تيترآنلاين - دسترسي به قسمت‌هاي مثبت اينترنت حق همه مردم است - نسخه قابل چاپ

دسترسي به قسمت‌هاي مثبت اينترنت حق همه مردم است

موج , 18 ارديبهشت 1392 ساعت 23:56

اگر مفهوم اينترنت ملي اين است که ما حجم محدودي از علم و دانش را به واسطه اينکه خودمان داراي اينترنت ملي هستيم در اختيار مردم قرار دهيم و مانع دستيابي شهروندان به منابع اطلاعاتي بشويم بعدها دچار مشکلات خواهيم بود


کشورهايي که بخواهند توسعه پيدا کنند نياز به فناوري اطلاعات و منابع گسترده دانش به روز دارند ماهم از اين قاعده مستثنا نبوده و نياز داريم براي پيشرفت و توسعه هم پاي دانش روز پيش روي کنيم.

ارسلان فتحي پور رييس کميسيون اقتصادي مجلس پيرامون موضوع کم شدن سرعت اينترنت در روزهاي اخير به دليل اجراي طرح اينترنت ملي در کشور اظهار داشت: هر محصولي که درهرجاي دنيا توليدمي شود براي همه مردم جهان توليد مي‌شود و اصولاً وقتي در يک مدل جواب داده، اگر داده هاي آن به ترتيب فرمول استخراج شده فراهم و اعمال شود، آن وقت، تصور بر اين است که شما هم به همين سطح توفيق و پيشرفت دست مي‌يابيد.
رييس کميسيون اقتصادي مجلس تصريح کرد: اينترنت ملي يک توان ملي است، گمان نکنم براي کسي خوشايند نباشد که صاحب اينترنت ملي به عنوان يک فناوري باشيم اما اگر مفهوم اينترنت ملي اين است که ما حجم محدودي از علم و دانش را به واسطه اينکه خودمان داراي اينترنت ملي هستيم در اختيار مردم قرار دهيم و مانع دستيابي شهروندان به منابع اطلاعاتي بشويم بعدها دچار مشکلات خواهيم بود. 

وي پيشنهاد داد: به جاي حذف اينترنت جهاني مي‌توان زواياي نامطلوب اين منبع اطلاعات بي نهايت و بيکران را با فيلترينگ حذف و اثرات سوء را محدود کرد. 

فتحي پور با اشاره به اينکه در بين اغلب کشورها موضوع فيلترينگ وجود دارد و تنها در ايران اعمال نمي‌شود، گفت: اين اجماع بين نخبگان هم هست که در مورد سايت‌ها و مطالب اشاعه شيطان پرستي، فساد و فحشا و آرمان‌هاي مغاير انقلاب اسلامي مي‌توانيم اعلام فيلترينگ کنيم اما نه اين که دسترسي مطلق را قطع کنيم.
اينترنت به معناي مسير تسهيل دسترسي به دانش و اطلاعات جهاني است. 

رييس کميسيون اقتصادي مجلس اظهار داشت : گر اينترنت را به طور مطلق از دسترس خارج کنيم، دچار مشکل مي‌شويم و اثر سوء بر توليد ملي و دانش ما خواهد داشت، با تاکيد‌ها مکرر رهبر معظم انقلاب درباره توليد علم و دستيابي به قله هاي بلند دانش و فناوري نبايد راه هاي دسترسي به دانش روز جهان را بست. زيرا دانش ما بايد جهاني باشد. 

وي تاکيد کرد: مثلاً در نمايشگاه هاي جهاني تخصصي، متخصصين از همه جاي دنيا جمع مي‌شوند و به کشور برگزار کننده نمايشگاه سفر مي‌کنند تا دريافت اطلاعات داشته، دانش خود را به روز کنند وبا توان علمي جهاني همسو باشند. 

در همين ارتباط نويسنده کتاب سرمايه اجتماعي ادامه داد: در دهه 70 و 80 ميلادي در دوران جنگ سرد عمده‌ترين بحث ميان شرق و غرب، جاسوسي علم و تکنولوژي بوده و هست و در همين حال حاضر هم بسياري کشورها هنوز بر روي جاسوسي علم و دانش سرمايه گذاري مي‌کنند، بنابراين در شرايط فعلي که جريان آزاد اطلاعات گسترش يافته و به نوعي از طريق اينترنت، دهکده جهاني معنا پيدا مي‌کند، مطلوب نيست که مطلقاً جلوي اينترنت گرفته شود. 

وي با صراحت تاکيد کرد: دسترسي به قسمت‌هاي مثبت اينترنت حق همه مردم است. در عين حال توجه داشته باشيم اينترنت ملي نمايش توان ملي ماست. ضمنا اگر توان اجراي اينترنت ملي را داشته باشيم مي‌توانيم اينترنت منطقه اي و پس از آن اينترنت اسلامي مطابق با شعائر ديني و اسلامي داشته باشيم و بتوانيم فناوري اين نوع اينترنت را به خارج از مرزها صادر کنيم، مايه فخر و مباهات است.


کد مطلب: 5712

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.q9nrak9uxpr4a.html?5712

تيترآنلاين
  http://titronline.ir