جزئیات تحریم های تازه اتحادیه اروپا و كانادا
6 مرداد 1389 ساعت 11:33
نام بیست و چهار شرکت فعال در زمینه کشتی رانی ایران نیز در این فهرست دیده می شود که اکثر آنها در ایران مستقر هستند، اما بعضی از آنها در ...
تيترآنلاين - جزئیات تحریم های تازه اتحادیه اروپا که ده ها شرکت و شخصیت حقیقی ایران را در بر می گیرد در نشریه رسمی اتحادیه اروپا منتشر شد. دولت کانادا نیز به طور جداگانه تحریم های تازه ای را علیه ایران تصویب کرد که بیشتر به صنعت نفت ایران و پالایش نفت خام و گاز طبیعی مایع مربوط می شود.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از جهش،این فهرست روز سه شنبه ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) ، یک روز پس از تصویب تحریم های جدید علیه ایران در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر بروکسل، منتشر شد.
خبرگزاری بی بی سی گزارش داده است که نام شصت و شش شرکت و شخص حقیقی که گفته می شود به نحوی با برنامه های هستهای یا موشکی ایران ارتباط دارند در این فهرست دیده می شود.
علی دیواندری، مدیر عامل بانک ملت و محمد رضا موثق نیا، مدیر گروه صنایع ثامن الائمه (وابسته به سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع ایران) از جمله شخصیت هایی حقیقی هستند که نام آنها در این فهرست آمده است.
به گزارش تيترآنلاين، بانک ملی ایران و کلیه شعب و موسسات وابسته به آن از جمله بانک آریان، شرکت آسا، بانک کارگشایی، شرکت سرمایه گذاری بانک ملی ایران، چاپخانه بانک ملی، بانك ملت ، بانك صادرات ، بانك رفاه ، بانك سينا، بانك توسعه صادرات ، پست بانك ، ايدرو ، ماشين سازي اراك ، شرکت توسعه سرمایه گذاری سیمان، شرکت سیمان شمال، شرکت سیمان مازندران و نساجی مازندران از جمله موسساتی هستند که مشمول تحریم های تازه اتحادیه اروپا قرار گرفته اند.
بانک "فیوچر" که در بحرین مستقر است و دو سوم آن به ایران تعلق دارد نیز مشمول این تحریم ها شده است.
گفته می شود این تحریم ها، که بخش عمده آن یک روز پس از تصویب به اجرا گذاشته شده است شدید ترین تحریم هایی است که اتحادیه اروپا تا کنون علیه یک کشور خارجی اعمال کرده است.
فقط بخشی از تحریم ها که به قانون گذاری احتیاج داشته است، از ماه سپتامبر اجرا خواهد شد.
در فهرست منتشر شده همچنین نام شرکت صنایع هوایی ایران، شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران، شرکت بیمه ایران، ماشین سازی اراک و شرکت پرتو صنعت دیده می شود.
همچنین اسامی شش شخص و پنج شرکت مربوط به سپاه پاسداران ایران در این فهرست منتشر شده است.
نام بیست و چهار شرکت فعال در زمینه کشتی رانی ایران نیز در این فهرست دیده می شود که اکثر آنها در ایران مستقر هستند، اما بعضی از آنها در کشورهایی نظیر چین، مالت، سنگاپور، بریتانیا، امارات متحده عربی و آلمان نیز فعالیت می کنند.
این تحریم ها، شدید تر از تحریم هایی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر اردیبهشت ماه علیه ایران تصویب کرده بود.
تشدید تحریم ها؛ اقدامی از سر ناچاری
رابرت کوپر، از دیپلمات های ارشد اتحادیه اروپا به بی بی سی فارسی گفت که هدف اتحادیه اروپا از وضع این تحریم ها پیدا کردن یک راه حل صلح آمیز و دیپلماتیک برای برنامه های هسته ای ایران و مذاکره با این کشور است.
او با اشاره به اینکه دولت کنونی ایالات متحده آمریکا نگاه مثبتی در قبال ایران دارد گفت: "فرصتی واقعی برای تغییر به وجود آمده است."
او از اینکه کشورهای غربی نتوانسته اند درباره مساله هسته ای ایران که مساله ای نگران کننده بوده است با ایران مذاکره کنند ابراز تاسف کرد.
آقای کوپر تاکید کرد که تحریم های تازه اقدامی از سر ناچاری بوده است و افزود: "ما دوسال بود که در پی تشدید تحریم ها نرفته بودیم اما مذاکرات متوقف شد و ما باید کاری می کردیم. بنابراین ما به دنبال راهی رفتیم که از نظر ما مسالمت آمیز ترین راه بود. ما دوست داریم با ایران درباره مساله ای که به همه خاورمیانه مربوط می شود وارد مذاکره جدی شویم."
او همچنین گفت که همه شرکت ها و افرادی که نامشان در فهرست آمده است به نحوی با پرونده هسته ای ایران ارتباط دارند. آقای کوپر گفت: "ما نقش هر شرکت را به دقت بررسی کرده ایم تا بعدا در هر محکمه ای بتوانیم از این تحریم ها دفاع کنیم."
او با اشاره به اینکه تحقیق درباره شرکت ها و اسامی که نامشان در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا آمده است به وسیله ۲۷ کشور انجام شده است، گفت: "کار آسانی نبوده که مقامات بیست و هفت کشور را برای انجام کاری به اجماع برسانیم. مطمئن باشید که شواهد ما قوی بوده است."
مقامات روسیه، کشوری که پیشتر به تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران رای مثبت داده بود، از تحریم های تازه اتحادیه اروپا انتقاد کرد و آن را غیرقابل قبول دانست. چند ساعت پس از تصویب این تحریم ها در روز دوشنبه رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این اقدام اتحادیه اروپا را بی اثر خواند و تاکید کرد که این مساله فقط به پیچیده تر شدن شرایط کمک خواهد کرد.
از سوی دیگر ایران در نامه ای به مدیر آژانس بین المللی انرژی هسته ای آمادگی اش را برای مذاکره درباره تبادل سوخت اعلام کرد. اما محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران بار دیگر برای مذاکره بر سر تبادل سوخت هسته ای شرط هایی را اعلام کرد.
او گفت که ایران به مذاکرات خود با گروه ۱+۵ در حالی ادامه خواهد داد که کشورهای جدیدی نیز به گروه مذاکره کننده، اضافه شود و کشورهای غربی حسن نیت خود را نشان داده و دیدگاه خود را درباره برنامه های هسته ای اسرائیل اعلام کنند.
دولت کانادا نیز به طور جداگانه تحریم های تازه ای را علیه ایران تصویب کرد که بیشتر به صنعت نفت ایران و پالایش نفت خام و گاز طبیعی مایع مربوط می شود.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايرانتو،، دولت محافظه کار کانادا ، به منظور تحت فشار قرار دادن ایران جهت اعمال محدودیت در برنامه ای هسته ای، اقدام به وضع تحریم های جدید و یکجانبه علیه ايران نموده است. "گزارش CTV حاکیست، این تحریم ها، روز 22 جولای، در جلسه کابینه مورد تصویب قرار گرفت.
گفته می شود، کانادا با هرگونه سرمایه گذاری در زمینه انرژی و همچنین کالاهای صادراتی که بتواند بنحوی ایران را در برنامه های هسته ای خود کمک کند، جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر این، تأسیس موسسات مالی در داخل کانادا ممنوع شده و شرکت های کانادایی نیز از خرید کالاهای ایرانی منع می شوند.
یک مقام رسمی گفته است، تحریم های جدید، نه تنها برای ایران بلکه یک هشدار آشکار برای سایر کشورهایی است که بدنبال آرزوهای هسته ای باشند. تحریم های کانادایی مشابه مواردی است که پیش از این از سوی کنگره آمریکا و اتحادیه اروپا ، علیه ایران وضع شده است.
مجلس نمايندگان و سنای آمريکا روز پنجشنبه هفته گذشته طرح تحريم فراگير ايران، با هدف تحت فشار قرار دادن بخش های انرژی و بانکداری در اين کشور را تصويب کردند.
طرح مصوب کنگره آمريکا، سرمايهگذاری در حوزه نفت و گاز، صادرات بنزين و فرآورده های نفتی به ايران و شرکت های مرتبط با سپاه پاسداران را هدف گرفته و شرکت ها و موسساتی که بر خلاف آن عمل کنند، با قطع رابطه با بازار آمريکا مواجه خواهند شد.
لينك اطلاعات مربوط به تحريم هاي جديد اتحاديه اروپا
کد مطلب: 652
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcgrx934ak9n.pra.html?652