تيترآنلاين - نيشي به پرونده «عقرب سياه» - نسخه قابل چاپ

نيشي به پرونده «عقرب سياه»

خراسان , 17 آبان 1390 ساعت 9:30

نويسنده : حميدرضا ناسخ

به راستي اين «عقرب سياه» کيست که يک بار محکوم به اعدام مي شود و بار ديگر تبرئه، دليل تفاوت فاحش احکام صادره را مردم دوست دارند بدانند


مردم همواره از سرنوشت «عقرب سياه» مي پرسند و مي خواهند بدانند دستگاه قضايي با اين متهم خطرناک چه مي کند؟ آن ها همچنين سوال مي کنند که به راستي چرا حدود ۴سال است که پرونده «عقرب سياه» همچنان مفتوح است، چرا وي به مانند عاملان جنايت سعادت آباد، پل مديريت و ... سريع محاکمه و مجازات نمي شود، البته مردم گاهي اوقات اين گونه نيز مي گويند: حتما چون جنايات عقرب سياه در منظر عموم رخ نداده است، پرونده مشمول مرور زمان شده است؟ 

و شايد چون «عقرب سياه» فقط قربانيانش را نيش زده و آن ها را نکشته است تا به حال حکم مجازات او با اما و اگر روبه رو شده است؟ اين ها سوالات مردم است و خواسته هاي آن ها که معتقدند عمق جنايت هتک حرمت ۳۰زن و دختر جوان در صورتي که اثبات شود، کمتر از قتل نيست، مردم مي گويند: نبايد اجازه داده مي شد از سال ۸۷ تاکنون «عقرب سياه» همچنان نفس بکشد و در زندان به اميد رهايي و تبرئه جا خوش کند.

پاسخ به بخشي از اين سوالات را مي توان در تغيير مديريت دستگاه قضايي جست وجو کرد، يعني پرونده عقرب سياه در دو دوره مديريتي يکي به رياست آيت ا... هاشمي شاهرودي و ديگري به رياست آيت ا... آملي لاريجاني جريان داشته است و آن چه سبب طولاني شدن آن گرديده است اعتراض به حکم تبرئه «عقرب سياه» در دوره فعلي و همچنين محاکمه مجدد آن در اين دوره مي باشد که به دليل رويکرد مبارک دوره جديد قوه قضائيه دربرخوردجدي باجرايمي از اين قبيل است. 

با اين وجود باز هم مردم ممکن است بپرسند به راستي اين «عقرب سياه» کيست که يک بار محکوم به اعدام مي شود و بار ديگر تبرئه، دليل تفاوت فاحش احکام صادره را مردم دوست دارند بدانند، مادامي که رئيس قوه قضاييه به حکم تبرئه «عقرب» اعتراض مي کند، مردم از خود سوال مي کنند که مبادا دست پنهاني در کار است تا عقرب به زندگي عادي بازگردد. تهديدشدن شاکيان توسط «عقرب سياه» آن گاه که روزنامه ها از مشروح جلسات محاکمه نوشتند هرگز از ياد مردم و مخاطبان نرفته است.

به راستي کدام نقطه کور در پرونده عقرب سياه وجود دارد که هم جريان محاکمه او را طولاني کرده است و هم در هر بار محاکمه پس از مدتي حکمي بين صفر و صد (تبرئه و اعدام) درباره وي صادر مي شود؟ آيا قوانين کيفري نقص دارند يا پرونده؟ نواقص نه گانه اي که اکنون ديوان عالي کشور به واسطه آن حکم تبرئه را نقض کرده است به چه دليل است. آيا اين نواقص پس از صدور حکم اعدام هم وجود داشت و باز به واسطه همان نواقص بود که حکم اعدام نقض شد؟ اين همه نقص چرا؟ و از کجا آمده اند؟
 
بديهي است که قضات کار بلد دادگاه کيفري پايتخت اين پرونده را رسيدگي کرده اند و در هر مرحله از رسيدگي ۵قاضي به آن راي داده اند و حکم نهايي با اکثريت آراي قضات صادر شده است؟ اين همه تفاوت فاحش در حکم دو شعبه دادگاه کيفري پايتخت چگونه پيش آمده است؟ و حالا باخبر شديم که «عقرب سياه» توسط هيئت قضايي جديد مورد محاکمه قرار مي گيرد، آن هم دو ماه ديگر، اگر پرونده به دفتر دادگاه کيفري استان تهران برسد! پس از رسيدن پرونده و برگزاري دادگاه و باز ارسال پرونده به ديوان عالي کشور نيز يک پروسه طولاني مدت طي خواهد شد،پروسه اي که شايد طي آن اتفاقات ديگري بيفتد، پروسه اي که باز ممکن است سوال ها و اما و اگرهايي را در اذهان مردم ايجاد کند، در اين صورت آيا بهتر نيست دستگاه قضايي پرونده «عقرب سياه» را چونان پرونده «جنايت سعادت آباد»، «پل مديريت تهران» و «قتل روح ا...داداشي» به حساب آورد و در اسرع وقت چندان که به روند تحقيقات چندباره لطمه اي وارد نشود مورد رسيدگي قرار دهد تا اين پرونده نيز بسته شود و مردم اميدوارتر به اجراي عدالت شوند.


کد مطلب: 3480

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.79wrak9tzpr4a.html?3480

تيترآنلاين
  http://titronline.ir