معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان گفته است 69 درصد جوانان از صدا وسیما رضایت دارند
29 خرداد 1389 ساعت 18:09
با این اوصاف بسیار جای خوشبختی است که این سازمان به اهداف و رسالتش در این فاصله کوتاه دست یافته است و در حال حاضر تنها نگرانی هایش و مهمتر از همه بودجه سازمان را برای 31 درصد دیگر هزینه خواهد کرد
تيترآنلاين - معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان گفته است 69 درصد جوانان از صدا وسیما رضایت دارند. همین مقام مسئول اعلام کرده است: « 59 درصد از افراد 15 تا 29 سال معتقدند كه فیلمها و سریالهایی كه در سیما پخش میشود از كیفیت بالایی برخوردار است و 54 درصد برنامههای صدا و سیما را دارای شادمانی و تنوع میدانند. همچنین 67 درصد بر این باورند كه برنامههای خبری، سیاسی و اجتماعی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حقایق را برای مردم بازگو میكند.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از خبرگزاري مجلس، با این اوصاف بسیار جای خوشبختی است که این سازمان به اهداف و رسالتش در این فاصله کوتاه دست یافته است و در حال حاضر تنها نگرانی هایش و مهمتر از همه بودجه سازمان را برای 31 درصد دیگر هزینه خواهد کرد در اين خصوص هفته نامه مندیل سیستان نظر دو تن از نمایندگان استان را جویا شده است که در زیر می خوانید.
سازمان ملی جوانان دستخوش مسائل سیاسی است
با وجود بیست و شش میلیون جوان در کشور، سازمان ملی جوانان وظیفه حساسی در جهت رسیدن به اهدافش در پیش رو دارد. سیاستگذاری برای این قشر عظیم آنطور که در برنامههای چهارم و پنجم آمده است برنامهای کلان به نظر میرسد اما سازمان ملی جوانان چقدر در اجرا موفق بوده است؟ آیا وظیفهاش نظارت و برنامهریزی است؟ در این دو بخش چقدر موفقیت داشته است؟
عباسعلی نورا عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی به ضرورت وجود این سازمان و وظیفهاش که آماده کردن نسل حاضر برای آینده است اشاره میکند ودر انتقاد از عملکرد این سازمان میگوید: «بافتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ما باید ترمیم و بازسازی شود تا این نسل را بشود آماده کرد». نورا معتقد است که مصوبات خوبی داریم اما در اجرا موفق نیستیم.
اين نماینده عدم موفقیت سازمان ملی جوانان را در مقاطع مختلف ناشی از سیاست زدگی این سازمان میداند و میگوید: « سازمان ملی جوانان در برخی موارد وارد جهت گیریهای سیاسی شده است و از هدفش دور مانده است . »
سازمان ملی جوانان در تمامی استانها متناسب با وظایف و اهدافش، فعالیتهایی دارد. نورا درباره فعالیت این سازمان در حوزه انتخابیهاش اظهار میکند: « جوانان ما این سازمان را نمیشناسند و اطلاعاتی در باره فعالیتها و برنامههای این سازمان ندارند. این سازمان اختصاصی شده است».
این نماینده معتقد است، سازمان ملی جوانان باید بتواند جایگاه خودش را در میان جامعه و به خصوص جوانان باز کند.
توسعه فرهنگی جوانان مغفول مانده است
برنامهریزی فرهنگی برای جوانان از مهمترین وظایف این سازمان به شمار میرود، چه بسا نگاه فرهنگی به سازمان موجبات تشکیل آن را فراهم کرده باشد. اما این سازمان در سامان دادن اوقات فراغت جوانان و هویت یافتن جوانان چقدر نقش داشته است؟
کیخا یکی از نمایندگان سیستان و بلوچستان توسعه فرهنگی را مهمترین بخش توسعه و زیربنای توسعه همه جانبه و زمینه ساز آن میداند و میگوید: «توسعه فرهنگی در منطقه ما فراموش شده است. ما گرفتار آب و برق و جاده هستیم و متأسفانه وقت پیش نمی آید که سراغ مسئولین فرهنگی استان برویم، مسئولین هم به نظر میرسد حوزه فرهنگ را فراموش کردهاند».
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به پیشینه تاریخی استان میافزاید: «این سازمان متولی رشد جوانان است، اما به نظر من مسئولین فرهنگی به رشد فرهنگی به عنوان زیرساخت توسعه ایمان ندارند. مدیران فرهنگی، بایدفرهنگ را خوب بشناسند، وقتی مدیری دانش توسعه فرهنگی نداشته باشد چطور میتواند باعث رشد وتوسعه فرهنگ باشد؟»
اولویت اول توسعه همه جانبه است
نماینده مردم زابل وزهک جوانان را در حوزه فرهنگ رها شده عنوان میکند و معتقد است در جهت همدلی مردم در حوزه فرهنگ کاری انجام نشده است.
یک عضو فراکسیون جوانان در مجلس معتقد است سازمان ملی جوانان و نهادهایی که مسئولیت پرداختن به حوزه جوانان را دارند باید برنامههایی را در حوزه تربیت بدنی و تفریحات سالم را در دستور کار غنیسازی اوقات فراغت جوانان قرار دهند. سازمان ملی جوانان به عنوان یک نهاد ستادی وظیفه دارد میان نهادهای مختلفی که وظیفه دارند به مسایل جوانان بپردازند هماهنگی ایجاد کند، به خصوص میان سازمان تربیت بدنی، وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم باید هماهنگیهایی صورت گیرد تا از امکانات آنها هم در ورزش و تفریحات سالم و هم در راستای تقویت جنبههای روحی و روانی نوجوانان و جوانان استفاده شود.
قانون بودجه 89، بودجه سازمان ملی جوانان، 39 میلیارد تومان تصویب شده که در مقایسه با بودجه 11 میلیارد تومانی در سال 84، رشدی بالغ بر 5/3برابر داشته است. برای سازمان ملی جوانان که اکنون به نظر میرسد هیچ نوع کار اجرایی را بر عهده نداشته و تنها نقش سیاستگذاری و تدوین برنامه امور جوانان و ابلاغ آنان به سازمانها و دستگاههای گوناگون را دارد این رشد قابل تأمل است .
مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس درباره الحاق سازمان ملی جوانان در وزارت ورزش در صورت تصویب نهایی در صحن علنی میتواند موجب شفافیت فعالیتهای این نهاد مهم شود. با تصویب این طرح امکان پاسخگویی مسئولان سازمان در زمینه عملکرد شان بیشتر میشود.
کد مطلب: 463
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcgrw9t4ak93.pra.html?463