یافت.
هواداران حزب الله و اکثریت پارلمانی متقاعد شده اند که رژیم سوریه قربانی توطئه است.
امل داوک یکی از شهروندان لبنانی در بیروت گفت: این نقشه امریکاییها امروزه در کشورهای عربی به ویژه در سوریه در حال اجرا است.
به نظر من این ها فقط به نفع اسرائیل است. این گزارش می افزاید: در سال دوهزار و پنج پس از ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان در بیروت، لبنان به دو بخش ضد سوری و هوادار سوریه تقسیم شد.
درحال حاضر اختلافها همچنان ادامه دارد و همه بسیار محتاط شده اند.
در شورای امنیت سازمان ملل لبنان به قطعنامه ای در محکومیت اقدامات سرکوبگرانه رژیم سوریه، رای منفی داد. ولید جنبلاط رهبر دروزیهای لبنان عقیده دارد اولویت صرفا ثبات در منطقه است.
جنبلاط گفت با توجه به اظهارات مروجان به اصطلاح دموکراسی در امریکا که در عراق اشفته بازاری به پا کردند یا اظهارات جنایتکاران جنگی اسرائیلی، بهتر است سوریه را به حال خود گذاشت تا این کشور خود از پس مشکلاتش بر آید. اکثر نمایندگان لبنانی ترجیح می دهند هیچ اظهار نظری درباره رژیم سوریه نکنند که هنوز نفوذ قابل توجهی در لبنان دارد.
در هر صورت اکثر انان از پیامدهای محلی بی ثبات شدن سوریه نگرانند. سیمون ابی رامیا نماینده پارلمان از جناح میشل عون گفت از انجا که ارتباطهای بسیاری زیادی میان دو کشور وجود دارد، نگرانیهای زیادی پدید امده است زیرا بی ثباتی در سوریه به طور قطع پیامدهایی در صحنه داخلی لبنان خواهد داشت .
انچه بیش از هر چیز ما رانگران کرده ، شعارهایی است که در خیابانهای سوریه شنیده می شود که جنبه های قومی و مذهبی پیدا کرده است. بر اساس این گزارش در حالی که جنبش اعتراضی در سوریه ابعاد گسترده تری پیدا کرده است، لبنانی ها (که استثنائا این بار نظاره گر اوضاع هستند) نفس خود را در سینه ها حبس کرده اند.
کد مطلب: 2383
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.6nit23nxxftd2.html?2383