قذافی به شدت از وقوع آشوب و بلوا در لیبی به هراس افتاده است
29 بهمن 1389 ساعت 12:47
ستون فقرات نظام وی گارد انقلابی او، چهل هزار مامور و کمیته انقلابی اش است.همین افراد هستند که هر گاه قذافی در معرض تهدید قرار می گیرد به خیابانها می ریزند.
تيترآنلاين - معمر قذافی به حمایت طولانی غرب از نظام وی دل بسته است. شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: باد اعتراضات همچنان در لیبی در حال وزیدن است. سرهنگ معمر قذافی از چهل و دو سال پیش تاکنون با مشتی آهنین این کشور را رهبری می کند.
قذافی تلاش می کند روز خشم اعلام شده مخالفان را با شکست مواجه کند. بنابر اعلام سازمان دیده بان حقوق بشر، چهارده نفر از مبتکران برگزاری روز خشم در لیبی بازداشت شده اند.
در حال حاضر این طرفداران معمر قذافی هستند که در خیابانهای طرابلس حضور دارند. اکنون این سوال مطرح است که آیا قذافی به طور واقعی احساس می کند که در معرض تهدید قرار دارد یا نه.
رهبر لیبی از چند روز پیش تاکنون به طور مرتب مشاوران سیاسی خود را برای مشورت فرا می خواند. قذافی به شدت از وقوع آشوب و بلوا در لیبی به هراس افتاده است. وی با دقت فراوان انقلاب های رخ داده را در همسایگی هایش پیگیری می کند.
قذافی تا آخرین لحظه از حسنی مبارک حمایت کرد. رهبر لیبی حتی روز بعد از سقوط بن علی و فرار وی ، برای حمایت از او در صفحه تلویزیون ظاهر شد. وی گفت: من از آنچه در تونس رخ می دهد بسیار ناراحت هستم. رهبر لیبی از آن زمان گفتمان متفاوتی را در پیش گرفته است.
قذافی از زمان کودتایش در اول سپتامبر هزار و نهصد و شصت و نه با حمایت از سازمان های تروریستی، دموکراسی های غربی را به چالش کشید. وی متهم است که مسئول مستقیم چندین مورد از سوء قصدهای رخ داده بویژه سوء قصد علیه یک فروند هواپیمای پان امریکن در آسمان لاکربی در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت است.
وی در سالهای اخیر با پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان این سوء قصد باعث شد امریکا تحریم های خود را علیه لیبی لغو کند و بتواند به پایتخت های اروپایی سفر کند.
ستون فقرات نظام وی گارد انقلابی او، چهل هزار مامور و کمیته انقلابی اش است. همین افراد هستند که هر گاه قذافی در معرض تهدید قرار می گیرد به خیابانها می ریزند.
قذافی از چند روز پیش تلاش می کند خشم معترضان را فروبنشاند. او برای تحقق این هدف تدابیری را برای کاهش قیمت مایحتاج اولیه زندگی و آزادی زندانیان سیاسی اتخاذ کرده است.
صدها میلیارد دلار درآمد ناشی از منابع نفتی لیبی که در اختیار قذافی است تا حدی وی را خاطر جمع کرده است. رهبر لیبی امیدوار است جامعه بین الملل در مقایسه با بن علی و حسنی مبارک برای مدت طولانی تری از وی حمایت خواهد کرد.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، اشور شمس درباره تحولات لیبی گفت اصولا مردم لیبی مخالف حکومت قذافی هستند اما تا کنون نتوانسته بودند این مخالفت خود را به این گستردگی نشان دهند و عمال حکومت همیشه صدای مردم را در نطفه خفه می کردند.
اصولا رژیم قذافی در سازماندهی راهپیمایی در حمایت از خود بسیار حرفه ای عمل کرده است. در واقع هواداران حکومت همیشه تلاش کرده اند تا با راهپیمایی، ابتکار عمل را از تظاهرکنندگان مخالف دولت که خودجوش به خیابانها می ایند بدزدند.
این تحلیلگر درباره جانشینی قذافی هم گفت پیش از این همیشه صحبت از قرار گرفتن پسر قذافی به جای او بوده است اما به نظر می رسد با توجه به تحولات اخیر در کشورهای منطقه و خود لیبی این طرح به کلی کنار گذاشته شده است.
دیگر قذافی نمی تواند پسرش را به عنوان جانشین خود معرفی کند بویژه که مدتی است از سیف الاسلام که پیش از این به عنوان جانشین پدر مطرح بود، خبری نیست و احتمالا کشور را ترک کرده است.
مردم لیبی خواسته های مشروعی از حکومت دارند. یکی از خواسته های انها پاسخ حکومت به اعدام گسترده در زندان بوسلیم در سال هزار و نهصد و نود و شش بود که هزار و دویست نفر کشته شدند و خانواده ها از سرنوشت انها و محل دفن اجسادشان اطلاع ندارند.
کد مطلب: 1914
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.q9qrak9ytpr4a.html?1914