تيترآنلاين - نگاهی گذرا به زندگی يك فوتبالیست نابغه - نسخه قابل چاپ

نگاهی گذرا به زندگی يك فوتبالیست نابغه

پارس فوتبال , 5 تير 1391 ساعت 22:02

بازیکنی که بر اساس آمارها او را مغز متفکر فوتبال می نامند و بسیاری از کارشناسان می گویند وی قادر است در مصاف با پنج بازیکن اطرافش بهترین تصمیم برای عبور از آنها را بگیرد


دیروز 24 ژوئن ، لیونل مسی قدم در وادی 25 سالگی گذاشت.

بازیکن خوش نامی که بدون شک یکی از بهترین های تاریخ فوتبال جهان است.

درپی حضور مسی در بارسلونا سایت فیفا بعد از بازیهای درخشان او، وی را به عنوان تکنیکی ترین بازیکن تاریخ فوتبال و همچنین جادوگر توپ و زمین نامید.

بازیکنی که بر اساس آمارها او را مغز متفکر فوتبال می نامند و بسیاری از کارشناسان می گویند وی قادر است در مصاف با پنج بازیکن اطرافش بهترین تصمیم برای عبور از آنها را بگیرد.

خبرگزاری ‌های ورزشی به بررسی شباهت بین گل او و گل مارادونا پرداختند و از آن سو رسانه‌های اسپانیایی به او لقب «مسی‌دونا» دادند.

اما زندگی لیونل هم مانند زندگی بسیاری از ستاره های موفق دنیا پراز فراز و نشیب های مختلف بوده است.

لیونل که دردوران کودکی از بیماری هورمونی رنج می برد و خانواده اش توان پرداخت هزینه ی درمانش را نداشتند ، امروز با وجود سن و سال کم خود ،بر قله ی افتخار فوتبال جهان ایستاده است.

به بهانه تولد این فوتبالیست نگاهی گذرا بر زندگی اش می اندازیم.

********

دوران کودکی وآغاز فوتبال:

- مسی در ۲۴ ژوئن ۱۹۸۷ در روزاریو،‌ سانتا فه به‌ دنیا آمد.

- پدرش خورخه هوراکیو مسی نام داشت و کارگر کارخانه بود.

- مادرش سلیا ماریا کوچیتینی٬ یک نظافت چی نیمه‌ وقت بود.

- اصلیت والدین مسی ایتالیایی است و به شهر آنکونا باز می‌گردد. پدربزرگ او، ‌آنجلو مسی در سال ۱۸۸۳ به آرژانتین مهاجرت کرده ‌است.

- ليونل پسر آخر از سه پسر اين زوج بود.

- دو برادر بزرگتر او ماتياس و رودريگو نام دارند. او همچنين يك خواهر به نام مارياسول هم دارد.

- فوتبال ورزش خانوادگي ليونل مسي بود. هر سه برادر فوتبال بازي مي ‌كردند و خورخه پدر خانواده نيز سرمربي يك تيم ملي جوانان بود.

- ليونل در پنج سالگي به تيم پدرش پيوست.

- او نسبت به سنش جثه ريزتري داشت اما با وجود اين بسيار مستعد بود.

- در اولين روز حضور ليونل در باشگاه به او گفتند كه نمي‌تواند همراه ساير بازيكنان پا به توپ شود چون از لحاظ بدني بسيار ضعيف بود.

- به جاي اين، ليونل به همراه مربي خود به تمرين دريبل‌ زني پرداخت و آن قدر در اين كار مهارت پيدا كرد كه در فاصله كوتاهي وقتي بچه‌ها مي‌خواستند براي بازي ياركشي كنند، ليونل اولين بازيكني بود كه انتخاب مي‌ شد.

- ليونل در هشت سالگي به نولز اولد بويز پيوست.

- او بسيار سريع بود و بدون ترس بازي مي‌كرد و مي‌توانست در حالي كه با سرعت بالا پا به توپ حركت مي‌كرد، از بين مدافعان حريف مانور دهد و از آن ‌ها عبور كند.

- از توانايي شوت زدن با هر دو پا برخوردار بود. البته پاي چپش قوي‌تر بود. او همچنين پاس ‌هاي خيلي خوبي مي‌داد و با وجود اين كه جثه ريزي داشت، كسي نمي‌ توانست توپ را از او بگيرد.

- وقتي ليونل 11 ساله بود، پزشكان به خانواده‌ اش خبر دادند كه پسرشان داراي اختلال هورموني است. خانواده مسي تصميم گرفتند به استراليا مهاجرت كنند چون دولت در آن كشور همه هزينه‌ هاي درمان پسرشان را مي ‌پرداخت.

- تيمي كه مي‌توانست هزينه درمان مسي را بپردازد بارسلوناي اسپانيا بود. كارلس ركساچ مدير وقت باشگاه از طريق بستگان مسي در كاتالونيا از استعداد بالاي ليونل با خبر شده بود و قبول كرد كه هزينه‌ هاي درمان او را بپردازد.

- در سال 2000 خانواده مسي به آن سوي اقيانوس اطلس نقل مكان كردند و ليونل درمان هورموني خود را آغاز كرد تا قدش رشد كند. خانواده مسي در يك آپارتمان مستقر شدند. پدر ليونل شغلي گرفت و بچه‌ ها به يك مدرسه محلي رفتند.

دوران بازیکنی:

ليونل به تيم زير 14 ساله‌هاي بارسلونا پيوست و تبديل به ستاره تيم شد. وقتي كه ظرافت ‌هاي بازي را فرا گرفت، به سرعت به تيم سوم و سپس به تيم دوم بارسلونا راه پيدا كرد و طولي نكشيد كه جاي خود را در تيم اصلي بارسلونا پيدا كرد.

مسی اولین بازی رسمی اش را در ترکیب اصلی بارسلونا در ۱۶ نوامبر ۲۰۰۳ زمانی که ۱۶ سال و ۱۴۵ روز داشت در دیداری دوستانه مقابل پورتو انجام داد.

کمتر از یک سال بعد، در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۴، فرانک ریکارد، مسی را در بازی مقابل اسپانیول به میدان فرستاد تا اولین بازیش را در لالیگا انجام دهد (در حالی که ۱۷ سال و ۱۱۴ روز سن داشت).

او تاکنون سومین بازیکن جوان بارسا است که در لالیگا بازی کرده‌است.

وقتی لیونل اولین گل خود را برای باشگاه در برابر آلباسته در تاریخ ۱ مه ۲۰۰۵ به‌ ثمر رساند، تنها ۱۷ سال و ده ماه و هفت روز سن داشت و همین هم باعث شد که جوان ترین گلزن تاریخ بارسلونا در لالیگا شود.

مسی در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۵ شهروند اسپانیایی شد.

و در نهایت آماده برای انجام دادن اولین بازی خود در فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۶ لیگ دسته اول اسپانیا شد.

مسی اولین بازی بیرون از خانه‌ اش را در تاریخ ۲۷ سپتامبر مقابل تیم ایتالیایی اودینزه در لیگ قهرمانان اروپا انجام داد.

هواداران در ورزشگاه بارسلونا، نیوکمپ، مسی را در تعویض به‌ خاطر تسلط بر روی توپ و پاس ‌های ترکیبی با رونالدینیو که باعث شده‌ بود بارسلونا امتیاز لازم را کسب کند، تشویق کردند.

مسی شش گل در هفده بازی لیگ زد و یک گل هم در لیگ قهرمانان در شش مسابقه به ثمر رساند.

فصل بازی او قبل از موعد مقرر در ۷ مارس ۲۰۰۶ به‌ پایان رسید؛ چون ‌که در دیدار مقابل چلسی در مرحله دوم لیگ قهرمانان دچار پارگی عضله در پای دومش شد و مصدوم شد.

و بارسلونا در پایان با رایکارد قهرمان اسپانیا و اروپا شد.

در فصل ۲۰۰۶-۲۰۰۷، مسی با زدن ۱۴ گل در ۲۶ بازی جایگاه خود را به عنوان یک بازیکن کلیدی تثبیت کرد.

در ۱۲ نوامبر، مسی در بازی مقابل ساراگوسا از ناحیه استخوان پا دچار مصدومیت شد که منجر به دوری ۳ ماهه او از حضور در زمین‌های فوتبال شد.

در ۱۱ مارس، مسی با آمادگی کامل در ال‌کلاسیکو ظاهر شد و موفق به هت ‌تریک کردن شد تا نتیجهٔ تساوی ۳-۳ را برای بارسای ۱۰ نفره به ارمغان بیاورد.

با هت تریک در این بازی، او بعد از ایوان زامورانو (برای رئال مادرید در فصل ۱۹۹۴-۱۹۹۵)، دومین بازیکنی شد که توانست در ال‌کلاسیکو هت‌ تریک کند. او تا انتهای فصل گل‌های بیشتری زد که ۱۱ تا از ۱۴ گل فصل وی در ۱۳ بازی آخر به ثمر رسیدند.

مسی در این فصل توانست خاطره بعضی گل‌ های ویژه مارادونا را زنده کند.

در ۱۸ آوریل ۲۰۰۷، او توانست در بازی مرحله نیمه نهایی کوپا دل ری مقابل ختافه دو گل بزند، که یکی از آن گل‌ها شباهت بسیاری به گل معروف دیه‌گو مارادونا در بازی مقابل انگلیس در چارچوب جام جهانی ۱۹۸۶- گلی که با عنوان گل برتر قرن شناخته می ‌شود- داشت.

او تقریبا به یک اندازه یعنی ۶۲ متر (۲۰۳ فوت) در بازی دوید، تعداد یکسانی بازیکن را از پیش روی برداشت (شش بازیکن با احتساب دروازه‌ بان)، از یک منطقه مشابه گل را به ثمر رساند و هم‌چنین از پرچم کرنر آغاز به دویدن کرد. این همانند کاری است که ۲۱ سال پیش مارادونا در مکزیک انجام داد.

در کنفرانس خبری بازی، دکو هم تیمی مسی گفت: این بهترین گلی بود که در طول زندگیم دیدم.

در بازی با اسپانیول، مسی گلی زد که شباهت قابل ملاحظه‌ ای با گل مارادونا در مقابل انگلیس داشت. مسی خود را به توپ رساند و به وسیلهٔ دستش توپ را به پشت سر کارلوس کامنی، دروازه‌ بان حریف، هدایت کرد.

این گل او باعث اعتراض بازیکنان اسپانیول شد و نمایش دوباره این حرکت، نشان ‌دهنده خطای هند لیونل مسی بود.

در ۲۱ اوت، مسی در اولین بازیش در فصل، مقابل سویا در چارچوب سوپرکاپ اسپانیا- که با حساب ۴-۰ به سود یارسا به پایان رسید- هت ‌تریک کرد و باعث آن شد که تیمش فاتح اولین جامش در فصل شود با این‌ که بازی رفت را ۳-۱ باخته‌ بود.

او هم‌ چنین در روز ۲۹ اوت ۲۰۱۰ لیگ را با گل مقابل ریسینگ سانتاندر در تنها بعد از سه‌ دقیقه از شروع بازی آغاز کرد.

او سپس در لیگ قهرمانان نمایش خوبی داشت و مقابل پاناتینایکو در بازی‌ای که ۵-۱ به سود بارسلونا شده‌ بود دو گل و دو پاس گل بدهد.

در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۰، مسی در بازی مقابل آتلتیکو مادرید- بازی هفته سوم لا لیگا که در ورزشگاه ویسنته کالدرون انجام می‌شد- در دقیقه ۹۲ام بازی، به دلیل تکل توماش اویفالوشی، بازیکن تیم حریف، از ناحیهٔ مچ پا مصدوم شد.

ابتدا به نظر می‌رسید که مسی مچ پایش شکسته و به گفته برخی باید او را ۶ ماه از میادین فوتبال دور نگاه داشت، اما نتایج ام‌ آر‌آی نشان داد که او دچار پیچ‌ خوردگی رباط‌ های داخلی و خارجی مچ پای راست خود شده‌ است.

هم‌تیمی مسی، داوید ویا بعد از بازی گفت: تکلی که به مسی زده‌ شد وحشیانه بود؛ این در حالی است که مدافع آتلیتکو مادرید گفت که به منظور مصدوم کردن مسی روی پای این بازیکن نرفته‌ بود.

در بازی با آلمریا، او برای دومین بار در فصل موفق به هت‌ تریک شد و توانست تعداد گل‌های خودش در لا لیگا را به ۱۰۰ عدد برساند.

مسی موفق به کسب جایزه بهترین بازیکن سال ۲۰۱۰ جهان شد و توانست بالاتر از هم‌ تیمی‌هایش، ژاوی و اینیستا قرار بگیرد.

مسی برای چهارمین بار پیاپی بود که در فهرست نامزدهای دریافت جایزه بهترین بازیکن سال جهان قرار گرفته‌بود.

درفصل 2011 – 2012 او توانست در دیدار سوپرکاپ اسپانیا مقابل رئال مادرید در دو دیدار رفت و برگشت سه گل و دو پاس گل بدهد تا تیمش در مجموع ۵-۴ پیروز شود.



سوابق ملی:

در ژوئن ۲۰۰۴، او به تیم ملی زیر ۲۰ ساله‌ های آرژانتین برای دیداری دوستانه مقابل پاراگوئه دعوت شد.

او در سال ۲۰۰۵ یکی از اعضای تیم ملی جوانان آرژانتین در جام جهانی جوانان بود که در هلند قهرمان آن مسابقات

شده‌ بودند. او در آن مسابقات بهترین بازیکن و هم‌چنین بهترین گلزن آن مسابقات شد.

مسی اولین بازی خودش را در رده بزرگسالان مقابل مجارستان موقعی که ۱۸ سال داشت در ۱۷ اوت ۲۰۰۵ انجام داد.

او سپس دومین بازی خود را برای آرژانتین در برابر پرو انجام داد. پس از بازی، پکرمن مسی را همانند «جواهر» توصیف کرد.

مسی اولین بازیش را در کوپا آمریکا در سال ۲۰۰۷ را در مقابل ایالات متحده آمریکا انجام داد، در آن بازی، مسی توانایی ‌های خود را در نقش بازی‌ ساز نشان داد.

مسی از حضور در بازی‌های آرژانتین در المپیک تابستانی ۲۰۰۸ محروم شده‌ بود.

بارسلونا با مشورت با مربی تازه منصوب ‌شده، جوزپ گواردیولا، اجازه داد که مسی بتواند تیم کشورش را در المپیک همراهی کند.

او به تیم ملی المپیک آرژانتین ملحق شد و توانست گل اول بازی با ساحل عاج را در بازی‌ای ۲-۱ به سود آرژانتین به پایان رسید‌ه‌ بود به ثمر برساند.

وی در بازی با هلند هم گل اول را به ثمر رساند و پاس گل دوم را هم به آنخل دی ماریا داد. آن بازی نیز در نهایت در وقت اضافه ۲-۱ به سود آرژانتین به پایان رسید.

مسی باز هم در مرحله نیمه ‌نهایی بهترین بازیکن میدان بود در دیداری که تیم کشورش با ۳ گل مقابل برزیل پیروز شده‌ بود و تیم به بازی نهایی راه یافت. مسی در دیدار پایانی نیز با دادن پاس گل به دی ماریا باعث شد که تیمش در دیدار فینال ۱-۰ بازی را از نیجریه برنده بازی شود و تیم آرژانتین قهرمان آن مسابقات شود.

مسی کمتر از یک ستاره ،در مسابقات کوپا آمریکا ۲۰۱۱ حاضر شده‌ بود. او در این مسابقات برای تیم ملی آرژانتین هیچ گلی به ثمر نرساند و فقط دو شوت در چارچوب داشت.

افتخارات:

فردی:

* بهترین گلزن جام جهانی زیر بیست سال (۲۰۰۵)

* بهترین بازیکن جام جهانی زیر بیست سال (۲۰۰۵)

* بهترین بازیکن جوان جهان (۲۰۰۶)

* توپ طلایی اروپا (۲۰۰۹)

* بهترین بازیکن فوتبال جهان (۲۰۰۹، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱)

* بهترین گلزن لیگ قهرمانان اروپا (۲۰۰۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲)

تیمی:

* قهرمانی در رقابت های فوتبال زیر بیست سال جهان (۲۰۰۵)

* قهرمانی در سوپرجام اروپا (۰۶-۲۰۰۵، ۰۹-۲۰۰۸ و ۱۱-۲۰۱۰)

* قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا (۰۶-۲۰۰۵ ۰۹-۲۰۰۸ و ۱۱-۲۰۱۰)

* قهرمانی در لالیگای اسپانیا (۰۶-۲۰۰۵، ۰۹-۲۰۰۸ ٬۲۰۱۰-۲۰۰۹ و ۱۱-۲۰۱۰)

* قهرمانی در سوپر جام اسپانیا (۰۶-۲۰۰۵، ۰۹-۲۰۰۸، ۱۰-۲۰۰۹ و ۱۱-۲۰۱۰)

* قهرمانی در کوپا دل ری (۰۹-۲۰۰۸، ۱۲-۲۰۱۱)

* قهرمانی در جام باشگاه‌های جهان (۲۰۰۹ و ۲۰۱۱)


کد مطلب: 4867

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.39trak97upr4a.html?4867

تيترآنلاين
  http://titronline.ir