اندونزي هم به فكر تغيير پايتخت است
17 مهر 1389 ساعت 8:38
دولت اندونزی با تغییر پایتخت این کشور، به ناخدایی می ماند که کشتی خود را که در حال غرق شدن است به حال خود وامی گذارد و آن را در همین حالت ترک می کند، و بدون توجه به حال سرنشینان این کشتی شکسته، خود را به محل امنی می رساند.
تيترآنلاين - جمعیت شهر جاکارتا و وضعیت بدِ ترافیک در این شهر به حدی رسیده که دولت اندونزی ممکن است پایتخت جدیدی برای این کشور تأسیس کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، جمعیت جاکارتا در ساعات اداری به اوج خود می رسد و بالغ بر بیست و هشت میلیون نفر می شود.
شمار فزاینده ای از روستانشینان اندونزی کماکان به امید پیدا کردن شغل، به جاکارتا مهاجرت می کنند.
بنا بر این گزارش، در هر روز بیش از یک هزار و پانصد موتورسیکلت و پانصد خودرو جدید به ترافیک این شهر اضافه می شود. این در حالی است که شهر جاکارتا حتی از سامانه قطارهای زیرزمینی مترو برخوردار نیست. البته دولت این کشور قول داده تا سال 2016 میلادی، خطوط مترو برای شهر جاکارتا راه اندازی کند.
این در حالی است که کارشناسان می گویند این بسیار دیر خواهد بود زیرا، پیش بینی می شود اگر ازدیاد جمعیت و ترافیک جاکارتا به همین منوال ادامه یابد، تا پایان سال 2012 میلادی، ترافیک این شهر به کلی قفل شده و تردد خودروها در آن کاملاً از حرکت می ایستد.
برخی از کارشناسان امور اجتماعی درباره بروز هرج و مرج و حتی شورش های احتمالی توسط شهروندان ساکن جاکارتا در صورت قفل شدن کامل ترافیک در این شهر هشدار داده اند. از همین رو، سوسیلو بامبانگ یودهویونو، رئیس جمهور اندونزی پیشنهاد داده که مقر دولت این کشور از شهر جاکارتا بیرون برده شود و پایتختی جدید برای این کشور ایجاد شود.
خبرنگار این شبکه که بیش از سیزده سال در جاکارتا زندگی کرده است در خصوص ترافیک وحشتناک آن گفت، طی این سال ها که من در جاکارتا بسر می بردم، من شخصاً شاهد وخیم تر شدن مدام وضعیت تردد شهری و همچنین افزایش قابل ملاحظه جمعیت این شهر بوده ام.
قابلیت رسیدگی به بهداشت عمومی شهروندان در این شهر شلوغ نیز به مراتب دشوارتر از قبل شده است. وی افزود به نظر من، برنامه دولت اندونزی برای بیرون بردن وزارتخانه های دولتی از جاکارتا و انتقال آن به شهری دیگر که پایتخت جدید اندونزی خواهد شد، بسیار جدی است.
وی تأکید کرد البته ممکن است دولت کشور اندونزی مانند برخی دیگر از کشورهای جهان، شهری کاملاً جدید را مثلاً در حدود یکصد کیلومتری جاکارتا به عنوان پایتخت جدید این کشور بنا کند.
وی در خاتمه اضافه کرد، برخی از کارشناسان و مردم این کشور بر این عقیده اند که دولت اندونزی با تغییر پایتخت این کشور، به ناخدایی می ماند که کشتی خود را که در حال غرق شدن است به حال خود وامی گذارد و آن را در همین حالت ترک می کند، و بدون توجه به حال سرنشینان این کشتی شکسته، خود را به محل امنی می رساند.
کد مطلب: 1095
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.y9qrak9znpr4a.html?1095