تيترآنلاين - پدیده‌ای عجیب در نحوه صدور کارت صنعتگری هنرمندان صنایع دستی - نسخه قابل چاپ

پدیده‌ای عجیب در نحوه صدور کارت صنعتگری هنرمندان صنایع دستی

18 مهر 1392 ساعت 12:59

سازمان فنی‌و حرفه‌ای کارشناس همه 250 رشته موجود در حوزه صنایع دستی را ندارد لذا برخی از رشته‌ها برای اینکه کارت بیمه و حتی کارت صنعتگری بگیرند با مشکل مواجه هستند


برخی از هنرمندان صنایع دستی معتقدند اینکه باید کارت آموزش خود را از سازمان فنی‌و حرفه‌ای دریافت کنند تا آن را به سازمان میراث فرهنگی برای دریافت کارت صنعتگری و بیمه ارائه دهند توهین به سازمان و هنرمندان صنایع دستی است.

به گزارش تسنیم، یکی از مشکلاتی که هنرمندان صنایع دستی با آن درگیر هستند موضوع صدور کارت صنایع دستی و به تبع آن صدور کارت بیمه آنهاست که متأسفانه با وجود ظرفیت بالای معاونت صنایع دستی که در زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی قرار دارد این امر به سازمان فنی‌وحرفه‌ای واگذار شده است که آن سازمان هم مشکلات خاص خود را دارد.

یکی از این مشکلات این است که اولاً سازمان فنی‌و حرفه‌ای کارشناس همه 250 رشته موجود در حوزه صنایع دستی را ندارد لذا برخی از رشته‌ها برای اینکه کارت بیمه و حتی کارت صنعتگری بگیرند با مشکل مواجه هستند و از طرفی به نظر می رسد جنس سازمان فنی‌و حرفه ای با صنایع دستی فرق می‌کند و ماموریت هر کدام نیز با هم متفاوت است.

برای بررسی هر چه بیشتر این موضوع با برخی از هنرمندان صنایع دستی گفت‌وگو کردیم که نظرات آنها را در زیر می‌خوانید؛

*گرفتن مدرک از کسی که شاگرد من بوده توهین به من است

شهرام امیری، استاد دانشگاه و یک تولیدکننده صنایع دستی در این زمینه می‌گوید: این توهین به من است که وقتی مدرک درجه یک صنایع دستی دارم باید کارت خودم را از فردی بگیرم که شاگرد من بوده است، چرا من را به یک آدم بی‌تخصص می‌دهند؟ که البته آن هم رقیب من است و به من اجازه نخواهد داد من رشد کنم، چرا فنی و حرفه ای وارد این موضوع می‌شود؟

وی می‌افزاید: برای دریافت کارت‌ بیمه که حق هنرمندان صنایع دستی است، فنی‌وحرفه‌ای می‌گوید که شما کارت آموزش خود را از من بگیرید تا مدرکی به شما بدهم که آن را به معاونت صنایع دستی ارائه کنید و بتوانید بیمه شوید، این خودش توهین بزرگی به هنرمندان است، شما پیش کسی می‌روید که پیش خودت کار را یاد گرفته است.

*این اتفاق از بی‌عرضگی معاونت صنایع دستی و هنرمندان آن است

محمدرضا رشیدکردستانی، سرپرست اسبق معاونت صنایع دستی کشور نیز دراین زمینه می‌گوید: متأسفانه هنرمند صنایع دستی باید کارت آموزش هنر خود را داشته باشد لذا در آن جایی که تراشکاری و سیم‌کشی که مربوط به سازمان فنی و حرفه‌ای است را یاد می‌دهند مثلاً کلاس فرش بافی برگزار می‌کنند و هنرمند فرشباف باید از یک آدم غیرهنرمند چیزی را یاد بگیرد، امتحان بدهد تا بعدکارتی را به او بدهند تا آن کارت مبنای بیمه‌ای شدن وی باشد.
وی می‌افزاید‌: این اتفاق به علت بی‌عرضگی معاونت صنایع دستی و هنرمندان آن است که باید کارت صنایع دستی خود را از سازمانی دیگر دریافت کنند.

*استاندارد رشته نمدمالی را خودم برای سازمان فنی و حرفه‌ای نوشتم/فنی‌وحرفه‌ای صلاحیت این کار را ندارد

سعید سالارمنش یک تولیدکننده صنایع دستی در رشته نمدمالی هم در این زمینه می‌گوید: سازمان فنی و حرفه ای کسی را در رشته من نداشت که از من امتحان بگیرد، گفتند ما نمی‌توانیم شما را بیمه کنیم، گفتم چرا؟ گفت: ما در تهران نمد مال نداریم.

وی اضافه می‌کند: آنها استاندارد این رشته را هم نداشتند لذا من استاندارد آن را نوشتم، تدوین کردم، خودم 100 سوال 4 جوابی نوشتم و از خودم امتحان گرفتم. جالب است که نقشه‌هایی که کشیدم به من گفتند به‌به! چه نقشه قشنگی کشیدی.

سالارمنش اضافه می‌کند: یکی از مشکلات موجود این است که رشته‌های موجود در معاونت صنایع دستی با رشته‌های فنی‌و حرفه‌ای فرق می‌کند لذا به نظر نمی‌رسد این سازمان صلاحیت آن را داشته باشد که هنرمندان صنایع دستی برای گرفتن کارت آموزش به آن مراجعه کنند.

*معاونت صنایع دستی به تنهایی نمی‌تواند کارت صنایع دستی هنرمندان خود را صادر کند

احمد ذاکری‌منش نیز در این زمینه می‌گوید: الان اگر به سازمان صنایع دستی بروید و بخواهید که کارت کیف‌سازی را بگیرید به شما نمی‌دهند، چون خود سازمان نمی‌تواند به تنهایی کارت بیمه صادر کند و این خود نشان از ضعف این سازمان بزرگ است.

وی می‌افزاید: همه افرادی که می‌خواهند کارت بیمه دریافت کنند باید امتحان دهند و کارت فنی‌و حرفه‌ای را به معاونت صنایع دستی ارائه دهند تا آنها هم کارت صنعتگری صادر کنند و نامه‌ای دهند تا بیمه انجام شود.

ذاکری‌منش تصریح می‌کند: با این ترتیب اساتید قدیمی برای اینکه بخواهند بمه شوند باید باید به سازمان فنی و حرفه‌ای مراجعه کنند که شأن این اساتید این نیست که بخواهند سر کلاس سازمان فنی و حرفه‌ای بنشینند. از طرفی سازمان فنی و حرفه‌ای نیز برخی از رشته‌ها مانند مینیاتور را ندارد لذا نمی‌تواند کارت آموزش برای هنرمندان این رشته صادر کند.

وی اضافه می‌کند: نکته دیگر هم این است که سازمان فنی و حرفه‌ای سازمان جدایی است که رشته‌هایش سنخیتی با رشته‌های سازمان صنایع دستی ندارد سازمان صنایع دستی سازمانی هنری است و آن سازمان، فنی و حرفه‌ای است.


کد مطلب: 6181

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.6n-t23nzzftd2.html?6181

تيترآنلاين
  http://titronline.ir