فروش هفتصد ميليون توماني تابلوي سهراب سپهري در ساتبيز لندن
15 مهر 1390 ساعت 18:38
این رقم خیره کننده حتی از پیش بینی کارشناسان این حراج نیز حدود 100 هزار دلار فراتر بود تا بار دیگر سهراب سپهری را به عنوان یکی از گرانقیمتترین مدرنیستهای خاورمیانه بر سر زبان ها اندازد
تابلوی نقاشی زنده یاد «سهراب سپهری» در حراج ساتبیز لندن، همه رقیبان ایرانی و عرب را پشت سر گذاشت و با فاصله بسیار توانست بار دیگر سرآمدی هنر ایران را در مجموعه کشورهای عربی در لندن به نمایش گذارد. و ركوردار فروش اين حراج شود.
این نقاشی بدون عنوان که از مجموعه درختهای سپهری است با تکنیک رنگ روغن روی بوم در اندازه 150×100 سانتی متر خلق شده ، حراج ساتبیز ،رقم پایه 325 هزار دلار را برایش پیشنهاد داده بود و با قیمت 593 هزارو 191 دلار معادل (385 هزار 250 پوند) و (بیش از هفتصد میلیون تومان) به فروش رسید.
این رقم خیره کننده حتی از پیش بینی کارشناسان این حراج نیز حدود 100 هزار دلار فراتر بود تا بار دیگر سهراب سپهری را به عنوان یکی از گرانقیمتترین مدرنیستهای خاورمیانه بر سر زبان ها اندازد. بعد از این هنرمند صاحب نام ایرانی، آثار هنرمندانی نظیر یوسف هوواییک 426 هزار 911 دلار و جواد سلیم 362 هزار و 240 دلار حائز رتبههای بعدی شدند.
مجسمه زندهیاد «بهمن محصص» با فروش 187 هزار دلار دومین اثر گران بهای هنرمندان ایرانی و چهارمین اثر گران قیمت این حراج بود که یک رکورد بسیار قابل ملاحظه برای این هنرمند است که در سال 2010 حیات را بدرود گفته است.
این مجسمه که از مجموعه «غول»های او به شمار میآید در حالی به این رکورد دست یافت که حراج ساتبیز تنها 81 هزار و 500 دلار قیمت پایه آن را اعلام کرده بود. بدین ترتیب این حراج ساتبیز را باید یک رنسانس در قیمت آثار بهمن محصص ارزیابی کرد.
موفقیت هشت مدرنیست پیشکسوت ایرانی در حالی بود که حراج این دوره ساتبیز اقبال چندانی نداشت و از مجموعه 124 اثر ارائه شده تنها 54 اثر به فروش رسید . در میان هنرمندانی که اثری از آنها به فروش نرسیده می توان به نام هایی پر آوازه ایی چون فرهاد مشیری هنرمند پیشرو معاصر اشاره کرد مشیری را می توان ناکام بزرگ ساتبیز لندن قلمداد کرد که به رغم ارایه دو اثر از وی هیچ یک از آنها به فروش نرسید.
از دیگر هنرمندان مطرح آسیایی كه به رقم فروش بالایی دست یافتند، میتوان به آثار «عبدالهادی القازار»، «دكترخالد مسعود»، «دكتر حسین امین» و «دكتر علی مسعود» اشاره كرد.
در این حراج 124 اثر هنری اعم از نقاشی، عکس و مجسمه به حراج گذاشته شد که نزدیک به نیمی از این آثار، یعنی 56 عدد آن، آثاری از 47 هنرمند ایرانی ست.
از دیگر توجهات این حراج به مارکت هنر ایران، اختصاص روی جلد کاتالوگ این دوره حراج به اثری از منیر فرمانفرمایان است. علاوه بر این در حالیکه در این کاتالوگ 115 صفحه ای که تقریباً در هر صفحه دو تا سه اثر معرفی شدهاند به سه هنرمند شاخص ایرانی سهراب سپهری، بهمن محصص و فرهاد مشیری هر یک، دو صفحه اختصاص داده شده که شامل توضیحات مبسوطی درباره هنرمند و تاثیرات هنری آثار او است.
از دیگر هنرمندانی که آثارشان در این حراج حضور دارد میتوان به نامهایی نظیر حسین کاظمی، مارکو گریگوریان، فرامرز پیلارام، جعفر روحبخش، حسین زنده رودی، عباس کیارستمی، کوروش شیشهگران، فرح اصولی، آرمان اسپتانیان، داریوش قرهزاد، رکنی و رامین حائریزاده، رضا درخشانی، شهریار احمدی، پروانه اعتمادی، بیتا فیاضی، صادق تیرافکن، عذرا عقیق بخشایشی، مرتضی پور حسینی و ... اشاره کرد.
کد مطلب: 3282
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.79wrak9xxpr4a.html?3282