تيترآنلاين - برخورد هاي سليقه اي در پديده بد حجابي - نسخه قابل چاپ

برخورد هاي سليقه اي در پديده بد حجابي

1 تير 1389 ساعت 14:17

با وجود اين كه رئيس جمهور به اقدامهاي فرهنگي در اين عرصه معتقدند ولي بايد سؤال كرد كه چرا مسؤوليت آن را به وزارت كشور سپرده اند؟


تيترآنلاين - در نحوه برخورد با پديده بد حجابي اختلاف نظرها آن قدر جدي است كه گاه اصل ماجرا را به حاشيه مي رود. ماجرا وقتي شكل تازه اي به خود گرفت كه رئيس جمهور در شب سالگرد انتخابات سال گذشته به تلويزيون آمد و عليه شيوه هاي اجرايي طرح عفاف و حجاب سخن گفت. 

دكتر احمدي نژاد كه پيش از اين نيز چند بار از برخوردهاي انتظامي در مسأله مبارزه با بدحجابي انتقاد كرده بود در اين برنامه تلويزيوني به شدت به نيروي انتظامي تاخت و از برخوردهاي انتظامي و سوال درباره نسبت اشخاص در خيابانها انتقاد و حتي نيروي انتظامي را تهديد به مداخله در اين قضيه كرد.
اين سخنان تند و كم سابقه رئيس جمهور با واكنشهاي اصولگرايان روبرو شد و آنها ضمن انتقاد از اظهارات رئيس جمهور، وي را به تأثيرپذيري از برخي اعضاي كابينه متهم كردند. 

علي مطهري، نماينده مردم تهران به اليلنا مي گويد: دين اسلام گفته كه بايد امر حجاب در كشورهاي اسلامي رعايت شود، به همين دليل دولت نمي تواند نسبت به اين امر بي توجه باشد.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد: نظارت هم اين نيست كه با باتوم به جان مردم بيفتيم بلكه راههاي مختلفي دارد و اگر مردم ببينند دولت به اين مسأله حساس است خود رعايت مي كنند .

شايد مهمترين استدلال موافقان رئيس جمهور، مخالفت با اعمال روشهاي سليقه اي و امتحان پس دادن است كه نمونه هاي آن اين روزها در حال تكرار است. 

سؤال اين جاست كه موارد بدحجابي تاكنون تعريف شده است؟ آيا كارشناسان مصاديق بدحجابي را مشخص كرده اند تا دست براي اعمال سليقه هاي شخصي باز نباشد؟ 

منيره نوبخت عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، به ايسنا مي گويد: امر به معروف و نهي از منكر وظيفه پليس نيست، بلكه پليس قوه قهريه و بازدارنده از ارتكاب جرم در جامعه است. تشكيلات پليس امنيت در نيروي انتظامي، وظيفه برخورد با جرايم مخل امنيت اخلاقي و فرهنگي جامعه را برعهده دارد و ارشاد جامعه، به نحوي كه در دور نخست طرح ارتقاي امنيت اجتماعي شاهد بوديم تناسبي با وظايف پليس ندارد. 

عضو شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، ضمن تقدير از نگاه فرهنگي رئيس جمهور نسبت به مسأله عفاف و حجاب، مي گويد: با وجود اين كه ايشان به اقدامهاي فرهنگي در اين عرصه معتقدند ولي بايد سؤال كرد كه چرا مسؤوليت آن را به وزارت كشور سپرده اند؟ اگر بنا باشد مقوله عفاف و حجاب در وزارت كشور و در ذيل ستاد صيانت از حقوق شهروندي مورد توجه قرار گيرد، طبعا امكان ورود نيروي انتظامي به عنوان زيرمجموعه اين وزارتخانه به عرصه برخورد با بدحجابي افزايش پيدا مي كند و اين مجرا راه مناسبي براي پيگيري اقدامهاي فرهنگي نيست.

يك نمونه از برخورد هاي سليقه اي

وقتي دولت از اجراي طرح توسعه فرهنگ عفاف و حجاب كه برخوردها را در اين زمينه هماهنگ مي كند خودداري مي كند نتيحه آن هرج و مرج در مبارزه با بدحجابي است كه يك نمونه آن در گزارش مهر از شيوه هاي مبارزه با بدحجابي در دانشگاهها نمود يافته است .بر اين اساس در دانشگاه علامه طباطبايي براي برخي بدحجابان كه به اين نوع پوشش مصر بوده اند يك تا دو ترم تعليق از تحصيل، حكم انضباطي صادر شده است.

مسوولان اين دانشگاه هر هفته افرادي را به كميته انضباطي احضار مي كنند كه با اين افراد مطابق آيين نامه انضباطي برخورد مي شود.همچنين در اين دانشگاه و به گفته رئيس آن در هر دانشكده فردي با درجه تحصيل ليسانس انتخاب شده و روش تذكر و يادآوري را فرا گرفته است تا بتواند با «عاطفه و نرمي» به دانشجويان تذكر دهند. بر اساس اين طرح اكنون هفت نفر در هفت دانشكده علامه حضور دارند كه درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذكر مي دهند.

اما در دانشگاه تهران، ورود افراد بدحجاب (كه تعريفش مشخص نيست) به دانشگاه تهران ممنوع است، استفاده از مقنعه در دانشكده هاي زبانهاي خارجي و علوم تربيتي دانشگاه تهران اجباري است و با دانشجويان پسر بدحجاب (منظور از اين اصطلاح جديد هم روشن نيست) در دانشگاه برخورد مي شود.

دردانشگاه اصفهان بدحجابان مي توانند درباره ضرورت حجاب با برخي استادان دانشگاه مباحثه كنند اما از دانشجوياني كه تمايلي به انجام مباحثه ندارند تنها تعهد اخذ مي شود و اگر مجدداً شؤون اسلامي را رعايت نكردند، دفتر امور فرهنگي دانشگاه اين موضوع را به اطلاع خانواده اين دانشجويان مي رساند و در صورت تكرار دفعات تخلف، دانشجويان متخلف به كميته انضباطي احضار مي شوند. جرايمي چون توبيخ كتبي، درج در پرونده و يا محروميت از تحصيل به مدت يك يا دو نيمسال براي آنها درنظر گرفته مي شود. 

در دانشگاه علم و صنعت دانشجويان بدحجاب هنگام ورود به دانشگاه شناسايي مي شوند و به آنها تذكر داده مي شود اما در صورت تكرار كارت دانشجويي آنها ضبط شده و به مراجع ذي ربط ارائه مي شود .
سياست كلي دانشگاه خواجه نصير طوسي نيزارشاد و بخشش است.مي بينيد كه حتي در مجموعه هاي يك وزارتخانه، سياست روشن درباره مبارزه با بدحجابي وجود ندارد، از آن بدتر اين كه در يك دانشگاه و يا دانشكده استفاده از مقنعه اجباري است و در دانشگاه ديگر، نه! به نظر شما با اين شيوه مبارزه با بدحجابي به سرانجامي مي رسد؟ 

تهيه كننده: آرش شفاعي


کد مطلب: 481

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcgrq9t4ak97.pra.html?481

تيترآنلاين
  http://titronline.ir